Måndag igen..

Började min arbetsdag med ett besök hos världens bästa naprapat Anna-Karin! Min life-saver =)

Idag fick jag först akupunktur, sen ultraljudade hon mina axlar och nacke. Första gången jag testar UL i det syftet, häftigt värre var det iaf. Skönt dessutom! Inte som akupunkturen eller strömmen som mest gör ont, detta var riktigt behagligt :) Sen blev det ström i ländryggen innan hon knäckte loss alla låsningar. Är rejält trött nu och mår nästan lite illa. Tror det var mycket skräp som ska ut ur kroppen nu!

Ska dit igen om 2v och då har jag bokat en tid åt motsträviga mamma också. Henne behövs det verkligen på!


Helgen har varit ganska slö, kollade på en tråkig film i fredags som jag & Nina pratade sönder. Sällskapet var inte så positivt ;) Men vi fick bokat vår rid-kurs! Ska bli så jädra kul, ser verkligen fram mot detta =D Måste bara se om jag hittar mina ridjeans till dess.


I lördags grillade vi för första gången iår. Eller ja.. Jag var ju inne och gjorde klyftpotatisen! Det finns ju andra, lite mindre smarta personer som kom på idén med att grilla som snällt fick gå ut i kylan och grilla ;) Det var jättegott! Lite mysko att allt som man inte "kan" äta hela året är så himla gott? Ex. grillat, julmust, jordgubbar, rabarberpaj osv.. Allt blir liksom mycket godare när man behöver längta efter det!

Nåt annat som jag längtar till nu är SOMMAR! Även om jag gillar snön så hade det varit skönt med värme, solsken och grönt gräs. Kunna åka till sjön och bada på kvällarna, rida en runda fast man har jobbat sent, gå långa promenader med hundarna...

I sommar har jag ju dessutom ett par extra roliga saker att se fram emot;
- Min älskade Susanne ska gifta sig med sin Oscar och jag ska vara tärna =D
- Enya ska ridas in, längtar verkligen efter att få känna på henne galopp för första gången! Känns som om där är en hel del power i den där bakdelen =)

Sommaren 2010 ska bli den bästa!!

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Ridtur i snön!

Idag har Enya fått följa med ut på tur som handhäst för första gången =)

Jessica på Malaxis bakom och höll koll åt det hållet. Enya tyckte allt var väldigt spännande, och kul att få gå lite fortare än var slöa långsamma matte gör. Hon skrittade glatt på i Lindas tempo som är minst sagt friskt och tyckte egentligen bara en grej var läskig, en sandlåda som stod i backen. Men eftersom Linda gick rakt förbi så knatade Enya snällt med även om hon tittade lite.

Red på banvallen där hon bjöd på med lite trav jämte Linda. Sen kom en tuff, lång och brant uppförsbacke med djup snö som sög bra i benen på flickorna men Enya joggade lugnt bredvid Linda som skrittade på i sitt friska tempo.

Det var en trött, lite svettig men nöjd räka som fick gå in i sin box och äta hö efteråt..

Åhhh vad jag älskar mina hästar

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Boring boring boring

Sitter på jobbet och här är verkligen stendött. Inget att göra och Axfood har inte kommit ännu, kan ge mig på att de lär komma vid fyra så att man får stressa som en tok för att få in allt i tid så man hinner stänga. Lyxade till det med fredagspizza till lunch, var äckligt gott!


Ikväll har jag hästarna, Jessica var snäll och tog dem igår. Tack vännen =) I helgen ska jag passa på att åka på Enya en runda om jag får tag i en medhjälpare. Måste fortfarande ha nån som leder oss ju! Bromsen fungerar fint men det är värre med gasen ;) Skänklarna är ju lite läskiga, "det är nåt som trycker mig på magen matte!" Sen blir det nog film i soffan *mysigt* Troligtvis så kommer Nina och Kim upp också!

Jag & Nina ska ju boka vår intensivkurs dessutom, 11 timmars ridning =D Ska bli så kul!! Bra 25-års present till oss själva va? ;)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ensam..

Och det är så jäkla tomt!

