Valborg!

Årets partyhögtid är här igen..

Men valborg har liksom tappat sin glans kan man lugnt säja, när man var 14, 15 16 så var det den högtiden man längtade efter. Årets första bad hände var alltid på påsk men årets andra bad var Valborg, dricka cider på badplatsen och i studion.. Ja vilka tider va?? =)

I år blir det nyktert och städat i Falkenberg, ska till Grand och kolla på Joddla. I morgon ska jag tävla Ella så jag ska vara chaffis. Rätt lugnt för vår klass samlas inte förrens vid halv tolv. Hoppas nu och håll tummarna för ett 1:a pris!!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Jippie.. Eller?

Idag har jag & Ellis varit hos veterinären och fått henne röntgad. De hittade inga förändringar på ryggen eller höfterna och det är bra! Däremot hade hon förkalkningar vid muskelfästena vid höftleden men det är inget att operera på..

Hon har fått Metacam att ge när hon har ont annars ska hon behandlas som innan med akupunktur, backontrack och glucosamin.

Men det bästa av allt är att jag får och kan fortsätta med lydnaden!!! Om jag inte pressar henne för hårt och inte tränar hopp i onödan! Är såååå glad! Speciellt eftersom det gick så bra med apporteringen igår så blev jag extra peppad att fortsätta med lydnaden för då kanske det finns en chans att det kan gå att komma upp i tvåan.

image38
Prinsessan på stenen!

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Äntligen!

Hade kurs på OBK innan ikväll, och vi skulle börja med tvåans apportering vilket innebar att hunden skulle plocka apporten och sen komma på en rak inkallning..

Efter lite trix och knix så plockade Ellis upp apporten och när jag snabbt som blixten kallade på henne så spang hon efter mig och höll kvar den i munnen!!!!

Tappade den ett par gånger men vände varje gång tillbaka och hämtade den igen!

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Hästjakt

Igår skulle Helén ut och rida på Fröken och jag skulle gå med hundarna som vanligt. Allt gick fint tills vi kom så vi var på hemväg då Frökis tyckte att hon ville springa hem. Ingen fara för Helen fick stopp på henne, under tiden de står och väntar på att jag och vovvarna ska komma ikapp så så ser jag helt plötsligt hur Frök flyger iväg och vänder hemåt. Bockar mitt i svängen varpå Helen flyger av rakt ner i diket och hästen galopperar hemåt... På landsvägen!!!

Springer fram till Helen så fort jag kan och sliter upp ungen ur diket, ingen fara med henne som tur var. Hon hade inte slagit sig utan blev "bara" rädd så hon storgrät en bra stund. Under tiden ser vi hästrumpan med den randiga fjordsvansen försvinna bort över vägen och ner på cykelbanan. Shit vad rädd jag var att det skulle komma en bil...

Bara att börja gå hemåt, ringde hem till Jan & Gunilla så de skulle kunna ta henne när hon kom hem. Ingen som svarar! Som tur var så var Jenny därhemma och hade sin telefon med sig. Så när vi hade gått hela vägen hem så var som tur var hästen infångad och utan skador. Däremot var hon helt slut efter att ha sprungit i full galopp hela vägen hem, fick iaf upp Helen på henne för att skritta av. Fick sätta på både inspänning och longerlina för att Helen skulle våga sig upp igen men sen gick det bra och vi kunde efter 45 min plocka bort först longerlinan och sen även inspänningarna.. Stackars Helen!

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Eurohorse

Zigenarnas guld varken klittar eller glittrar. Det glänser i solen och gnäggar i mörkret. Älskade hästar!


Igår var det eurohorse, jag hittade inga nosgrimmor men däremot hittade jag en bra bok, tyglar, sadelgjord och stigläder. Men det var iof inga webbers men de var supermjuka iaf. Helt underbara! 

Igår kväll passade jag & Lotta på att dricka lite vin, grilla och tjöta en massa skit =) Det blev värsta goa maten och efterrätt fast jag hade glömt marängerna ;) Det är så kul att vi har lärt känna varandra, och en jädrans tur att vi bor så nära. Det är lätt att umgås med Lotta, vi har lika åsikter om det mesta.

