Up's n' Down's

Igår var en skitdag, var nere och deppig. Vet egentligen inte varför men så fort jag är minsta ledsen eller känner mig ensam så saknar jag Jojjo. Vilket inte gör det hela bättre =/ Men alltid när svackorna infann sig så var hon ju där, plockade upp mig ur dyngan och fixade till mig. Stöttade, kramade och skällde - Vilket som nu än behövdes! Och såklart var det tvärtom också. Vi kunde ringa varandra kl 12 på natten bara för att vi bara var tvugna att berätta en totalt oviktig sak och det var bara så. Det var helt normalt och något som jag aldrig reagerade över. Nu kan jag verkligen sakna det! Sakna både att ha nån att ringa till utan att egentligen ha något at tsäja och jag saknar att ha någon som ringer mig mitt i natten för att berätta hur otroligt bra galoppfattning hon fick till idag/vilken äcklig kladdkaka nån bjöd på på jobbet osv.. Älskade, älskade Jojjo!


Åkte direkt upp till Fägrilt från jobbet idag, hade bestämt mig redan sen innan att jag skulle rida. Och det gick sådär otroligt bra idag, hittade ett par knappar till och fick henne riktigt till arbete. Är så nöjd! Det är en lång väg kvar men vi går verkligen åt rätt håll :)

Jobbade med lite öppnor och slutor på volten och hon mjuknade fint i båda sidorna. Hon har det lite tuffare i höger varv vilken också är min svaga sida, kanske ingen sådär bra kombo. Men vet man om det så kan man ju också jobba på det! Red med sporrarna på och jag tror nästan det räckte att de satt på bootsen för att hon skulle vakna till och inte gå emot min skänkel. Gjorde en tabbe också, galopperade på volten och sätter mig ner i sadeln och säjer whoooa.. Hästen slidar ett par m innan hon snyggt och prydligt stannar! Så nu har vi gjort vårt livs första slide stop också även om det inte riktigt var meningen ;)

Red henne på vägen hem idag med, helt cool på långa tyglar. Och när jag sitter där på hennes rygg, skrittandes på en hand och långa tyglar mitt ute i skogen kommer jag på mig själv med att låta tankarna flyga. Hade inte en enda tanke på hästen under mig eller vägen framför mig utan hjärnan var bara fritt flygandes. Jag var helt avslappnad i kroppen och den känslan man får då kan ingen floating, terapi eller droger komma i närheten av. Har inte haft den känslan sen jag red Windy som har varit död i 6 år och inte reds på ett bra tag innan dess. Ren och skär tillit, brukar ta låång tid för mig att släppa kontrollen såpass mkt på en ny häst. Och Skunky har jag bara ridit 4ggr..

Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

Myshelg

Nu är Enyisen lämnad i Falköping hos Tommy. Hon gick rakt in i sin nya box och började äta hö, min fina snöflinga! Kommer att vara tomt utan henne =/ Men hon har det ju bra däruppe och kommer tat få kompisar i hagen precis som jag ville :) Var lite orolig över det, jag tycker att de ska få lov att ha kompisar men på många träningsställen går de själva pga skaderisken.

Pappa var snäll och körde hela vägen vilket gjorde att jag slapp få så himlans ont. Blev ju x antal timmar då det tar sin lilla tid att köra 50 mil med hästsläpet efter bilen. En annan sak som händer när man har hästsläp efter bilen är at tden drar mer bensin.. Ett faktum som min pappa borde ha tänkt på för då hade vi sluppit köra soppatorsk 2km från stallet ;) Haha min pappa som aaaaldrig gör fel! Där fick han ;)

På kvällen kom underbara Susanne och hälsade på och sov över. Precis som förr! Nerbäddade i varsin soffa med massa onyttigheter och god mat och en bra film. Fy vad jag inte gillar att hon ska bo närmre mig! Jag saknar henne ju =/


Dagen idag har jag spenderat i stallet!

I förmiddags åkte vi till Annika och Donald för att träna lite, jag ville ha lite inputs på hur jag ska rida Skunk nämligen. Känner att jag inte riktigt hittar knapparna och vågar inte riktigt gå på henne då jag inte helt 100 vet hur mkt hon faktiskt kan.

