Humöret på topp!

Idag är jag på så jäkla gott humör, livet känns bara toppen!

Var ute på rajraj igår med Anna, KG & Jonas. Schoughs Loge var destinationen, jag och Anna åt hemma innan vi åkte för grabbarna hade åkt upp tidigare. Det blev Nyårsfilé med ris och sallad. I Love nyårsfilé! Har tappat bort orginalreceptet bara så jag fick köra på frihand ;) Men det blev ganska gott ändå! Det var kul på logen med trots att jag inte kände nån mer än de jag kom dit med.

Idag mår jag fina fisken, hade lite huvudvärk men med en ipren och 2 liter saft så rättade det till sig med :P Dock slinsade jag undan gräsklippningen idag med, min trädgård är en katastrof nu. Jag är sjukt lat ang gräsklippningen, hatar att klippa gräset. Men när man väl är klar är dte ju såå skönt och det ser onekligen ganska mycket mer prydligt ut!



I morgon händer en spännande sak, då ska jag och Anna åka till Slow-inge och hämta hem en rödhårig prins, Nickelback! Snälla Jenny lånar ut honom till mig i sommar så att jag kan få en häst att rida på. Ska bli så kul med en ny liten häst =)

Bilder kommer ut så fort jag har hunnit fota lill-killen!

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Tomt och lite konstigt..

Igår flyttade Lycke-liten till sin nya familj. Känns bra för hon kommer få ett kanonhem hos fam. Sandberg och hon kommer att vara tok-lycklig när hon får börja köra agility. Men fy så tomt och ensamt här är här hemma.. Hon är saknad av alla!


Lycke fotad igår

Holly är den som saknar henne mest, hon letar efter henne lite då och då och igår gnällde hon när vi skulle sova. Men annars går det bra. Just nu ligger hon på rygg på mattan och blir tvättad av tant Pepsi. Skönt att Pepsi har vänt och nu tycker hon väldigt mycket om vår bebis..

Holly har fått följa med på korta promenader och det har gått kanonbra. Hon springer på glatt och sen när hon är trött får hon åka i en ryggsäck på min mage. Där sover hon sött en stund sen är det full rulle igen..

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Första dagen i skolan

Hej allihop!

Igår började jag i skolan. Vet inte riktigt om jag gillar det ännu, först var det ganska kul sen blev det lite läskigt och sen blev jag trött.

Vi började med att gå på promenad, jag ville hänga i Fäfurns svans men matte stoppade mig med snöret. Jag gillar inte snöret!! Färfurn är han som är Fröken på kursen, ja eller hans husse med men mest Färfurn tror jag. Jag gillar Färfurn och hans husse, hussen hade goda köttbullar som han gav alla oss elever i klassen. Jag gillade köttbullarna men hussen hade jag ju träffat innan så det var ju inget konstigt med det.

Alla vi elever med mattar/hussar fick sitta i en ring och lyssna på Fäfurns husse. Han pratade om att man skulle säja nej och nåt om köttbullar. Jag lyssnade inte så noga för jag var ju tvungen att hålla koll på vad alla mina kompisar höll på med! Sen skulle vi i alla fall gå med matte en bit.. Och där låg köttbullar!!! Men när jag skulle ta den så sa matte nej. fy tusan så taskigt tyckte jag, tur att jag fick en bit korv sen. Annars hade matte legat pyrt på det!

Sen skulle vi gå runt alla de andra, jag satte mig istället och tyckte att matte kunde väl gå själv? Men icke, hon är allt bra envis den där matten. Fick ju knata på ändå men jag hade paus emellan!

Efter det så skulle man springa till matte, jag sprang som en blixt och försökte hoppa upp på mattes rygg!

Sen blev jag hemskt så trött att jag bara var tvungen att vila lite. Och kallt var det ute dessutom! Tur att matte har snälla kompisar med varma jackor jag kunde sova i.. *mmm* Varmt och mysigt.. Man skulle vara i klassrummet med, jättelänge var vi där. Men jag bara sov och sov.. Sen helt plötsligt så var skolan slut för denna gången och vi skulle åka hem..



Nospussar från Holly

Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

Hässleholm

Igår var det utställning i Hässleholm, var ett helt gäng som åkte. Jag, Mamma & Kutte + Jonas & Devil + Anna, KG, Amanda & Stoj. Var ganska mkt roligare när man är fler så man har nån att prata med =)

Det gick iaf kanonbra, Stojen blev BIR med kanonkritik & Devil fick en 2:a med bra kritik. Han var lite för liten bara.. Plutten! Dock så skrev domaren "Utmärkt temperament" på alla hundar och det är ju hur kul som helst.