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

L7-S1 syndrome

Ella har varit hos sin sjukgymnast Birthe idag och fått mer akupunktur och lite vattenträning. Vi diskuterade hennes problem och att det är skumt att hon aldrig blir bra. Birthe tror att hon har fått något som kallas L7-S1 syndrome, en ryggkota som är för trång som gör att nerverna kläms. Så hon ska in på röntgen på tisdag igen och få röntgat ländryggen denna gång. Hoppas inte det är det!!!!!!!! Det går nämligen inte att bota mer än med en operation och det är inte ens säkert att det blir bra då. Detta innebär att hon har helt fått agilityförbud för hon får inte hoppa, lydnaden kan vi egentligen bara glömma mer än klass 1 och hon får inte träna skyddsarbete ;)

Jag orkar inte det här, vill bara att hon ska slippa ha ont. Vill ha henne frisk! Hon har legat här på mitt skrivbord hela dan och bara varit hur död som helst. Akupunkturen hjälper jättemycket men det är inte kul att se hur ont hon har när Birthe sätter nålarna och hur ont hon har nu efteråt. Det går över efter ett par timmar och då är hon jättepigg och glad men just nu har hon ONT! Men nu och ett par timmar framåt så sover hon..


Fan... Jag vill inte vara utan min älskade hund!

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Agility och sunshine

Idag har jag jobbat mina normala tider. Sandra var äntligen tillbaka på jobbet!! Smet ifrån en stund och tvättade och städade min bil så den är fräsch tills på lördag när vi ska åka till Göteborg. Håller nog på att bli lite sjuk, hade väldigt ont i nacken och axlarna i morse.

Åkte och handlade hästmat och en router till mams och paps på vägen hem sen åkte jag till mamma och la mig i ett varmt bad. Somnade som en stock och vaknade av att vattnet hade blivit iskallt..

Sen var det dags för agilitylektion med min elev Sanna och hennes bordercollie Max. Vi tränade bland annat framåtskick, bakombyten och sen satte vi ihop en bana på slutet som de fick köra. De var superduktiga och missade bara på ett av hindren (däcket)

image37

Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

Blondin-istiskt!

Idag och just nu fick jag höra vad jag har väntat i typ 3 år på att höra.. Äntligen! Har det en aning rörigt i mitt huvud just nu, vimsigt blondin-istiskt =)

Har satt ihop hela min agilitybana nu, det blev skitbra och jag & Emsen var ute och testade den. Hundarna var helt crazy och jätteglada. Det märks att det var ett tag sen jag körde agility med Ellis, hon är mkt mer fokuserad när hon har fått träna ett par ggr. Får se om vi får till nån tävling iår! Hade varit kul att testa iaf, sen om det inte går så bra är ju en annan sak ;)

Nu försöker jag få tag Susse och se om vi har fått biljetter till Joddla. Fast hon satt visst på dass =)

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

*suck*

Jag får inte radion på jobbet att funka, får inte ut ljudet i högtalarna på den nya datorn. Det är bara ljud i headsetet och det är inte så praktiskt när det ringer. Har haft ett mindre utbrott men har gett upp nu och ringt Daniel som får komma hit och fixa det.

Frökis fick vila igår efter helgen, vill ju inte att hon ska tröttna. Hon fick istället mat ute i hagen och så myste vi en stund med. Hon är så go, lägger huvudet i famnen på mig och kan stå hur länge som helst. Eller så pussas hon med mulen och fnurpar i mitt hår jätteförsiktigt utan att bitas. Gos-häst!

Vovvarna fick bara en minipromenad igår för jag jobbade ju hela långa dagen, 05.15 till 15.45. Var rätt mör när jag kom hem kan jag säja. Fick iaf inkopplat mitt nätverk så nu funkar allt med den bärbara! Satt i soffan och surfade =)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Häst hela helgen.

Ja det blev ganska mkt häst denna helgen, men kul var det!

I lördags var det sista gången på körkursen, vi fick harva både med en och sen med två hästar. Köra par var lite klurigt men väldigt kul.

   
Baylis & Izor


Och när jag kom hem blev jag så sugen att prova med Fröken så Jan fick plocka fram sin harv och sen harvade vi upp min agilityplan. Den måste bli klar nu snart för jag har köpt en massa nya agilityhinder ju ;)

 
Fröken var hur duktig som helst, väldigt lugn och lyhörd!

Igår var det äntligen dags för bruksridningen, där Fröken förvånade mig genom att vara sådär go och underbar som jag vet hon kan vara. Hon tjurade inte på de andra ett dugg och gjorde allt jag bad henne om! Underbara underbara häst!