Så jag fick hoppa upp på Donald's Liz Fella och rida under tiden han kollade av Skunk. Jag fick beröm för att hon kändes fin vilket är kul för då har jag ju iaf gjort något rätt :) Sen bytte vi av så att mamma tog över Liz Fella och jag red Skunk. Fick börja med att hitta stödet och kom fram till att jag kan vara ganska tuff mot henne tills hon ger efter. Jag har varit på tok för snäll! Får jag ingen rekation så ska jag på henne så att hon reagerar direkt. Inget mesande utan raka puckar. Men efter några försök så kom ju formen sådär nästan av sig själv och vi fick till ett par riktigt bra galoppfattningar! Fick order på att jag ska börja rida henne med sporrarna så att jag har något att ta till när hon går emot skänkeln. Men i övrigt var det bara positiva ordalag, kul att höra att man har gjort rätt! Fick dessutom beröm för att jag red henne bra och det värmer =)

Sen var hon såå blank och fin och såg så lycklig ut och det var så himla kul att hon hade fått unghästkompisar att leka med. Hon har det nog ganska bra hos oss =) Tur att hussen tycker det med!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Re-organization

Jobbade tidigt för 3 dagen idag, känns i kroppen. Och i morgon lär inte bli bättre för då jobbar jag dubbla pass ensam =S Men vad gör man inte för att ens jobbarkompisar ska få vara lediga? =) Och jag får lite extrapengar som alltid tas emot tacksamt ;)


Åkte och handlade lite när jag körde hem från jobbet. Det blev sparringkonsoler och hyllplan och genomskinliga backar med lock på. Ska möblera om i sadelkammaren, nu är det ut med det opraktiska och fram för mer organisering!


Sadelkammaren före (nu är där dessutom ett ton grejer till =S)

Ska ha in en stor garderob på kortsidan och resten av väggen ska sparringkonsolerna upp med hyllor så att hela den väggen blir förvaring. Täckeshängaren ska ner och ersättas med öglor i taket och S-krokar, smidigt för när man inte torkar nåt så tar de ingen plats alls men när man hänger upp får man plats med mycket!

Sen ska jag köpa sadelhängare till mina westernsadlar så ska de få hänga längs ena långsidan ihop med selarna och hoppsadeln. Andra långsidan blir en liten hylla för hjälmar och kattmat och resten ska få massa krokar för träns och grimmor osv. Hoppas det ger mer plats, känns redan luftigare bara den dumma gallerhyllan kom ut. Den snodde mkt plats!

Någon som har tips på bra sadelhängare till westernsadlarna så mottages det tacksamt! De som finns på Hööks är riktigt värdelösa =(

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Inget regn!

Idag tog äntligen regnet paus och solen kröp fram. Härligt för hästarna att slippa sina täcken som de har bott i den senaste veckan!

Åkte upp till stallet vid sju och fixade lite, har köpt en egen krubba till Whopsie så att hon slipper massakera sin hink varje kväll. Köpte en med bottenplugg! Äntligen! Det är något jag har saknat, värdelöst att göra rent krubborna annars. Nu kan man bara skruva ur pluggen och spola rent, smidigt!

Håller fortfarande på att lära hästarna gå rätt ut och in från hagen, verkar ganska lönlöst för de är som yra höns. Har provat en massa varianter men nu är det bara att bita ihop och leda ut dem en och en. Det lossnar säkert så fort de börjar få hö ute i hagen igen, nu är de inte hungriga och har ingen som helst dragning ut.

På lördag är det dags för Enya att åka, känns både bra och lite dåligt. Kommer att sakna ihjäl mig utan min häst! Sen tänker man en massa tankar, tänk om de är för tuffa mot henne? Eller inte ger henne tillräckligt mkt hö? Eller låter henne gå ute i ösregn utan täcke så hon blir öm i ryggen. Och sen vänder tankarna, hon kommer att få en riktigt bra utbildning, såklart är de snälla mot henne och såklart kommer de att göra som jag ber dem ang täcke och foder. Hon kommer få en chans att utveckla sin potential på ett helt annat sätt an vad jag kan göra, hon får en schysst chans att få en bra start på sitt liv som ridhäst. Men de är kämpigt att lämna bort henne! Speciellt efter vad som hände med Fröken =/

