Yeah

Igår skulle jag & Nina varit på friskis och tränat, men vi lyckades ringa runt varandra så vi kom aldrig iväg. Fick jogga Pers runda istället men tog det ganska lugnt pga av mina j*vla ben som inte verkar gilla motionen. Får sååå ont i mina benhinnor dagen efter så jag knappt kan böja på benen!

Åkte till Intersport i tisdags och köpte ett par nya skor att springa i, ett par Asics med gel i. De verkar vara bättre hittils iaf för idag är inte benen så ömma. Kan bero på att jag tog det lugnt och att det var en liten runda eller så är det skorna? Det lär jag ju märka iaf efter nästa pass.

Blir inget idag för ikväll ska jag till klubben och träna med Pia, R2 & Ollson! Fast vi får vara på den sneda planen för Ellis löper. Det blir inget tävlande för oss i Fbg heller iom löpet, tråkigt men vad gör man? Får anmäla till nån annan tävling istället...


Min lillekis klämde sin tass i dörren igår. Han låg på tröskeln och lekte när dörren blåste igen, med hans tass mellan!!! Hade glömt att haspa upp den när jag gick in.. Han skrek och skrek och skrek, låset var inte infällt heller så jag var tvungen att dra till i den för att kunna låsa upp den och få loss honom. Stackars lille Eskil-kisen! Han haltade lite igår men idag verkade allt vara bra, tur!

Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

Energi

Jag har äntligen fått tillbaka min energi, i söndags sprang jag från mitt ner till mamma med hundarna, stackars Pepsi fick kuta på som tusan för att hänga på. Hon rör ju inte sig lika lätt som Ella så hon fick galoppera mer för att hänga på. Men kondisen ska upp på oss alla tre så det är bara att kämpa på! Sprang en 3km runda i Fägrilt igår med, har träningsvärk i lår och rumpa idag =)

Mockade ur Frökens djupströbädd igår med, där får man för att man är "lat" på vintern och slipper lägga en massa tid på mockningen. Går så kvickt att bara ta skiten varje dag och kalka/spåna en gång i veckan. Aldrig mer vanlig bädd! Var jobbigt som fan och tog 1½timme att få ut allt, ska ta Lindas idag med så kan jag högtryckstvätta stallet sen. Vi får ev bygga en box till för Ola ska nog skaffa häst med. Kul att få ridsällskap! Blir till att gjuta nytt golv ute på logen då så man kan stå där och göra i ordning dem, och så måste ju hovisen ha nåt bra ställe att stå på med!

Frökis ska ultraljudas den 10:e juni! Väldigt spännande! På Linda blev där inget denna gången, hon hade brunstat om. så hon ska spolas och så får vi göra ett nytt försök...

Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

Ensam hundägare söker?

När kommer det programmet egentligen? Eller ensam hund-tönt söker kanske?

Låg i soffan och läste min nya bok i morse, Guldkompassen. Köpte den i fredags och idag var den slut, det är det tråkiga med bra böcker. De tar slut alldeles för fort! Guldkompassen förstod jag mig inte riktigt på, får nog läsa fortsättningarna på den. Bra skriven med bra språk men nån blandning mellan fantasy och verklighet som jag inte riktigt fick koll på..

Ellis har lärt sig ett nytt trick idag, har inte tricktränat henne alls innan. Vet inte varför men det har inte blivit av. Nu kan hon iaf "give me five" och så kan hon dansa! Hon har värsta bra balansen och kan snurra två varv, och det lärde hon sig nu idag. hon är himla smart min lilla söta!


Det var kul hos Susanne igår, även om vissa var mer på gång än andra ;)

Har funderat massor på fölnamn ;)

Just nu ligger dessa två i topp:
Sto: Melissa
Hingst: Million

None Tänk att denna lilla söta,
     
None Kunde bli denna lilla söta!

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Fredag!