 
Här går vi först över en träbro och sen över en presenning, nemans problemas! Lotta var med och lekte paparazzi så jag har massor av fina kort!

Permalink Allmänt Kommentarer (5) Trackbacks ()

Flytten är nu avklarad!

Och båda damerna blev väldigt lyckliga över att få en ny hage med massa gott gräs i. De hade inte tid att äta sitt hö iaf =) De fick komma ut i den halv åtta i morse och stod ungefär 3m från grinden med näsorna i backen och åt när jag körde till jobbet en timme senare. Mysigt!

Fröken ska nog brunsta när som helst, hon är riktigt as-tjurig. Man får helst inte gå in i hennes box, ta på henne grimman eller gud förbjude försöka sadla henne eller lägga på selen. Då försöker man bitas och öronen ligger slickade bakåt. Man kan på nåder få lova att kela lite med henne och kia henne i pannan. Dessa ston! (Nu får ju Lotta vatten på sin kvarn ;)) Detta är ju iof inget jag accepterar, man kan var hur sur man vill men man försöker verkligen inte bitas! Däremot tar vi det lite lugnt nu ett tag, kör mest longering, tömkörning och markarbete.

Ska åka på kurs på söndag med henne, bruksridning är det som står på programmet. Ska bli spännande att få testa på det, jag har ju velat göra det ett bra tag. Tror det kan vara nåt för både mig & Frökis! Man behöver inte springa fort eller hoppa högt, gå fint eller nåt sånt. Men bara är som man är och det enda som spelar nån roll är ditt och hästens samarbete!


För hundarnas del så är Pepsi på tok för tjock igen, fattar inte hur det blir så. Hon får minimi giva av maten och dessutom har vi ökat motionen till det dubbla. Näe back to Magnusson igen blir det för hennes del!  Ellis var hos sjukgymnasten igen i tisdags, fick både vattenband och akupunktur så nu är hon som ny igen. Det är helt underbart vilken skillnad det gör. Birthe är min nya gud, värd varenda krona! Hon ska dit om en vecka igen och då ska Brithe mobilisera hennes rygg och mer vattenträning så hon ska slippa ha ont. Dessutom vill jag inte ha några spänningar på henne när vi snart ska tävla, man vill ju ha både henne och mig på topp =)

För min del kämpar jag på, inget godis eller läsk nu på 3 veckor med ett glas cola som undantag. Men man har cola som fritt när man är bakis ;)  Förändringen hittils är -4.3kg och jag är så jävla stolt över mig själv! Nu är det bara att fortsätta kämpa, har en bra coach i Lotta, hon vet ju hur det är. Vi ska till badhuset i morgon och lyxa oss lite. Först är det simning i minst en halvtimme, bubbelpool och sen bastun. En mkt bra fredagseftermiddag, var helt skönt avslappnad sist och somnade gott framför tv:n :-P

Ikväll ska jag städa ur selkammaren tänkte jag!

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Sunny day?

Ja nästan iaf, lite moln men väääldigt varmt och skönt ute ändå. Jan hade satt stänge runt bh-n igår men tråden räckte inte hela vägen. Måste handla ny idag så vi kan göra färdigt den. Ska byta tråd en bit på sommarhagen med och så fort det är klart så ska pållarna slippa ifrån gegg-hagen!

Gegg-hagen ska få en total makeover i sommar är det tänkt, alla stolpar ska bytas, det gamla saketet ska bort och nytt fräscht 2-tråds staket ska upp. Det är ju tänkt att fölisen/-arna ska få gå i den sen och då måste man ha dubbel tråd. Och det som sitter där har stolparna stått sen Jan flyttade dit, ungefär 30 år sen alltså. Ekstolpar är det bästa som finns!

Slutar jobbet om en timme =)

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Äntligen igen ;)





Nu har min loksele också kommit!!! =)



Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Underbara söndag!

Idag har varit en sån där bra dag.
Förutom att Nina ringde mig i morse vid nio..

NIO!

Männsikan är ju inte klok, jag som var lätt bakis.


Åkte till mamsen och fick lunch, sålde min sadel med.
De prutade inte ens på den, fick 8 papp och är lycklig som en speleman.
Ska shoppa dator tänkte jag, och en digitalkamera med.