Kutte då..
Vi var 4 i hans grupp, Devil+2 till, varav 2st åkte ut på tvåor. Kvar var Kutte och Tom som han har gått mot alla gånger hittils. Kutte uppförde sig med bravur och jag är riktigt nmöjd med hur jag visade honom. Självklart finns det smågrejer att slipa på men det gick skitbra. Han stod som ett proffs och sprang på fint med buret huvud. Vad blev då reslutatet? Tom blev 2a med HP och Kutte blev 1a med CK!!!!!!!
  
Nervös som fasen inför unghundsklassen som var den enda som var kvar. En hane gick där och han åkte ut på en tvåa han med! Tuff domare.. Ojsan hoppsan, Kutte blev bästa hane!


Snyggot!

Ännu mer nervös när vi stod och kollade på tikarna. Gillade inte nån av dem utom den tiken som gick öppenklassen och jag hade nog samma smak som domaren för hon blev bästa tik och sedermera även BIR. Kutte blev alltså BIM!! Domaren tyckte han var en mycket lovande unghund men jämfört med tiken så var han lite för ofärdig. Ngt ostabil i fronten skrev hon, han rörde sig tydligen lite valpigt. Men jämfört med en 3årig tik så förstår jag det, han är ju bara 11mån lillemannen.

Usch vad glad jag var, nästan så jag hade tårar i ögonen när vi gick ut. Tjejen som hade tiken var snäll och ställde upp på foto med så jag ska lägga in dem här så fort jag har lagt in dem på datorn. Dessutom hette tiken Dagny.. Gulligt med en Kurt och en Dagny =)

Är så glad och stolt över min lille Kurt! He's the champ! Nu håller jag tummarna för anlagsprovet på torsdag med, hade varit så jäkla kul om han tog det med. Snacka om att matten blir mallig då ;-)

Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

Ledig dag i morgon

Och full rulle idag!

Nina har varit snäll och passat småknotten, de har busat med Beska hela långa dagen.
Härligt trötta var de iaf när Nina kom och lämnade dem på jobbet =)

Har tagit en härligt promenad med Jessica & Astor ikväll med,
blev rundan runt skvaltkvarnen i Svalilt. Riktigt fint var där nu när träden är ljusgröna!
Ren meditation att gå i skogen nu, speciellt när man gå vid porlande vatten.. Underbart..

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Skrytblogg

Jessica kommenterade att jag inte har uppdaterat bloggen på ett tag, sköter mig inte ;-)


Jaja..


Holly på klubben för första gången

På torsdag börjar antligen Hollys valpkurs! Ska bli sååå roligt, bara trevliga människor med trevliga hundar , bra instruktör och så jag & Holly då *hihi*
   Har mest "gnällt" på Hollys uppförande här i bloggen, hon är ganska tuff av sig och har fått glida runt på en räkmacka liiiite för länge. Nya tag för matte och nu har Holly fått börja i skolan; man låser in sig på toaletten för att slippa de andra hundarna. Idag har vi tränat kontakt, nej och sitt. Börjar liiite på ligg men det fattar hon inte alls :P Så duktig så min lilla kicka!
   Koppelträningen går sådär, så länge Ella går med så går det fint. Läskigt värre när mamma inte är med tycker Holly! Då sätter man sig på rumpan och vägrar att gå, matte den elaka tanten fortsätter gå och nästan släpar med sig Hollyn varpå Hollyn skriker och hoppar innan hon till sist inser att jag får nog följa med den där matten ändå. Hon verkar ju inte ge sig! *hehe*
   Inkallningen går inge vidare, beroende på att Lycke eller Ella alltid ska på och terrorisera. När vi är ute själva så är hon lite för ängslig ännu.. Men vi kämpar på! Har kommit på att korv passade Holly-magen så nu kör vi på med det. hon brås på sin mamma ang maten. Pyttig är bara förnamnet! Det vi har hittat som Holly-magen gillar är hittils: ost, katt-torrisar, leverpastej och korv.. Allt i pytt-pyttiga bitar såklart. En slant hotdog får man dela på minst 4 bitar!



Holly igen



Kutte är anmäld till anlagsprovet i viltspår. På vinst och förlust :P Spännande är det iaf, Henke ska gå med honom men jag ska definitivt med och titta!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Skrikande valp i snöre

   Idag har jag koppeltränat valparna, Lycke är jätteduktig och följer med så fort man lockar lite på henne. Holly däremot! Hon skriker i högan sky så fort kopplet tar emot, hoppar, biter i kopplet och lever buse. Försökte med allt jag kunde komma på tills jag kom ihåg hur jag gjorde när Ellis var liten.
   På med koppel på Holly och på med koppel på Ella. Sen tar man Ella och går och Holly fick snällt hänga på mamsen. Perfa! Nu går hon jätteduktigt även utan Ella med.. skönt! Hoppas bara det håller i  sig tills i morgon ;-)

Ska ut och spåra ikväll, får se hur det går. Har tänkt mig mindre liggtid och längre stäcka. Henke ska gå med Kutte, det är bra! Han behöver komma ut med sin vovve och göra grejer han med ;-)

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()