Kurs igår!

Var på kurs igår igen, äntligen. Det var så kul att komma iväg och mina kurskompisar är lika snälla och kul att träffa som vanligt. Fick en massa beröm av Marie för att vi hade tränat på så duktigt. Blev både superglad och superstolt, behöver få en massa feedback och när man få positiv sådan så är det ju extra kul!

Är iaf en massa nya moment att börja träna på, vi ska börja köra in klass2 momenten. Iof vet jag ju inte om vi nånsin kommer upp i tvåan men ettans moment börjar bli lite tråkiga nu. De behöver finslipas men man vill ju göra lite nytt med!



Igår somnade jag på soffan när jag kom hem från jobbet. Sov gott i nästan en timme innan jag skulle åka till OBK. Var fortfarande lika trött när jag kom hem därifrån så jag gick faktiskt och la mig vid halv tio. Behövde nog sova tror jag! Det måste vara åldern som gör det ;) Jan-banan hade iaf varit snäll och mockat och tagit in hästarna åt mig när jag kom hem.

Helgen blir som vanligt ganska lugn, ska kanske till Tallis ikväll. Men jag har inte bestämt mig helt ännu. Beror lite på vilka som ska dit och så. Ska åka och hämta hö nån gång i helgen med, det är nästan slut nämligen.


Nu ska jag fortsätta jobba tror jag...

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Icing

Åkte pulka efter Frök igår, shit vad roligt det var! Men jag har nog en sadist-gen för fy fasen vad ont jag hade i både mage och häck efteråt. Något knölig mark där jag åkte..

Hon var iaf pigg och busig och gjorde ett par rusningar och två bock men det var ju ganska lite. Vi var ändå ute i nästan 40min. Ska tänka på att ha hennes körbett i nästa gång jag gör något som inbegriper körning, lite mer broms på det! Hon börjar bli mkt bättre med att lyssna nu men ibland är det precis som om hon glömmer bort sig och blir stenhård i munnen och hela hon blir stel som en planka igen. Har man otur då så sitter man bakom henne i en pulka när det händer och då kommer det ju en explosion. En skillnad som var denna gången var att jag blev iaf inte rädd! Var lugn och sansad hela tiden och därför hann hon inte mer än ett par meter iväg vid "anfallet" .

Ska nog testa att ha graman på henne när jag rider ut själv, som en liten säkerhet liksom..



I morgon ska jag på kurs på OBK med min olydiga hund. Har haft en del diskussioner med henne idag, hon har tydligen helt "glömt" bort hur man gör när man sitter kvar. Knashund! Det fick bli lite bassning och sen fick hon sitta kvar medans de andra hundarna sprang runt henne. Sen kallande jag in Pepsi förbi henne innan jag kallade på henne. Då var hon superdukig!


Igår var jag hos tandläkaren, inte ett enda hål och massor med beröm för mina rena tänder. Tack tack tant tandläkaren! Hon skrattade åt mig när hon fick höra vad jag hade gjort med eltandborsten.. Den har ju Pepsi fått, så jag måste handla en ny. Vill inte gärna dela med Pepsi liksom...

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Utmanad

Ellis har blivit utmanad. Skriv en självbiografi på 6 ord:

Självisk prinsessa med smak för bus


Och Pepsis då:

Från kallstall till varm skön soffa



Och vi utmanar: Bacco, Thea och hela Christels flock

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Träningsträvling & sjöslag

Träningstävlingen på OBK gick kanonbra. Jag är jättenöjd med alla moment utom läggandet under gång, vilket jag klantade till. Sa "ligg" på fel sätt och då händer det som alltid händer, Ella sätter sig ochg ser allmänt förvirrad ut! Jag MÅSTE tänka på hur jag säjer det.