Globusen verkar passa Frök, Helén provred den idag och de verkade nöjda båda två.
De passar ihop som handen i handsken, bättre än vad jag & Frökis passar ihop iaf.
Kanske blir så att hon får bli Heléns ridhäst och min körhäst?
Vem vet? Det kanske är det som är meningen eftersom hon är en bitch så fort jag ska rida
och en ängel med Helén på ryggen.

Fick fint besök i eftermiddags med, Lotta och Ola och Wille kom och hälsade på.
De hade kladdkaka med sig..
Kladdkaka är sjukt gott!

Vi gick promenad ihop med Helén och Frök, hundarna var också med.
Sol och varmt och gott, helt underbart.

Och Ola har rätt, familjen Sager/Samuelsson borde bli Dalen-bor!

image28

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Firmafest igår

Men inte blev jag lika skitfull som sist, drack bara cider och så var det ganska lugnt. Jag, Sandra & Ola hade gjort en tipspromenad som de andra fick gå. Sen åt vi mat, massor av mat. Vi grillade nämligen för första gången och det var så jäkla gott! I love grillat liksom! Majsen var klart bäst, med vitlöks cremé fraiche på... *mmm*

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Äntligen!

Nu har sadeln kommit! =)

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Lydnadskurs

Var på klubben på kurs igår, det går fasen bara bättre och bättre. Har inte ett dugg bråttom med att få Ellis upp i klasserna, vill hellre ha "allt perfekt". Och vi fick beröm av Marie igår. Vi skulle träna inkallning med ställande och jag visade hur jag hade gjort och hon tyckte det var ett väldigt bra sätt. Sånt blir man så glad av, när man utan att veta har gjort rätt. Och dessutom så verkar det funka! Förutom igår då ställandet blev klockarena ligg istället ;) Hallå Ellis det där kommer inte förrens i nästa klass :P

Ska snart ut och rida, väntar bara på att Jan ska komma hem. Vi ska ut i skogen och galoppa.  Både Fröken & Linda behöver rasta av sig lite tycker jag!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Full fart..

 På jobbet iaf. ALLA vill byta till sommardäck och ALLA ska till tyskland. Men osis för dig då att jag vet att "du kör på friktionsdäck så du kan lugnt åka till Tyskland med dina däck" *moahaha*

Alla har mest bråttom och alla måste in idag. Men när ni får allt komma när vi har tid för er!



Annars är det ganska lugnt hemma, tränar lite med hundarna och ska på kurs ikväll. Fröken har fått stå hela veckan. Har varit så slut när jag har kommit hem från jobbat att jag inte har haft ork till att diskutera med henne. Ska däremot ut och rida med Jan-banan i morgon, tänkte låta honom rida henner ner över vägen och över vägen vid Bröda så kan jag rida sen när vi är förbi det "hemska". Så kanske jag slipper stressa upp henne!

Väntar på en sadel jag har köpt, en Globus Loke. Hoppas hoppas nu bara att den ligger bra på henne. Det kommer ett par och tittar på Dominus:en på söndag som var väldigt intresserade. Och kör man 40 mil för att kolla på en sadel så borde man väl förhoppningsvis köpa den?

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Helgen snart slut :(

Har haft en superkul och mysig helg faktiskt.

I fredags var Lotta och hälsade på mig på jobbet. Sen åkte vi till badhuset och simmade och badade bubbelpool och bastu. Var skönt trött när jag åkte hem och det höll i sig hela kvällen. Päste i soffan med Ola på kvällen, lika trötta båda två.

I lördags var jag på körkurs för första gången, var väldigt intressant även om jag kunde det mesta som Anna gick igenom denna gången. Vi gick igenom olika typer av selar, selning coh så tömkörde vi både på vägen och i skogen. Hade Annas två underbart fina nordisar, Izor & Baylies samt att Annas pappa var ute och körde med sina två ardennrar framför timmervagnen. Rätt häftigt att se dem användas till det de är gjorda för att göra!

Åkte sen hem till Jojjo och fick lunch, gott för jag var skithungrig efter 3 timmar i skogen. Sen tjötade vi lite skit innan  det var dags för mig att åka vidare. Hade ju fler ställen att hälsa på. Susannes föräldrar tex. där fick jag fika. Rabarberpaj med glass! *mmm* Efter det åkte jag, susanne coh Nenne och tittade på stjärngården. Var kul att se allt coh deras ligghall var ju superfin! En sån vill jag med ha, och de hade gjort en supdersmart bädd med. Helt tvärtom mot vad man brukar göra, halm i botten coh spån överst vilket gjorde att bädden blev väldigt mjuk och fjädrande.

