Semester =)

And I love it! Idag fick jag tex. sova till klockan 10, sen masade jag mig ut och longerade hästarna. Fröken var ganska såsig men jag får la skylla mig själv, glömde nämligen ta med mig spöet upp. Hon har inte fattat drivningen med repet än om man säjer så ;) Lindisen var däremot som en tunna explosives, sprang som en galning och bockade och busade. Härligt med en så levnadsglad gammal tant!

I morgon ska hovis komma och ge Frök nya skor så jag kan börja rida på riktigt. Hon är så öm i tassarna utan skor nämligen. Hon blir ganska plattfotad utan skor och det är inte nice..

Ultraljudet är bokat den 10:e btw, spännande spännande! Jag hoppas och hoppas och lär blir vääldigt besviken om det är tomt igen..


Trimmade Thea igår åt Susse och Oscar, hann iofs inte riktigt klart men Oscar skulle ta det sista själv. Thea var ganska långhårig och det tog ganska lång tid ändå fast vi var två att plocka. Men hon blev väldigt fin när hon var klar, och så är den mjuka pälsen under så mysig =) Alldeles ullig och mjuk till skillnad mot den sträva.

Ola & Oscar fick åka och hämta pizza med, Campino! Gott så att man nästan avlider. De har faktiskt bästa pizzorna i stan =)

None

På onsdag tävlar jag & Ellis i Smålandstenar, håll tummarna för oss!

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Semester!

Såhär dramatisk var Frökens hemkomst:

http://www.youtube.com/watch?v=gmdKFj0eyd4

http://www.youtube.com/watch?v=5UyxEmd174k


3 travsteg och sen äter vi =)


Tjejkväll igår, alla var nog rätt sega. Men Lotta hade Avera demo och sen åt vi kycklingrullar och drack vin. Tog in hästarna vid halv 11 och sen var alla rätt möra. Jojjo var bra i gasen och sjöng singstar nästan hela kvällen. Sen spelade vi "jag har aldrig..." och Kim kom och skulle hämta Nina mitt i alltihopa ;)

Vaknade vid sju och gick upp och släppte ut hästarna igen, Frökis med betesreduceraren på, i den stora hagen. Vilket race de hade uppför och nerför backen ;) Godingarna!

Jag & Jojjo passade på att rida en runda idag med, Jojjo på Frökis och i min nya sadel. Jag fick rida Linda och i henne stenhårda w-sadel! Den är sååå hemsk!! Jag har ont i häcken...

Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

Äntligen äntligen

None

Nu är min Frök snart på väg hem, hämtar henne på fredag! <3

Så om 2v blir det ett andra ultraljud och så får vi se hur det går med det.


För övrigt är det bara 2 dagar kvar nu tills min semster! *vissel vissel*

Permalink Allmänt Kommentarer (5) Trackbacks ()

Sista veckan på jobbet



Avantasias nya album går varmt hemma hos mig nu. Tobias Sammet är min gud!

För övrigt har jag bara 3 dagar kvar till min semester, på fredag ska vi dricka alkohol flickor! Håller på att lära upp Lotta på jobbet nu med, hon är så duktig så. Rätt stor skillnad mot förra året om man säjer så ;)

Frökis är snart klar nere hos Melvin, sen ska hon få komma hem och börja motionera inför premieringen. Sen är det dags för ulteljud igen och då vill jag verkligen att där ska vara något i magen..

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Midsommar?

Hade skrivit ett jätte långt inlägg här och så bara raderas det.. *suck*

Var iaf och grillade hos min underbara Susanne, sen åt vi tårta som Suss hade gjort. Den var grymt god och hade ingen läskig vaniljsås i sig. I hate vaniljsås i tårtor, varför ska alla ha det??


Sen åkte jag, Susanne, Oscar & Anneli till Fidde för där var de andra. vi kom vid 10 och då hade hälften av folket redan somnat!?! Fick åka hem Fidde & D till sin koja för D var tvungen att byta byxor, hade spillt kaffe över hela sig =)

Vovvarna var hos mormor och hade jagat bilar hela natten så hon var ganska glad när jag kom och hämtade dem vid tre ;)


Igår satt vi bara här hemma och drack lite, grillade och hade det allmänt gött. Rosén var nere så vi had to be a little bit social. Var rätt nice, jag grillade mittinatten för då var jag lätt hungrig. Drack ny sorts drink med, bacardi Razz, sprite, lime och Xide Xmas, ni vet den glittriga? Det var svingott!

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Ella speaking!!

Halloj allihop!

Nu är det äntligen dags för mig att få skriva igen, matte är ju så snål med att släppa till datorn ;)

Jag har precis löpt nu och matte har varit så snål med killarna med, flirtade lite med Ollson & R2  när vi var på träningsstället men så fort det började blir lite kul så kom matte och avbröt *suck* Att man aldrig kan få göra som man vill va??