Men jag kommer att åka och hälsa på henne ofta, se till att hon mår bra och är lycklig =)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tävlingen

Nu har jag hunnit smälta allt. Är fortfarande rusigt glad över hur otroligt duktig Enya var, hon har aldrig upplevt varken speaker, musik eller speglar i ridhuset förut. Dessutom hade hon bara befunnit sig i ett ridhus 2ggr förut. hon var spänd en stund i början men jag hade möjlighet att longera henne en stund inne i ridhuset innan jag värmde upp. Tror det hjälpte henne slappna av lite, allt var som vanligt och matte var som vanligt.

Men när hon väl hade slappnat av så var hon stencool, stod bredvid mig och halvsov. Lämnade över grimskaftet till mamma när jag gick bangenomgången och hon står kvar och sover..

Jaja här kommer mina tankar om tävlingen moment för moment iaf;

Showmanshipdelen: Här stod hon inte helt still, jag var nervös och darrig på handen och jag tror hon kände av det i kedjan. Så hon steppade lite när domaren gick runt henne.

Konerna; Detta gick kalasbra, inget alls att anmärka på från min sida. Hon såg sig noga för och jag var lugn och tydlig med mina signaler.

Bron; Samma här, inga problem. Hon sträckte ner huvudet och tittade men tvekade inte utan gick rakt på.

Boxen; Denna går att finputsa lite, hade en aning bråttom runt men inget klonk i bommar.

Skrittbommarna; Här gick jag nog på lite för fort för hon klev över ett mellanrum helt.

Grinden; Här strulader jag, skulle ha henne till att ställa upp sig jämns med grinden. Dumt! Men vi tog oss igenom lugnt och fint!

Backningen; Gick bra, jag borde ha vänt mig mot henne som vi har tränat men det gick bra ändå..

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vi kom TREA!!

Jag & Enya har varit på vår första tävling, Trail in hand uppe i Slöinge.

Skriver mer utförligt sen men vi kom iaf på tredjeplats av fem startande! Är så himla nöjd med henne, hon var lugn och fokuserad hela vägen. Alla missar vi gjorde berodde helt på mig, vid grinden fick jag hjärnsläpp och skulle ställa upp henne bredvis fast det inte behövdes bland annat.


Glad, nöjd och STOLT matte!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Träning i Slöinge



Snälla Jessica var snäll och åkte med mig till Slöinge så att jag kunde träna 1 gång i ridhuset innan vi ska tävla. Tur var väl det för Enya tyckte nya grinden var läskig och nya bron var också läskig =S Men med lite lugnande övertalning gick det som smort. Vi lär inte få nåågra stilpoäng på grinden men förhoppningsvis tar vi oss igenom den utan för många straffpoäng :) Meningen är ju att komma ut lite med henne innan det är dags att rida på tävlingarna! Rutin, miljöträning och matteträning ;)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Odjur

Var uppe hos hästarna igår, de går ju i "kohagen" nu. Det ösregnade ute så jag tänkte slänga på dem täckena så de slapp bli dynsura för där är inte nån skog i den hagen. Bara en dunge och den ger inte mkt skydd mot regn.

Men fyy fan rent ut sagt! Där var miljoner knott och mygg fast det regnade och hästarna var jättebitna och irriterade. Slängde på regntäckena iaf och smörjde dem ordentligt så de klarade natten.

Fick dra lite ny tråd idag och dela av stora hagen, nu fick hästarna en lite del med skog. De får gå bakom Henkes hus och där är inte så kraftigt gräs, både Whopsie och Enya är TJOCKA nu! Det är mer krut i Fägrilts-gräset än i gräset här hemma. Och Skunky får inte bli tjock, hon är i såpass bra kondition att jag inte vill ha henne tjock om vi ska ut och tävla och träna sen i vinter. Enyisen behöver tappa ett par kilo innan hon åker till tommy på träning dessutom så jag slipper skämmas över att komma upp med en knubbsäl ;)

Dessutom har jag varit hög-effektiv idag, diskat två maskiner disk (jaa jag är lat;)), börjat städa här hemma och dessutom hunnit med att köra 3 maskiner tvätt hos mamma och en omgång i torktumlaren. Snart dags att åka ner och plocka ut sista maskinen..