Idag fick jag sms från Lars-Göran att Fröken hade börjat slå ifrån! Så nu är det 2 veckors väntan till ultraljudet så vi kan se om det har blivit något. Sitter nu och funderar på en massa gulliga fölnamn men det är mest stonamn som poppar upp?

Om nån har nåt fint förslag så mottages det tacksamt!


Nu är Pepsi magsjuk också den stackaren. Och stackars mig med, fick gå upp och ut med henne med två timmar mellanrum hela natten. Var sjukt trött i morse kan jag säja!


I morgon ska jag på party och bli lite på lyset =) Susanne har fyllt år och ska ha partaj hemma hos sig, med mat, alkohol och SING STAR! Jag är sjukt kass på singstar men det är såå kul ändå.. För mig iaf, värre för alla andra som behöver lyssna på min "skönsång" ;)

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Sjuk Ella

Ellis har varit sjuk i helgen, hon har haft värsta diarrén stackaren! Och stackars Ola med, när han sov här i lördags natt  var Ella som sämst. Vaknade halv 3 på natten av att hon kom och gnällde, upp och släppa ut henne. Märker under tiden att hon har bajjat ner hela kattrummet så jag fick städa. Sen kommer hunden in och är till hälften täckt av bajs, duscha henne. Sov ett par timmar och vid halv åtta var det dags igen, samma procedur igen fast då hade hon hunnit med gästrummet och köksmattan också.. Jippie jä jä!

Fast nu är hon bra igen som tur är!


I morgon ska det bli agilityträning är det tänkt, förhoppningsvis så blir vi iaf ett par stycken. Alltid roligare när man är fler! Christel, Lotta & Pia kommer nog iaf! Måste fundera ut någon rolig och klurig bana vi kan ha och träna på med... =) Ska bli så kul, var alldeles för länge sen jag tränade agility!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Varit hos Fröken

Åkte till Fröken idag, när jag kom dit och gick mot hagen så vänder hon upp huvudet, tittar på mig ett tag och sen gnäggar hon och kommer travandes fram till grinden. SÖTNOSEN!
Klippte hennes man och så gick vi på promenad till kyrkan =) Hon hade dock ganska bråttom tillbaka till sina killar, småsprang nästan hemåt..

Här är lite nytagna bilder på snyggot Melvin iaf:

 
 

Han är såå fin, jag har verkligen valt rätt kille!

Permalink Allmänt Kommentarer (8) Trackbacks ()

Nu jäklar!

Tog det fart på Fröken, hon gick i brunst igår noch betäcktes idag. Lars-Göran ringde mig och berättade direkt =)

Ska åka ner och hälsa på henne i morgon ,saknar henne så jäkla mycket. Känns som om hon har varit borta i en hel evighet och det är bara 12 dagar :O Men nu är det ju bara ungefär 3 veckor kvar sen är hon hemma hos mig igen! Ska klippa hennes man i morgon med, vill inte ha den för lång för då lägger den sig bara. Och har den börjat lägga sig ner så får man klippa den så kort för att den ska ställa sig upp igen. 
 
Har anmält henne till premieringen på Munkagård, iofs bara en exteriörbedömning men man får ju ändå reda på hennes bar och dåliga sidor. Får la se om hon har bättrat/försämrat sig. 40p som 2-åring och 37p :O som 3-åring. Men ska man tro vad man hör om henne så är hon iaf ingen 37p häst, jäkla skit att Marie hade glömt spöet till 3-års premieringen. Annars hade hon nog haft sitt diplom, hon har ju sån gång! Hoppas bara hon kan tänka sig tat visa upp den med...

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Kräksjuka!

Nu går det kräksjuka på jobbet, alla Sandras barn ligger hemma och spyr. Härligt *not* Jag har hittils klarat mig som tur är! I hate kräksjuka!