Att man kan vänja sig så fort vid att ha någon annan här, alltid ha nåns närhet när man vill liksom. Och det tog inte ens många dagar innan det hände heller.. Lördag till igår liksom! Och nu känns här så tomt, sängen är tom och luktar precis som honom. Vaknade inatt av att det var kallt, inget levande element i sängen ;)

Men nu är han inte här, han är hemma hos sig. Både igår kväll och idag! Har motstått frestelsen att ringa eller smsa, mysigt på ett sätt att få längta =) Men i morgon är han här igen, och jag får vara liten i hans armar..

Permalink Allmänt Kommentarer (5) Trackbacks ()

Kyla..

Vintern håller i sig även här i södern, bra om man frågar mig! Jag älskar ju snö och det ger ju lite mer ljus än den tråkiga gråa marken. Hästarna är torra om benen, hundarna kommer in lika vita som de gick ut (oftast med snö i pälsen) och ingen läskig lera.

Till nackdelarna hör ju att vattnet i stallet fortfarande är fruset, vi bär vatten från verkstaden nu. Det tar ju sin lilla tid, i vanliga fall fyller man hinkarna under tiden man fodrar. Känns dock lite som ett i-landsproblem ;) Min egenbyggda vattenbalja funkar perfekt, håller vattnet behagligt ljummet även i -18 grader. Det är skönt för nu dricker hästarna ordentligt ute, innan drack de knappt 20lit ute. På tok för lite och jag blir så rädd för kolik! Sen får de ca 40 liter i sina hinkar inne men det hann ju frysa ganska snabbt när det var så kallt. Nu har de alltid isfritt vatten ute och sina hinkar inne, så nu dricker de nog runt 80 lit ute. Rätt stor skillnad! =D




Har lasttränat Enya i veckan med, Jenny visade mig hur hon gör och det kändes som ett bra sätt så jag kommer fortsätta så. Tycker det är viktigt att Enya känner sig trygg i släpet och som läget är nu så är hon verkligen inte det. Hon gillar att komma ut och träna, står vid grinden när jag kör fram släpet men så fort hon sätter fötterna på luckan så blir hon stressad.
Så nu tar vi allt i lugnt tempo och fokuserar på att hålla henne i rätt "mood". Hon ska vara lugn, gärna med sänkt huvud och vara uppmärksam på mig istället för på släpet. Släpet är bara en kuliss, det som är viktigt är vi och vår kommunikation.

Vissa har blivit chockade över hur länge jag tränar, första gången tog det ungefär 2h och nu sist var vi nere på 1½h. Men.. Jag håller ju inte på att skicka henne på och av släpet hela tiden. Mycket tid går åt till att hon faktiskt bara ska stå still inne i släpet! Det är egentligen det som är det viktiga, lastningen är inte alls lika stor del i att åka släp som att stå där inne, instängd och kunna känna sig trygg med det. Jag tror att är de trygga i att åka så har man troligtvis inga större problem med lastningen heller =)

Ang själva lastningen så har jag alltid stödbenen nere. Stor skillnad för hästen när släpet är stilla! Till och med Linda som har lite issues med att gå på släp med läm går rakt på mitt BOJ när stödbenen är nere. Och ännu bättre är att hon går på åt båda hållen, både när man åker dit och när man ska hem sen. Det är gott betyg! Det senare brukar nämligen vara typiskt Linda, hon går på när man ska dit men vill inte åka igen sen.




Hade ett par gamla kompisar uppe i helgen varav den ena har jag inte träffat på 5 år! Himla kul att ses och det blev sent med mat, vin och bra musik hela natten =) Vi gick och la oss kl 4 på morgonen.. Nattsuddare! Gick upp klockan åtta dagen efter för att släppa ut hästarna, sen var det bara rakt tillbaks till sängen och sova lite till.  


Det är det bästa med helgen, man går upp som vanligt men får lov att gå och lägga sig igen. Jag skulle nästan kunna ställa klockan tidigt bara för att få somna om ;)


Hoppas alla har haft en bra helg och fortsättning på nya året!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ålderdomshemmet nästa!