Idag har jag fått massage av Fia mot min onda nacke, såå skönt men ganska ont med. När hon masserade nacken gjorde det så ont att jag började gråta :-O Men det gör ju nytta och då får man stå ut med att det gör lite ont..

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Seg dag..

Sitter på jobbet och väntar på att jag ska få gå hem. Har varit fullt upp idag, alla ska ju byta till sina sommardäck nu. Man blir trött i huvudet av att prata i telefon hela dagen och vara super-trevlig.. Men sen är det skönt att ha att göra med, det blir ingen dötid..

Fotade Fröken lite igår,

           

Sötnosen *love*

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

I'm back!

Och nu har jag lite tid över till att uppdatera =O)


Helgen var ganska lugn, blev inget Tallis i fredags för jag var så sjukt trött. Tittade på Let's Dance med Ola istället och somnade innan man fick veta vem som vann. Roligt sällskap man är ;)

Lördagen var jag ganska lat med, slappade typ hela dagen och var hos mamsen & papsen på kvällen. Vi åt räkor och det var sååååå jäkla gott! Tittade på Körslaget också men det var inget bra alls, det sög..

Söndagen var jag faktiskt ganska duktig, på förmiddagen var jag ute ch red med Lotta. Det var väldigt kul & mysigt att komma ut, Lotta red Frökis och jag tog Linda. Och för ovanlighetsens skull så var Linda lugn och sansad och kunde tilloch med skritta!!*wow* Korta studer tilloch med på långa tyglar, jätteskönt att slippa bråka med henne. Fröken skötte sig också med bravur, vi galopperade uppför världens bästa galoppbacke och trots att Lotta var säker på att hon skulle trilla av så gick det kanonbra. När vi kom upp så hade hon ett smile som gick nästan hela vägen runt ansiktet typ såhär ---> :OD

Var jättekul att få sällskap ut iaf och vi ska nog försöka ta oss ut ihop lite regelbundet! Hennes Charlie är ju inte inriden ännu och jag lyckas ju inte få med Jan ut så ofta som jag vill så det hade ju varit skitabra!

Efter det så åkte jag ner till Hasse och hämtade lite hö, så nu slipper hästarna svälta. När jag kom hem så kom mamma & pappa upp promenerandes på gården och villa ha fika. Fram med fikan och efter det tog pappa min bil ner till dem och jag & mams gick ner med hundarna. Väldigt skön promenad för det var kanonfint väder!



Igår fick jag på mina sommardäck på bilen och mina nya fälgar, de var skitsnygga! Så nöjd att jag fick dem..
image23

Longerade Fröken på eftermiddagen efter jobbet, hade medhjälpare också. Katten hängde i snärten på longerspöet hela tiden! Var lite svårt att använda det då =) Borstade igenom Fröken ordentligt och hon blev jättefin, riktigt blank trots att hon fortfarande har vinterpäls. Lite tråkigt med hennes färg bara, man kan inte få den där riktiga metallic-glansen i hennes päls. Windy var ju kolsvart så hon kunde man få riktigt blank, Pärla med för hon var också mörk så dem kunde man få att glänsa på riktigt! Fast Frökis blev jättfin hon med, hon stod och halvsov och njöt när jag fixade och donade. Var ganska längesen jag hade ro till att bara stå och borsta så länge. MYSIGT värre var det iaf!

När hon var klar och stallet var fixat så gick jag samma promenad ner till mamma och pappa igen, Pepsi var trött efter igår och gick supersakta. Men det struntar jag i, hon får faktiskt pinna på och hålla samma tempo som mig och Ella. Enda undantaget är när det är snårigt och så för då har hon ganska svårt att ta sig fram, hon är ju inte speciellt smidig ;) Pappa körde mig hem sen och kvällen spenderade jag med en grensax i högsta hugg och klippte grenar och eldade gräs. Kände mig riktigt duktig faktiskt och somnade gott igår kväll :O)

Långt och mycket skrivet men så går det när blogger envisas med att ligga nere när jag vill blogga.. *haha*

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Äntligen!

Äntligen äntligen nu funkar min blogg igen! Har ju inte kunnat blogga på hela helgen och nu när jag faktiskt har haft saker att skriva och allt. Skönt!


Fast nu kan jag ju inte skriva för jag jobbar.. *suck*


Får bli en uppdatering senare faktiskt!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()