Abbars är jag jättenöjd med både Ella & med mig, jag klantade inte till något mer än läggandet ;) Ska tänka på att hålla lite bättre koll på henne inför hoppet där hon väääldigt gärna vill rusa fram och hoppa det innan hon får kommando. Så går det när man kör både agility och lydnad =)





Igår var det sjöslag här hemma, ja eller tjejkväll kalla det vad man vill! Full som en alika blev jag iaf och det var vääldigt kämpigt att gå upp och börja plocka undan idag. Sen kräkte Ella ner toamattan så då var det så äckligt att jag fick kräka lite själv med. Hua! Jag som inte har spytt på bakfyllan sen kräftskivan hos Marcus & Lina. Och det var ju flera år sen!

Men vi hade god mat och bra sällskap så det var en lyckad kväll. Är väldigt nöjd med maten, först snittar med räkröra=supergoda, sen hade vi laxsoppa till förrätt, varmrätt hade vi Karibisk fläskfilé och till efterrätt hade jag & Emilie gjort hemmagjord chokladmousse Black n' white.. Mumsigt värre liksom!

Emilie hade kameran framme så det kanske ramlar in lite kort här sen!

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Pååååsk!

Och jag ska få vara ledig hela helgen för min underbara Sandra ska göra mackorna. Hon är min ängel! Livet vore pest utan dig på jobbet!


Idag jobbar jag sent och sen är det dags att åka hem och hämta Ellis-Bellis. Vi ska nämligen träningstävla i Oskarström ikväll. Och vi har en egen hejarklack, hur lyxigt som helst ju =) Lotta, Ola, Bacco och bus-Wille samt Nina med kamera ska komma och kolla. Det är ju nästan så att man blir nervös!


Ska spendera hela dagen i morgon med att fixa inför kvällen. Fast jag & Emil-ie ska nog hinna ta oss ut och rida en sväng hoppas jag..

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Sommar?

I sommar ska vi nog rida på långritt. Det har jag velat länge och i sommar kommer jag inte att kunna komma iväg på nån semester ändå. Men så har de lagt ner hemsidan med ridleden?? Så nu kan man inte få tag på nån karta eller nånting!! Hur fanken ska man lösa det då? Måste ju kunna få låna hage till hästarna iaf och helst en säng till oss..

Vi som ska ut är iaf: Jag, Susanne och Jan. Emilie ska med också om vi hittar någon häst som hon kan få låna!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Tjejkväll på fredag

Och jag håller på att förbereda för fullt. Skulle varit och handlat igår men då var axfood stängt. Jäkla hittepå! Så  jag får handla idag istället, Emilie ska följa med och hjälpa mig. Snällt gumman! Att jag ska laga god mat eller, blir 4 rätters tilloch med! (Ja eller 3 ½ men det kunde man inte säja enligt Ola, vad vet han om sånt. Sötnöt)

Här är alla som ska komma:

*Jag
*Emilie
*Nina
*Jojjo
*Susanne
*Åsa (Titta nu blir du ju omnämd ;))
*
Anna
*Lotta -tror jag iaf???

Blir nog ganska lagom många tror jag. Maten är bestämd och allt är istort sett planerat, städa måste jag göra hemma bara. Där ser ut som någon har sprängt hundarnas leksakskorg, hundpipisar överallt coh hundben i soffan mm.. Ska städa i morgon tror jag!

Sen kom det ju förbaskat nog en massa snö, vad skulle det vara bra för? Jag vill ju ha våååår nu...

Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

Utställning i Malmö

Och det var såå spännande, först var det bilkö en låbng bit in så vi blev ungefär en halvtimme sena mot vad jag hade planerat. Men vi hann in och hade ganska gott om tid på oss ändå..

Gick in med Ella och visade henne, fick vårt röda band. Visade igen coh vad händer då? Jo han plockar fram Ellis och sätter oss först, gå runt igen och se på fan! Vi vann vår klass!!!!!!! Jag trodde jag skulle börja lipa eller nåt, blev superglad. Detta innebar ju att vi skulle in och gå om bästa tik sen, och där kom vi på 4:e plats och slog en championtik. Jag är skitförvånad men också jätteglad.


image21

image22

Permalink Allmänt Kommentarer (5) Trackbacks ()

Trött och har sjukt dålig humor...