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Kvällens promenad

Papp var snäll och hämtade hem ett lass halm åt mig igår, hästarna står på spånbädd men får halm att tugga på så de slipper stå hungriga om höet skulle ta slut. Har bävat mig för att lasta av allt för jag vet precis hur det komemr att gå, jag får skitont i händerna i mer än en vecka. Men pappa är i turkiet nu så det är bara att bita ihop och göra det. Ringde Kim och han var en ängel och kom och hjälpte mig! Hur gulligt som helst :) Så han stod och kastade upp på loftet, farfar stod i hålet och skickade vidare och jag lavade, tog max en kvart innan alla 50 balarna var inne.


Sen passade vi på att byta hage på hästarna och kvigorna, så kvigorna fick komma upp i stora hagen och hästarna fick gå ner i den lilla. Växelbetning är grejen! Det blir som en golfgreen i hagen =D

Fick sällskap ut på Enyas kvällspromenad, Nina och Beska och så Fia, Rasmus, Midas och Kurt samt mina tre hundar. Så allt som allt var vi 3½ människor varav en i barnvagn, en häst och 6 hundar.. Familjen Taikon på utflykt ;)  Mötte en bil på hela vägen med några jädra svampplockare som nästan fick parkeringsböter när de körde förbi, kör nångång liksom! Enya stod snällt och väntade och vovvarna satt fint på sina platser. Men ge oss ut på nån trafikerad väg gör vi inte när doggisarna är med, det blir nog lite för spännnade ;)

Enya har verkligen fattat grejen med powerwalk, hon trampar på ordentligt och frustar glatt. Idag sprang vi en bit på varje håll med, jag tog mantag och hon jobbade på i såndär go avslappnad trav som man bara kan jogga med i.. Härligt och nyttigt för mattes dåliga kondis ;)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Skadad häst =/

Igår hade jag fullt upp, jag & pappa åkte och hämtade hem ett jättelass med spån. 3 pallar tog vi hem så det borde räcka nästan hela vintern beroende på hur grisig Skunky är! Har ju 3 månader då inte Enya behöver något strö när hon är iväg på träning. Skönt att ha fått hem allt strö så slipper man bry sig om det mitt i vintern :)

Åkte upp till Fägrilt för att lasta av och möts av Enya.. Med hela frambenet blodigt!! =S Rusade ut och tog in henne. Kom på att jag har glömt att ta med sjuklådan upp till Fägrilt men som tur var så hade jag kvar en del gammalt så jag fick fatt i bomull och jodopax att tvätta med. Ibland är det bra att vara slarvig och glömma saker! Fick iaf tvättat av benet och då såg det ju genast bättre ut, hon har fått ett rejält sår precis under "knäet" fram men det varken glipade eller var djupt när jag topsade. Men hon har fått en rejäl smäll så hon har en knuta på insidan av skenan som var kokhet. Antagligen ett överben på gång och det kännas ju sådär kul, hon har så himla fina ben annars så det vore trist med ett överben där. Smörjde såret med idomin för att skydda och så fick hon gå ut i hagen igen..


Åkte upp i morse för att titta till henne och då hade såret dragit ihop sig fint, knutan hade däremot "smält" ut och var fortfarande väldigt varm. Fick tips av Marina att Back on Track kanske kunde hjälpa så jag tog på henne skyddet och gick en kort promenad med henne. Ska upprepa det nu ikväll och ett tag framåt så får vi väl hoppas på att det inte blir nåt överben. Vi givk iaf en mysig promenad ut i skogen, det är klart mysigast på morgonen. Solen har nyss kämpat sig upp och daggen ligger kvar. Inga insekter heller. Allt är tyst och luften är sådär hög och full med syre..

Där gick vi, jag och världens vackraste häst!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Kycklingrullar

Här kommer ännu ett recept med kyckling!

Man får räkna på ungefär 2 rullar/person om man har tillbehör till.