Är så tomt hemma nu utan hästarna, man har så mkt tid över. Jag har bakat en massa, städat ur sadelkammaren, fixat i trädgården och målat min rockard, saker som jag skulle ha gjort för länge sen! Rätt skönt att få det gjort.

Var i Fägrilt igår för att måla min rockard, den ska bli svartmetallic med silverfälgar! Tror det blir värsta snyggt faktiskt.. Så så fort hästkraken är hemma så ska vi ut och åka! Har lovat Christel att hon ska få ut coh åka häst  vagn med blommor i håret så det får jag väl infria med =)

La två små spår var till vovvarna och Ella förvånade mig! Näsan i backen och klockrent på spåret, inte en enda tvekan eller nånting! Härligt! Pepsi var lika duktig som alltid, tuffade på som ett litet tåg. Fick ett par tapp men hittade själv tillbaka igen.

image48
Ella-bebis

La ett valpspår till fjant-Fajt med, ett med godis i spåret och mamma i slutet. Han har aldrig gått spår på detta sättet förut, han har bara spårat när han jagar. Men han fattade galoppen direkt och jag hade riktigt svårt att hålla tillbaka honom i linan, han hade väldigt bra sug och visste precis vad han skulle göra. Ska ta ut honom och lägga ett ordentligt blodspår och filma honom. Roligt att ha och titta på sen när han inte finns mer. Det är så j*vla dumt att jag inte har upptäckt detta med spåret innan för hans del, med hans näsa så hade han lätt blivit viltspårchampinjon. Hade nog bara krävts 3 prov! Och nu är det för sent, inte lång tid kvar nu. Sorgligt värre man vad gör man? Han kan/får inte göra det han älskar längre och vilket liv är det för honom att sitta i en hundgård hela dagen, gå promenader och sen inte få jaga?? Näe fy..

image47
Min vanvårdade trädgård..

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Helgen!

Då var det måndag igen och jobb igen. Jaaa eller tisdag men det känns faktiskt som måndag! Segt och tråkig dag på jobbet, Sandra är sjuk i magsjuka och jag har fått jobba själv hela dagen. Och det är ju inte speciellt kul alls faktiskt.

Helgen var iaf väldigt bra, lugnt och skönt och vädret var helt underbart! Har ju varit hundvakt åt Gunilla med så Iris & Muffin har bott hos mig. Fredagsnatten tillbringade de med att gräva i golvet, gnälla och vara allmänt störiga. Jag var såå sur! Blir en liten aning irriterad när jag inte får sova och stackars Ola fick stå ut med mitt ryande tills hundarna hade gett upp.

Fredagskvällen var jag & Ola och åt pizza med Nina & Kim på Campino, var ju ett bra tag sen jag åt pizza så det var very gott. Lördagen grejade jag mest med mitt land och grävde som en tok, var och hämtade jord i Fägrilt med. På kvällen var det först promenad-dags ihop med Emilie & Åsa runt Danska Fall. Var så mysigt i bokskogen och vovvarna fick bada lite i sjön innan vi åkte hem. Sen kom Nina & Kim upp och så grillade vi lite, kollade på ett par filmer och sen var vi rätt bra trötta!

Dagen efter blev jag nästan väckt av Lotta, hade precis lyckats pallra mig upp ur sängen när hon ringde. Åkte iaf in till eurostop och mötte henne där, lite shopping blev det med. Köpte en jättesöt lila/svart klänning för 98:-. Sen åkte vi hem till mig och lagade middag. Wille skulle sova men det var han inte ett endaste dugg intresserad av ;) eftermiddagen spenderade vi iaf på ett täcke på min gräsmatta i solen! *underbart*


Igår gjorde jag klart mitt land och det blev såååå fint! Är jättenöjd med hur jag har fixat till det helt själv. Köpte en assnygg smidespinne med en silverkula i som står där med och glittrar.. Tjusigt värre!