Hej!
Jag är en blodtörstig ragata som längtar efter lite happyness i mitt liv. Jag älskar baka en god moderkaka och att äta snorkråka men jag avskyr småbarn.
Jag letar efter en blyg oskuld som kan ha sex dygnet runt med en vaselininsmord gurka. Du bör vara kvinnlig och det gör inget om du är lika het som naken-Janne.
Så om detta passar in på dej så kan vi dela lite surströmmingsrens så möts vi under kungens säng!

Gör såhär:
Hej!
Jag är en __1__ __2__ som längtar efter lite __3__ i mitt liv. Jag älskar __4__ och att äta __5__ men jag avskyr __6__.
Jag letar efter en __7__ som kan __8__ med en __9__. Du bör vara __10__ och det gör inget om du är __11__.
Så om detta passar in på dej så kan vi dela lite __12__ så möts vi __13__!


1. Första siffran i ditt telefonnummer:
1. grön
2. bajsnödig
3. hemlös
4. eldsprutande
5. livsfarlig
6. bedårande
7. blodtörstig
8. minderårig
9. lågbegåvad
0. överviktig


2. Ditt stjärntecken:
Stenbock: ragata
Oxe: grismördare
Jungfru: vampyr
Vattuman: småbarnsmamma
Tvilling: nazist
Våg: boytoy
Fisk: sexgalning
Kräfta: surfitta
Skorpion: svärmorsdröm
Vädur: gynekolog
Lejon: lejontämjare
Skytt: hora


3. vilket datum är du född:
1-5: äkta kärlek
6-10: vild och galen sex
11-15: kannibalism
16-20: happyness
21-25: beroende
25-31: HIV


4. Din favoritfärg:
Svart: att suga av en falukorv
Gul: marsipangrisar
Lila: barfota skogspromenader
Blå: att porrsurfa
Grön: att kastrera hundvalpar
Rosa: att baka en god moderkaka
Röd: att få stånd i kyrkan
Annan: att leka kurragömma


5. Din hårfärg
Svart: skalbagge
Blond: snorkråka
Brun: bajskorv
Rött: gristestickel
Flerfärgat: skadeskjuten kråka
Annat: hundvalp


6. Favorithögtid:
Påsk: emos
Alla hjärtans dag: kattungar
Lucia: romantik
Midsommar: småbarn
Jul: att duscha
Nyår: fetma


7. Första bokstaven i din mammas namn:
A-B-C-D: hjärndöd idiot
E-F-G-H: David Hasselhof-look alike
I-J-K-L: blyg oskuld
M-N-O-P: hemlös gubbe
Q-R-S-T: skönsjungande kannibal
U-V-X-Y-Z: trädkramande hippie
Å-Ä-Ö: döende dammsugarförsäljare


8. Första bokstaven i din pappas namn:
A-B-C-D: borra ett hål
E-F-G-H: onanera
I-J-K-L: ha sex dygnet runt
M-N-O-P: massera mina fötter
Q-R-S-T: mörda mitt syskon
U-V-X-Y-Z: kasta lasso
Å-Ä-Ö: sjunga en duett


9. Ditt favoritgodis:
Choklad: otrogen bäver
Salt: urinerande gräshoppa
Surt: glödande fiskpinne
Sött: fyrkantig melon
Chips: vaselininsmord gurka
Nötter: neonrosa istapp


10. Din frisyr:
Kort: manlig
Page: kvinnlig
Axellångt: homofob
Långt: nazist
Rakad: trollkarl
Längre än långt: hårig
Dreads: förbannad
Annat: lik Thomas DiLeva