Kycklingrullar


1 pkt tortillas
1 grillad kyckling (eller motsvarande mängd salladskyckling/kycklingfilé)
1 röd lök
1 burk tacosås av valfri styrka
1 burk cremé fraiche paprika/chili
2 små burkar cremé fraiche


Värm ugnen till 200 grader el 175 grader om du har varmluftsugn.
Plocka loss kycklingköttet och hacka det i bitar, hacka löken och blanda sen ihop alla ingredienser i en skål. Klicka ut i en rad på ett tortillasbröd, ungefär 3msk/bröd. Rulla ihop till en rulle coh lägg på en plåt. Grädda i ugnen tills rullarna har fått gyllenbrun färg ochh är lite frasiga.

Servera som de är eller ihop med klyftpotatis och/eller en grönsallad!

(De är även skitgoda kalla dagen efter!)

Permalink Recept Kommentarer (5) Trackbacks ()

Kyckling Toast

Okay här kommer då första receptet, det är det som lagas till lunch här på jobbet idag.

 

Jag körde på en latmansvariant,

Färdigstekt salladskyckling några matskedar/toast
Aioli, här kan man göra egen men jag var lat och köpte färdig
Chillisås som man blandar ihop med aiolin till lagom styrka.
Cheddarost
Tomat i skivor
Och så rostbröd, jag valde Rasken som är lite grövre men det går bra med vilket som!

Bred ut Chilliaiolin på 2 bröd, lägg kyckling, tomat och skivad ost och sen lägger du på den andra brösskivan. Lägg i toastjärnet och grädda till de är gyllenbruna!

Tar allt som allt ungefär 10 minuter och blir jättegott!

Permalink Recept Kommentarer (0) Trackbacks ()

Recept?

Har lite funderingar på att lägga ut en del av min recept här i bloggen
och tagga dem så man lätt kan hitta dem via menyn.

Är det något ni som läser vill ha? =)

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Fantastisk och underbaraste i världen!

Hade tur och fick sällskap upp till stallet idag, Nina var snäll och följde med upp och följde med när jag skulle rida Skunk. Vill inte vara helt själv nu såhär i början innan vi känner varandra helt. Men planerna grusades när jag tog in hästarna och såg att Skunk hade lyckats dra av sig båda framskorna =S Dessutom var hon jätteöm på gruset så det var bara att lägga ner ridningen den dagen. Hon fick bli longerad lite istället och springa av sig, var mkt lugnare idag och nu satt alla kommandon perfekt igen. Känns som att hon börjar landa lite här hemma. Hon har fortfarande ganska mycket separationsångest från Enya men vi få träna på!

Tänkte struntat i mer hästaktiviteter efter det men Nina tyckte att jag kunde väl lika gärna ta ut Enya en stund med. Sagt och gjort så åkte Enya ut på gången och fick på sig sadel och träns. Sen gav vi oss ut på promenad runt Arnes, den tar ca 20 min att skritta runt. Och hon skötte sig perfekt hela vägen! Visst så reagerade hon på en del saker, bland annat så blåste Nisses pressenning av vedhögen rakt bakom rumpan på henne. Hon studsade iväg ett par meter och sen stannade hon, frustade och sänkte huvudet och pulsen gick ner.


Gammal bild men vi ser likadana ut nu med ;)

Hon är en riktig pärla, är så otroligt glad att hon har utvecklats till en sån härlig häst =)
Vi red förbi Arnes hus, maskinhallen, vedlavor och hon bara går på! När hon tyckte nåt var läskigt stannade hon och tittade och sen lugnade hon sig och sänkte huvudet och knatade vidare. På hemvägen travade vi ifrån Nina lite och hon tog snällt både drivning och förhållning. Känner mig helt trygg på henne!

Jag är fortfarande helt pirrig av känslan, min älskade vacka lilla snöflinga <3
Dig släpper jag aldrig ifrån mig!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Shopping!

 Nu när köpet har gått igenom och allt är klart så var det ju dags att Skunk fick lite egna saker!

Beställde en låda från Milsta där detta låg i;


Pad, Diamond Wool i ull. Valde den gråmönstrade till Enya så får Skunk en svart som jag har köpt sen innan.


Sadelgjord i ull med Smart Cinch-spänne så det blir enklare för mig och bekvämare för hästen att dra gjorden.


Huvudlag, ljust läder från Weavers Horizons-serie. Enya har ett likadant fast mörkbrunt, det är så himla bra kvalisort på dessa. Mjuka och fina direkt!