Fy vad trött jag är, sov 35 min i natt. Varför kan man aldrig sova när man måste? Vände och vred på mig, för varmt, för kallt, grus i sängen, hunden snarkade... Suck!

Kom upp i tid och var på jobbet med god marginal, det gillar jag. Är man som jag en evig tidoptimist så är det inte alltid så. Försöker köra lite på systemet "kom i god tid en dag så gör det nog inte så mkt om man slinker in på pricken nästa dag" Hmm kanske inte helt rätt taktik ;)


Efter jobbet så åkte iaf jag och min kära mor till IKEA och Väla.. Gick runt i evigheter på Väla bland allt folk och hittade inget kul jag ville ha =/ Jag som var kläd-shopping-sugen! Shoppade lite smågrejer på IKEA iaf, salladsbestick äntligen. Jag har bott här i 4 år och inga salladsbestick (skandal enligt min farmor) Sen handlade jag snapsglas och whiskyglas, hade jag inga heller. Snapsade i ljuslyktor på förra tjejkvällen, orginellt och skojigt ;) En påse värmeljus och en ny kudde slank också ner. Jag är så petig med kuddar och har inte hittat nån bra ersättare till den jag har nu, har nog köpt 6 olika sorter men ingen är riktigt bra. Hoppas att denna kommer att funka =)




Har varit duktig idag och ringt både veterinären (nya noskvalstertabletter, blodprov för Holly och Njur-kattmat till Hobbe) och dessutom min stora skräck.. TANDLÄKAREN! Fy fan vad jag hatar det stället..
   Trots att alla är jättesnälla och pjoskar med mig, jag får mängder med bedövning för att det absolut inte ska kännas nåt alls men ändå får jag en klump i halsen av att bara ringa dit. Hade tårar i ögonen när jag berättade att jag hade bitit av en flisa i framtanden , berättade nog 4 ggr att jag skulle ha dubbel dos bedövning enligt min tdl och var såå fjantig.

Sen säjer den underbara sköterskan "Lisa, sist vi fixade den tanden så hade vi ingen bedövning alls, man behöver inte borra i den utan man bara slipar lite och lägger ny fyllning" =D


Min sköterska har jag haft sen jag var 4år gammal, då jobbade hon på folktandvården ihop med en kvinnlig tandläkare. vid den tiden var jag inte ett dugg rädd för att gå dit utan gick gärna dit just för att den tdl var så jäkla bra. Jag hade freestyle på mig med hög musik den lilla stunden hon behövde borra och så var det liksom inga problem. Sen flyttade hon! Sköterskan flyttade till annan klinik och på ½år hade jag 6 olika tandläkare. (Fick gå dit ofta pga tandställning) Jag bytte till en privat tdl som hade varit på folktandvården innan, tänkte att då får jag iaf ha samma tdl hela tiden. Och när jag går in där första gången så står "min" sköterska där! Fy tusan så bra det kändes, trygg och lugn igen...

Jag får kalla kårar av ljudet från borren, hatar att få sprutor och klöks jättelätt när jag har saker i munnen. Har dessutom svårt för att låta okända människor röra vid mig så det är en alldeles underbar kombination att gå till tanläkaren ;) Därför väntar jag med att laga tanden i 2v till min tandläkare är tillbaka, försäkrade mig noga om att "min" tandsköterska ska jobba då och nu känns det faktiskt helt okay!

Man är bra fjantig egentligen.. Men att sånna små struntsaker kan spela så stor roll!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Snart slut på det goda livet..

Tiden gick så fort, snart dags för jobbet igen. Jag gillar att vara ledig, hundarna gillar när jag är ledig.. Alla utom Peppe, hon vill helst vara hos mormor och det blir det ju inte lika mykcet när jag är hemma. Hon protesterade genom att kissa 2ggr på min nya ryamatta *grr* Blir så trött på henne!

Nu har jag lagat lasagnette som står i ugnen och ska bli klar, sen ska jag och Jessica ta en promenad med hundarna. Tror det lutar åt Simlångsgården, det var längesen vi gick där!

Lite fler bilder från min nybörjar fotodag;


Söta lill-sessan







Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()