11. Första bokstaven i ditt efternamn:
A-B-C-D: döende i böldpesten
E-F-G-H: en varulv som äter småbarn
I-J-K-L: motbjudande från topp till tå
M-N-O-P: döv och stum och heldum
Q-R-S-T: lika het som Naken-Janne
U-V-X-Y-Z: i behov av att kissa på mina husdjur
Å-Ä-Ö: en kollonilott i Stockholm


12. Din favoritdryck av följande:
Mjölk: te
Vatten: kaffe
Öl: snigelslem
Vin: glögg
Cider: kiss
Starksprit/drinkar: surströmmingsrens
O´boy: diarré


13. Du åker helst:
Går: på den gröna ängen
Cyklar: bakom den röda sopkontainern
Bil: under Kungens säng
Buss: i Göteborgs slumområde
Tåg: här hemma
Flyg: fyllecellen på polishuset
Häst och vagn: i Red light district, den tredje luckan från vänster



Ja jag är sjuk =) OCh sjuklt trött och borde gå och lägga mig. Ska ju på utställning i morgon med prinsessan Ella. Vi kommer vinna allt liksom så alla andra kan egentligen stanna hemma direkt.. *asg*

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

J*vla regn

Regnar ute idag igen, det är trist. Sitter på jobbet & fakturerar, det är trist. Men jag har igång Last och lite bra musik gör det mkt lättare att sitta här med tråket.


Tränade ihop med Lotta & Bacco igår på OBK. Gick la sådär, märks att vi inte har varit där på hela vintern för det var en väldig massa nosande och en ganska okoncentrerad vovva. Men på det hela stora så är jag väldigt nöjd med henne, håller ju på med en massa småpyssel nu bara. Hon kan alla moment nu och allt ska "bara" finslipas. Carina kom fram och tyckte att jag skulle tävla den 5:e, får kanske anmäla mig till den? Ska iaf träningstävla ihop med Lotta på torsdag.


Trillade av vilda-Frök igår igen, fast denna gången kan jag inte skylla på henne, jag är så klantig. Orkade inte gå från hagen och in till stallet så jag red barbacka i grimma på Fröken coh hade Linda som handhäst. Linda trängde sig förbi och Fröken hoppade åt sidan. Så jag drogs av och landade snyggt på häcken i en vattenpöl :O) Summa summarum: Var inte lat utan gå in från hagen, iaf när du har tänkt dig att ta in båda hästarna på samma gång! *asg*


Idag har jag hittils tjänat in 145000 till mitt jobb, en ganska lugn dag alltså...

Puss på er gullungar

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Sömn tack!




Usch vad jag HATAR tidiga morgnar!








Jag vill hem och sova mer..

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Stressig dag

Har haft en ganska hektisk dag på jobbet idag. Fullt upp liksom!

Ska åka till Hööks och lämna tillbaka sadeln jag hade hemma och provade med. Den passade inte, var ute och provred den igår. Hela rundan gick bra men när jag red stigen hem över åkern så hoppade min feta katt (Hilding) ner från trädet och Fröken blev "rädd". Hoppeli-skutt och matte trillade av! Ja eller jag studsade fram på halsen och hängde där tills hon stannade och då landade jag på fötterna. Så det gjorde inte ett dugg ont men lite spännande var det ju =)


Ska nog åka till OBK och träna med Ellis i morgon, måste ändå till O-ström och hämta ut mina böcker som jag har fått. Lotta & Bacco ska också med och det ger ju väldigt bra störningsträning! (För båda vovvarna tilloch med) Jag måste träna mer på linförigheten/fria följet. Hon slarvar som tusan där och vimsar runt och sitter snett. Klicka kanske? Hmm får fundera vidare på det..