Curb i samma serie som huvudlaget


Och såklart tyglar, även de i samma serie!


Sen tog jag och mamma en trip till Gekås och där handlade vi ett regntäcke med 100gr foder, mörkblått med prickar i reflex 449.-. Hon fick även ett fleecetäcke som var mörkblått med silver pp och silver svansfläta för 149.-. Skitbilligt och det kändes ändå som att det var ganska bra kvalitet på båda två täckena! Nu behöver hon bara ett fleecefodrat regntäcke också sen är hon fit to go! Men det blir ett Tyfon från Börjes för det är de bästa täcket jag har haft, håller torrt i evigheter coh så är det väldigt bra passform för en häst med vidd över bogarna =)

Mamsen köpte nya ridskor så nu ska jag väl snart lyckas få upp henne på hästryggen ;) Ett par Jacson (eller var det Roper?) med stålhätta för 300.-!! Som hittat!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

U.A.

Finaste vackra Skunk gick igenom besiktningen UA idag!
Skötte sig med bravur gjorde hon också trots en smärre turbulent början.

Kom in på kliniken och ställde in henne i en box, redan här var hon ganska högt i stress, vandrade och visade vitögonen. Tänkte att hon coolar nog ner när hon har fått titta sig omkring lite i lugn och ro. Sen helt plötsligt reser hon sig rakt upp flera ggr och slår bogen i boxväggen och slår upp ett sår på bogen. Som tur var så kom Annika nästan precis här och då och gick direkt in och lugnade henne, började jobba med henne så hon släppte stressen och fokuserade på matte istället. Annika kom på anledningen till tumultet, där stod en hingst på gången och en i boxen bredvid henn och Skunk är livrädd för hingstar! Hon blev jagad av en galen hingst när hon var två år gammal och sen dess är hon jätterädd stackaren =S  

Men hon slappnade av väldigt fort när vi kom på vad anledningen var och kunde få henne att koncentrera sig på annat. Donald kom och tog henne själv under besiktningen och allt var ua och hon var så duktig. Känns skönt att veta hur man ska hantera henne när hon går upp och blir stressad, man går ju inte gärna in till en häst man inte känner som står på bakbenen.. Nu vet jag ju hur jag ska få henne att slappna av, ge henne ett jobb att sköta. Om det jobbet så är att stå still så är det ett jobb och något för henne att koncentrera sig på..

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Första ridturen

Igår kändes det dags för att rida Skunk för första gången!
Lite balandgång det där för jag vill att hon ska hinna bo in sig ordentligt och komma till ro men lik förbaskat så är hon i full kondition och lär bara få mer och mer överskottsenergi ju längre hon vilar. Så igår tyckte jag att det var dags att kravla sig upp!

Började med att longera henne ute i hagen och jag kan säja som så att det var tur att hon fick rasta av sig i linan först. Hon gjorde luftakrobatik av den högre skolan, bockade och busade men inte en enda gång behövde jag ryta till eller ta i repet. Hon höll sig snällt på sin kant trots att hon var jättebusig! Duktig tjeja!

Sen gick jag in och sadlade och tränsade och sen tog vi en promenad ner till ridbanan, mycket att titta på på vägen dit. Spännade att både få vara ute själv och dessutom i ny miljö. Longerade en liten stund på ridbanan med innan jag satt upp. Hon testar lite och vill inte stå still och är lite småtramsig. Men det är hårda bud så jag gav mig inte förrens hon stod helt still både när jag satt upp och sen en stund efteråt.

Hon har definitivt en hård skalle även om hon är en ängel att ha att göra med! Det är lite annan kaliber än mina föregående hästar =)

Skrittade och joggade runt lite på ridbanan med för att hon skulle få röra på sig. Väldigt låga krav då hon inte hade speciellt mkt fokus på mig! Blev lite missförstånd i kommunikationen men min härliga häst kommer förhoppningsvis tillbaka när hon har landat lite mer!

Idag tänkte jag bara longera och sen gå ut på promenad så hon kan få spooka av sig lite! Har man inte sett så mkt mer än ridbanan de senaste månaderna så är det väldigt spännande med allt som är nytt!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()