Senaste nytt på Fröken-fronten är att det lär dröja ett bra tag till innan hon kommer hem, hon tjurar fortfarande på killarna ;) Skynda på, jag längtar ju efter min häst! ;)

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

SOL!

Det är såå underbart ute nu! Man blir helt pirrig och glad, pigg som tusan med!

Sen Frökis åkte har jag börjat städa ur stallet, selkammaren är klar och där ska jag börja flytta in igen när jag hinner. Sen ska bäddarna mockas ur med men det får jag göra när Jan har tid att hjälpa mig, tar dem inte själv iår igen. Fyy fan vad jobbigt det är! Det rök 3 grepar förra året ;)

Har börjat på mitt land ute i trädgården nu med, grävde ur hälften igår och ska fortsätta lite ikväll och i morgon. På söndag kommer Lotta och min kille Wille och hjälper mig plantera lite. Får åka in och handla lite blommor på söndag med! Ska ha ett träd och sen ska jag ha smultronplantor med tänkte jag, ska försöka mig på att göra ett fågelbad också.. Stoooora planer =)

I helgen är jag hundvakt åt två av Gunillas vovvar, Muffin & Pepsis valp Iris. Blir highlife och mycket hund =) Men de är så snälla så det är ingen fara, det enda är att Muffin gärna smiter på morgonen och jagar älgar. Och den hunden är 50/50 Pudel och Lhasa Apso ;)

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Eftermiddag i Fägrilt

Slutade tidigt idag och passade på att åka upp till Fägrilt för pappa och farfar skulle spola dräneringsrör.. Ehh ja alltså jag passade på att var ute med hundarna i den underbara solen och fota lite och DE fick spola dräneringsrör, fast jag hjälpte till att kolla så det rann.. Lite roligt var det ändå för jag fick se de gamla dräneringsrören som låg kvar på en del, ett 4-kantigt trärör.. Jaja så var det förr, innan det fanns tegel eller plaströr..


bidrar med lite kort:

image42

     

Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

Föl-tillverkning

Igår var en full-farts dag, började med att åka till A-K's hundar och släppa utt hela Yorkie-ligan och ge dem mat och städa. Dessutom bet Selma mig x antal gånger i handen när jag skulle ta ut henne och matvägrade dessutom. Lilla arga-mamman vaktar sin valp vääääldigt duktigt! Fick tillsist ge upp alla gulliga försök och ta på mig handskar och lyfta ut henne. Sen när hon skulle in var hon jättekelig.. Knäppa hund!

Sen var det dags att börja ringa till hingsthållare, båda flickorna är på gång att brunsta så det var dags att åka. Frökis åkte till Melvin vid ett, det tog mig nästan 40 min att få av bakskorna på henne! Jag é klen och hade very kassa verkyg, ska investera i en bräcktång, ett nitjärn, ett sömjärn och en avbitare!

Körde iaf fel när vi skulle ner till Melvin och Lars-Göran ringde och guidade oss rätt, lite komiskt är att han såg oss hela vägen när vi körde fel ;) Kom fram till sist och lastade av, Frökis fick en alldeles egen gräshage bredvid de andra.  Melvin var en riktig goding iaf, jättekelig och lite busig, han ville gärna provsmaka min tröja lite =) Men snygg som tusan var han iaf!


Kom hem, åkte till A-K igen och släppte ut hundarna och blev biten av Selma igen..

Sen var det dags för nästa dam att åka på friarstråt, hela långa vägen till mina gamla hemtrakter på Orust, Nösund skulle vi till. Rätt seg väg att åka med transport kan jag säja! Men såååå underbar Zultan var, herregud vilken häst!!! Han rörde sig genom hela kroppen och hade en pannlugg som var hur lång som helst. Visad med 45p!!!

image39
Zultan (kort från FNH bohus)

image41
Mevin (kort från fjordhasten.se)

Permalink Allmänt Kommentarer (5) Trackbacks ()

Första träningen för Cia

Oh herregud vad trött jag var efteråt, lika mkt i kroppen som i huvudet..