Har anmält mig till en brukskörningskurs med. "Körkurs för nyfikna" heter den och är på 3ggr. Ska bli kul men det var lite synd att jag inte fick någon mer med mig. Men den 20 april så ska vi iväg ett gäng på kurs med, jag, Susanne, Karolina och 4 av deras elever ska på bruksridningskurs i Veddige för Jen. Ser fram emot båda jättemycket!!

Nu är det dags att åka hem fårn jobbat iaf, ska bli så skönt att komma hem!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Mer musik

Jaa jag har idé torka nu :o)

Lost in space från Avantasia's nya album. Avantasia är bra!
(Ja jag vet att jag har udda musiksmak)


 


Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Amaranth

Jag är efter, jag vet! Men jag är ju så förbaskat envis =)



Den är ju skitbra!

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Nähä!

Sadeln passade inte :-( Den var för smal precis som jag misstänkte.
Så det blev en runda in till stan för att byta till en bredare.
Ja men det är ju så kul att köra bil, eller hur??


Var ute och provred den andra och då fick jag ofrivilligt hundarna med mig ut.
Spänning i tillvaron när man sitter på en halv-galen Frök som
blir rädd för hundarna som springer bakom.
Samtidigt ska man försöka hålla kolla på hundarna som springer bakom
och se till att de följer med coh inte kommer ivägen för Frökens hovar.
Mötte David på moppen ute i skogen med, Ella blev rädd och vågade inte gå förbi.
Men det gick ganska bra, hundarna, jag & Frök kom hem hela och välbehållna!

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Helg & ledig

Och det är så skönt och underbart! Äntligen är denna veckan slut, har längtat som en tok till helgen.

Igår hade jag en ganska aktiv dag, jobbade mellan halv sju och ett. Sen åkte jag in till stan och klippte av min långa hår så nu har jag ny snygg fräsch frisyr. Det blev en page som är lite kortare och uppklippt i nacken med lång snedlugg. Jag tyckte det blev jättefint iaf sen får man väl se vad alla andra tycker ;)  Fick godkänt av familjen, Sandra, Benge & Ola iaf!

Sen åkte till Hööks för att köpa en sadel. Men då hade de den gamla modellen på T4 Cob dressyr på 50% rea så jag tog med en sån hem för att testa istället. Hoppas hoppas nu att den passar bara! Ska ut och prova den så fort hästarna har ätit upp sitt hö.

Åkte hem och hämtade hundarna och åka till OBK för att träna för första gången på nästan 2månader. Tack Lotta för att du fick iväg mig! Gjorde inte så mkt med varje hund men det jag gjorde gick ganska bra. Har börjat med ingångar på Pepsi men hon fattar inte riktigt vad det ska vara bra för. Ella var lite överladdad och hade aningens svårt att koncentrera sig. Lotta kommenderade oss en lite sväng och det gick sådär. Ellis var lite för ofokuserad. Sen gick vi bort och körde lite agiltiy istället och det tyckte Ellis var kul!

Päste i soffan igår och det var väldigt skönt. Kollade på så ska det låta med Ola..

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Så typiskt!

Nu lyser solen ute igen.. Och jag sitter fast på jobbet.. *suck*


Sitter och kikar på sadlar till min lilla Frök, hon behöver en ny för den hon har nu passar inte längre. Ska ta hem en Griffin från Hööks och se om de passar. Tänkte ha den hemma tills på måndag när Sophie kommer så hon kan kika på den.


Bara 25 minuter kvar nu =)

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Galen ponnyhäst!!

Idag var det tänkt att jag skulle ge mig ut och rida för första gången på ungefär 2 veckor. Min nacke har spökat, var hos Bosse-naprapat och fick den fixad. Väldigt skönt!


Har fått låna Annas ena bomlösa sadel och tänkte ta mig ut på en lugn skrittur bara.. TRODDE JAG!

Kom ungefär 400m sen ställer sig Fröken och vill minsann inte gå mer.. Kämpade på i en halvtimme och tillsist kom vi 10m fram coh då gav jag upp och gick hem igen..