Jag har anmält mig till ett par tävlingar i lydnad med, hoppas matte har skärpt till sig tills dess så man kan visa sig ute med henne utan att skämmas. Hon kan ju vara så grymt pinsam den där, tillexempel när vi var i Smålandstenar. Då gör hon ju inte som jag har lärt henne! *suck* Men jag ska träna massor med henne innan dessaa tävlingarna så hon lyder mig extra bra ;)

Sen ska jag på snygghets-tävling den 11juli med. Där ska jag ha nåt som heter Cert tänkte jag.. =) Fast jag har tappat lite päls så vi får la se hur det går..

En grej jag har funderat på när det gäller min matte, hon är lite konstig ibland. På kvällen när jag är inne då tar hon på mig täcke, ett sånt där backontrack. Det är ganska skönt fast det inte passar. Kan hon inte tänka sig att sy om det snart?? Sen har hon blivit hemskt klantig, går och tappar saker HELA tiden som jag får plocka upp åt henne. Pinnar, diskborstar och en massa andra grejer. Sen blir hon jätteglad när jag hittar dem och då får jag godis ;)

Nu ska jag åka med mormor till fägrilt och där ska vi gå ut på promenad under tiden matte & morfar fixar med hästvagnen! Hejsvejs!

Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

Fröken & minishettis

Hälsade på Frökis i fredags, hon hade blivit en tjockis :O Illa! Jag ska nämligen visa henne den 18juli och då måste hon vara smal och snygg ;) Annars var hon jättefin!

Klippte hennes man och provade min nya sadel, den verkade passa bra iaf. Lars-Göran var snäll och visade mig en massa knep inför visningen, fick springa många varv på vägen innan det blev bra! Är så glad för hjälpen! Sen fick jag beröm för min snygga klippning, blev nästan lite generad =)


Igår åkte jag & Nina till Fbg, Susanne & Karolina skulle ha öppet hus på Stjärngården (www.stjarngarden.dinstudio.se) och jag hade lovat att hjälpa till lite. Blev raskt hästskötare och minishettis-kusk till Stella. Hon är så frän den där lilla, galopperade i full carreta! Jag lös som en sol, det var såå kul!

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Personlighetstest

Min personlighetstyp:

Entusiastiska, kreativa och idealistiska. Kan göra nästan allt som intresserar dem. Socialt begåvade. Måste leva sitt liv i enlighet med sina värderingar. Entusiastiska inför nya idéer, men blir uttråkade av detaljer. Flexibla och öppna för argument. Många och varierade talanger och fritidsintressen.


Karriärer som skulle kunna passa mig:

Skådespelare, journalister, skribenter, musiker, konstnärer, konsulter, psykologer, entreprenörer, lärare, personalvetare, politiker, diplomater, TV-reportrar, marknadsförare, forskare, säljare, artister, präster, PR-ansvariga, sociologer, socialarbetare.


Tycker ni det låter som mig?

Gjorde ett test http://se.41q.com/ och detta var resultatet =)

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Nya underbara sadeln

Nu har jag äntligen provridit den, min nya sadel! Och jag är så kääär i den! Den är så underbar, mjuk och skön och perfekt storlek. Milsvid skillnad mot höökssadeln kan jag säja! Nu längtar jag bara tills jag kan prova den på Fröken..

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Orust t.o.r

Var och hämtade Linda-lusen på Orust igår. Det blåste som f-n hela vägen upp och det var ett par ggr man undrade hur det skulle gå med trailer efter? Var uppe på Nösund vid sju tiden men sen var det ju fika och grejer innan vi kunde åka ner till stallet och börja lasta. Linda var inte helt med på att åka hem, tvärstopp 2 m framför transporten och där stog hon! Rep bakom rumpan och grimskaftet runt bommen fram, pelletshink i näven och sen tog det bara en kvart innan hon kapitulerade och gick snällt in.

Var hemma 10i12 på natten :=O Släppte ut Linda direkt i hagen och sen sprang hon runt hela natten och letade efter Frökis. Iiiiiiihhhhh iiiiiiiihhh!!! Stackaren! Hon får iaf gå själv i 1½ vecka till Frökis kommer hem, kvigorna finns ju iof som sällskap så helt allena är hon inte. Någon som vill ha bete? Hela sommaren går bra ;)

Shoppade mig en sadel igår, en bomlös westernsadel. Skitfin var den och verkar vara väldigt skön med. Ska provrida den på Linda idag tänkte jag. Hon behöver en helrenovering i vilket fall som helst, man & svans var i rasta-style =)


None

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tomt!

Där var ingen fölis i magen på Fröken =(

Hon hade en kvarstående gulkropp som veterinären tryckte sönder och vet trodde att hon går i ny brunst i början av nästa vecka.. Synd för jag ville verkligen att där skulle varit nåt men det är bara att ta nya tag!

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Att träna en Phaléne

Checklista över vad du behöver i din Phaléne-träning:

1) Godis gärna 6-7 sorter men ett minumum på 3 sorter. Mjukt godis är också ett måste, sorter som rekommenderas är ost, prickig korv, kyckling, kokt lever eller varför inte en bit fläsk-eller oxfilé?

2) Klicker denna behöver du för att kunna snabbt berömma när din Phaléne gör rätt. För rätt gör den oftast men den är lika snabb på att göra något annat igen =)

3) Leksak här duger nästan ingenting, din nya fina roliga pipleksak tillar vovven på med avsmak och går sedan och hämtar dina begagnade strumpor.