Cia var väldigt tuff och petig, vilket jag verkligen behöver! Men det märks ganska tydligt att jag inte har tränat för nån på väääldigt länge, har tappat massor av det jag förr gjorde naturligt.

Fick iaf göra en hel del tempoväxlingar och sen fick jag jobba massor med att få koll på Frökis yttersida då hon göra inte villa ta de hjälperna. Såå frustrerande när man inte får koll på det och inget funkar, var nära att börja lipa flera gånger men kjämpade mig igenom det. Och tillsist så funkade det ju! Iaf nästan hela vägen ;) Fick gå ner till skritt flera gånger för att få henne att lyssna, vilket jag tyckte var bra.

Oftast har tränare så brått att hästen ska gå på tygeln att man inte får tiden till att gå till botten med vad allt beror på, där var Cia tvärtemot. Det första hon sa innan jag ens hade suttit upp var: "Det värsta jag vet är folk som rider hästen framifrån och bak, så gör inte det. Jag struntar i hur hästen har huvudet!"

Sen fick jag börja i skritt och göra halter och igångsättningar till trav, sen ökade vi till trav-galopp..

Det var såååå kul!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ella speaking

Alltså min matte hon ju rätt är ju rätt konstig den där. Först igår då så är hon ju på jobbet, och där har jag ju varit med så det vet jag ju vad det handlar om. Tråkigt är det där och ganska kallt med, däremot får man en massa gott när de äter frukost och sånt, Det dumma är att alla vill ju klappa på mig hela tiden, ja och jag förstår dem ju. Alla vill väl klappa på mig liksom men nån gång får det vara nog. Då gömmer jag mig bakom mattes dataskärm och då syns jag inte! Ha där fick dem! Människor är rätt dumma...

Som idag då, första av allt så kom matte hem skitsent i natt och då var vår helg-husse med och så var mattes kompis Åsa med, henne känner jag ju men jag morrade på henne lite för säkerhets skull. Så hon vet sin plats liksom. Ja och då blir matte arg på mig!!! Varför liksom? *skumt*

Sen i morse så går vi upp jättetidigt och matte är helt konstig och virrig. Pepsi fick inte följa med men det fick jag!! *nänänänä* Vi åkte till klubben fast matte körde nog fel för när vi stannade så var ju min kompis Artoo där och hans kompis Zaica. Fast henne är jag lite skraj för hon är ju så stor.. Sen tyckte matte att vi skulle åka med dem i deras bil? Ja man fick ju offra sig och följa med, annars vet man ju inte vad som kunde hänt..

När vi kommer fram vet jag direkt vad som är på gång, snygghetstävling!! Men matte hade tydligen andra planer för hon tyckte vi skulle tävla lydnad istället. Jaja man får ju ställa upp..

Mitt resultat blev såhär:

Platsen= 10p
Tandvisning= 10p
Linförighet= 7p (matte var lite kass på att följa med mig, ena stunden gick hon lite före och nästa lite efter, det är svårt det där med matte-dressering)
Läggandet = 0p (ja här var det ju det där med dresseringen igen, hon är ju så slarvig och gör inte samma sak alla gånger)
Apportering= 0p (den där pinnen var ju äckllig)
Ställandet= 9p,  (matte var för snabb i starten så jag hängde inte på direkt)
Inkallningen= 10p, är man proffs så e man. alla var impade över att jag var så snabb!! =)
Hoppet= 8,5 Råkade sätta mig snett
Helhet= 8p Bra samarbete..

Ja de ska bara veta hur mycket jag har fått jobba med att dressera min matte, hon är ett rätt hopplöst projekt. Ibland är man ju nära att  ge upp men då brukar hon muta in sig med att killa mig på magen.. Då får hon faktiskt vara kvar ändå...

Permalink Allmänt Kommentarer (8) Trackbacks ()