Klädde av henne och skulle longera istället, TRODDE JAG! Fröken trodde det var rodeo istället och släpade runt på mig hängades i repet i ungefär 20 min innan hon kunde tänka sig att trava. Resultatet av det hela är att Frökens matte har sönderbrända händer efter repet!



Lite foton tog jag iaf:

Med den bomlösa sadeln

Longering skritta kunde jag få henne att göra efter ungefär en halvtimme


Sen klippte jag hennes man och misslyckades så nu kan vi inte visa oss för folk, jag tror jag ska börja med knyppling istället..

image19
Men hon är ganska söt ändå ;) Och när jag tog in dem igår kväll så pussade och buffade hon på mig och blåste varm och go luft. Och då är det svårt att vara arg =)

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Early Awake

Började jobba vid en icke-mänsklig tid idag, klockan 05.15. Det borde vara förbjudet att börja vid en så dum tid. Jag är kvällsmänniska och brukar inte vara ordentligt vaken förrens vid nio ungefär och nu tvingas man upp vid HALV FEM!!


Var hos Anna precis som planerat igår, blev en massa hästprat och fika. Very mysigt!

Fick se hennes nya häst med, den otroligt söta islänningen Vindstjaerna! Hon var jättesöt och putteliten, fast Anna är inte så stor så de kommer säkert bli ett fint ekipage. Hon hade shoppat ny sadel  till Casskad med en bomlös, och hon var helt frälst =) Så jag ska låna hennes andra bomlösa och prova på Fröken och se vad jag tycker. Det är ju ganska svårt att hitta sadel till henne så det kanske är ett alternativ under tiden jag letar.

Provade den igårkväll och det känes mysko men ganska bra. Den var nog lite liten i sitsen till mig men funkar att provrida i ett tag iaf. Ska försöka ta mig ut och rida en runda i skogen nu i veckan och se hur det känns. Det var lite äckligt vid benen med stigläderna men man får nog ha westernfenders istället tror jag..



Idag har jag, trots den äckligt tidiga morgonen, ändå en rätt skön dag. Slutar jobba klockan 13!

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Hundvakt och ont i nacken

Har haft en relativt lugn helg.. IGEN!

Har passat Ann-Katrins hundar med, bara 8 Yorkies som inte var rumsrena. Jag har torkat massor med hundkiss igår.

I fredags var jag ledig, gick en promenad på 1 timme med mor och åkte sen till stan för att handla papper till min scrapping som jag håller på med. Kom hem och hörde att det var stormvarning så jag klöv upp lite småved till min kamin och fixade stallet. Sen satte jag mig och började med mina inbjudningskort! Shit så fina de blev! Får nog lägga in foton sen när de börjar bli klara. På kvällen var det soffan som gällde, var trött som ett ålderdomshem. Tittade på Let's Dance och Så ska det låta under tiden väntade jag på att strömmen skulle gå. Vilket den inte gjorde! *wow*

Vaknade i lördags av att min nacke knakade till och sen kunde jag inte röra på den. Aj aj! Svor och skrek lite på Ola som försökte hjälpa mig upp ur sängen och fick som vanligt dåligt samvete när jag väl hade kommit upp ;) Åkte till A-K och fixade hundarna och sen gick jag en sväng med mina två. Var hos A-K igen vid ett och sen var det dags för kalas hos Fia. Fick min födelsedagspresent med, ett presentkort på Adlibris på 350.-. Tack Fia!

Vid halv sex ringde A-K och undrade om jag kunde åka dit en gång till så då gjorde jag det.. Som sagt har torkat en massa hundkiss och jag är väldigt glad att mina hundar är rumsrena. Ska aldrig mer klaga på den enstaka gången de kissar inne...

Ska åka upp till Anna i eftermiddag coh lämna hennes hingstkatalog som jag har lånat. Och prata en massa om gula hästar =)

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()