Ella var skitduktig på kursen idag, nu var hon mkt mer sig själv. Eller så var jag mer mig själv? Ska inte skylla på henne när det är jag som är skittråkig, måste kämpa mer för att vara rolig och överraskande! körde igenom ganska många moment med henne idag ändå. Började med apporteringen som hon är såå duktig med nu, springer ut i full carreta och hämtar apportbocken. Sen körde vi lite fjärr och inkallning med ställande, jätteduktig på båda två! Fritt följ går hon som en liten tickande bomb =)

Det är kul att träna när hon är pigg och igång!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sommar på riktigt =)

Det har ju varit långhelg nu, jätteskönt! Känns nästan som det har varit lite mini-semester faktiskt. Spenderade hela fredagen hos mamma och pappa och gjorde absolut ingenting. Lagade mat med Kim & Nina på torsdagskvällen, det blev kycklingrullar *mums*

Fredagkväll var det firmafest hos Anna & Perra, vilket innebar massa mygg och grilla. Kim, Perra, Myggan & Tobbe paddlade kanot innan vi åt med. Kim & Myggan paddlade lite uppochner ;) Sen kom Ola upp en runda med och blev utsatt för infernot också *haha*

Lördagen blev det hökörning hela dagen, först öste jag ut allt gammalt  och städade ur loftet. Körde fjolårshöet till Leif-Agnes kossor och vid 17-tiden kom pappa med det nya. Jättegrönt och fint! På kvällen var det storsamling hos mams och paps med grillning och alkohol, dock var jag nykter och chaffis. Var inte hemma förrens vid två för Henke & Jan var sånna nattsuddare =)

Och igår var det premiär! Badade i Lill-Frillen för första gången iår! Det var riktigt riktigt skönt, varmt och gott i vattnet. Låg och solade i vattnet  inne i viken och bara hade det skönt.. Det är så underbart med sommar!!! Fy fasen vad jag är glad, helt lycklig!

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Underbara Grey's

Igår frångick jag mitt eget beslut och spoilade, tittade på de två sista avsnitten också och guuuud så bra det var ;) Ni ska bara veta vad ni har att vänta er =)

Lite tråkigt är det ju iofs, vad ska jag nu titta på varje onsdag? Onsdagskväll kl 21 har ju varit helig tid..

Permalink Allmänt Kommentarer (5) Trackbacks ()

Varmt och härligt

Och jag mitt dumma nöt badade ju i lördags. Och vad brukar hända då? Jo man blir förkyld. Och vad har hänt mig? Jo jag har blivit brak-förkyld, nyser och snorar och är alldeles matt. Tur i oturen att jag inte har en endaste häst hemma så jag slipper iaf oroa mig för ridningen ;P

Nu är det bara 6 dagar kvar till Frökens ultraljud, hoppas hoppas nu och håll tummarna för att där är något! Linda gick tyvärr tom och enligt vet är det inte lönt att försöka igen, livmodermunnen  var för hård. Synd! Jag får börja leta sto med föl som vill komma på bete hos mig, så att min fölis får sällskap..

Ella har börjat löpa, lagom tills vi skulle tävlat på fredag. Sånt är så roligt och får en att ångra att man valde en tik ;) Spelar egentligen mig ingen större roll men det var likadant förra gången jag kände att "nu kan det verkligen funka på tävling" Så det är bara att låta löpet passera och sen börja om på nytt med uppladdningen. Ska på kurs ikväll med min goa träningsgrupp, det ska bli kul att få träna ihop med nån. Det är trist att träna själv, jag är ju så sällskapsjuk =)

Permalink Allmänt Kommentarer (5) Trackbacks ()

Fest i fredags

Var på Graaaaand fredags och förfest hade vi hemma hos Susanne & Oscar. Riktigt kul hade jag och kunde dricka lite cider med eftersom Ola var snäll och körde! Tack darling! Jojjo blev ganska bra på lyset och kläckte en ganska kul grej:

Lisa: Vad är din mail då?
Jojjo: Johanna maaaarrrrrksteck nielsen... Ja..... Alltså..... För det är mitt namn!

Så full och förvirrad, goding!

En annan höjdare:

Susanne: Jag la ett pussel igår, det tog två veckor
L: Är det bra eller?
S: Ja alltså det stod ju 3-4år på paketet

Blond eller vad??

Kul som fan hade vi iaf hela kvällen.. Det får vi snart ta och göra om!




Var hos Susse i lördags med, hela långa dagen. Var sååå kul att umgås sådär som vi gjorde förr! Slappade hela dagen och så åkte vi och badade i en läskig sjö med, helt brun när man kom upp. Blää! Men hundarna var glada, Pep simmade runt och tyckte livet var underbart. Hon är rätt söt när hon simmar, hon snurrar på svansen som en propeller!

Ella simmade lite hon med men hon var inte fullt lika imponerad, hon stod hellre där det var grund och tittade på oss andra. Kunde tänka sig att spinga lite på bryggan med!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()