Filosofen i farten

Sitter här på min balkong.. Det är mörkt ute nu och jag ska jobba i morgon... Men.. Jag blev liksom kvar här.

En cider på bordet (hallon/mango *mums*), datorn i knäet och lite god choklad. Jag tror inte det kan bli så mycket bättre faktiskt!


Slutade tidigare på jobbet idag, vi har inget att göra så det känns lite onödigt att gå där och dra hela dagen båda två. Så jag var faktiskt hemma till 12. Inte fel nånstans! Var lite duktig och öppnade till övre lyckan till Frök och Linda. Fröken har fortfarande ont, speciellt när hon måste lägga tyngden på ett framben i taget. De ska få gå på stora lyckan sen som är nästan helt slät så hoppas jag hon har mindre ont. Ska se om Kicki hinner kolla på henne i veckan och se om jag kan få ut lite smärtstillande till det värsta har gett sig. Johan har semester till den 23 och jag vill inte att nån annan hovis är på och grejar där, är man petig så är man ;)

Sen passade jag på att dra ut gräsklipparen och ta min trädgård, såg att det var dags att ha en fixardag i trädgården snart igen. Börjar komma nässlor bland mina jordgubbar!! När jag var klar med det tog jag ut hängmattan och hängde upp den, la mig ner med Ellis på magen och somnade. Sov gott i en timme innan Nina kom och hälsade på innan hon skulle till jobbet.

Märks så tydligt när jag går och har ont, blir så himla trött. Måste nästan gå och lägga mig när jag kommer hem. Det räcker att vila en halvtimme men gör jag inte det så har jag det jävligt dagen efter. Är så trött på att ha ont! Man har bättre dagar och så har man det som nu, lite ont men hela tiden. Är nästan bättre att ha mycket ont fast bara ett tag..


Nu blir det iaf sängen, ska upp tidigt i morgon och åka med Ellis till veterinären...

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Kung Kurt

Kritik fredag domare Paul Stanton

Kraftig junior en aning lågställd, bra maskulint huvud, utm pigment. Ngt ljusa ögon. Lite trång underkäke, utmärkt lång bröstkorg. kraftiga ben, fina tassar. Utmärkta vinklar brak, ganska bra fram. vacker päls, utm muskulatur, utm rygg. utmärkta sidorörelser. Behöver utvecklas fram. härlig resning och temperament.

1a kvalité, 1a plac, HP


Kritik lördag domare Owe Germundsson

14-mån hane, något av det bästa jag sett i denna ras!
Maskulint välskuret huvud med korrekt uttryck. Utmärkt hals, stark rygg. Härlig benstomme, utmärkta ben och tassar. Välformad front och bröstkorg. Fantastikska vinklar och rörelser. Rastypiska detaljer på rätt ställe.

1a kvalité, 1a plac, bästa hane med CK samt BIR. Olplac i BIG

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

What goes around comes around

Fröken har varit hos hovslagaren idag, hon fick åka till Skenekull för Vindstjarna skulle bli fin samtidigt.

Hover ser nu ganska äcklig ut, helt uppverkad och köttig. Men det blir säkert bra när det har fått växa ut i lugn och ro! Johan trodde iaf att det inte skulle vara någon fara. Tur i oturen så rids hon ju inte nu ändå, oturen är ju att hon belastar sitt kassa knä mer nu. Men Johan trollade lite och lyckades få fast en sko på tassen så hon får lite stöd. De andra hovarna såg faktiskt helt okay ut *peppar peppar* Snällaste Frök stod bara helt stilla och sa inte ett knyst. Jag däremot mådde nästan lite illa..



Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Sol, bad och hästar

Har haft en otroligt bra helg, jag mår så jäkla toppenbra i själen!

Jag, Mami & Papi har varit och spanat på en ny hästtransport som jag kanske ska köpa. En Boj blir det i sånna fall! Efter det åkte jag hem och satte nytt staket till hästarna så nu har Nicke & Cleo fått gå upp på övre lyckorna och de är väldigt nöjda med det! Jag och Ola var ute och red en runda i veckan och då hade jag ett perfekt tillfälle att prova på att galoppera honom. Sagt och gjort, galopp var ordet och galopp blev det! En ganska rund och fin sådan, mkt bättre än vad jag förväntade mig.

Framåt eftermiddagen igår åkte jag, Nina och Kim till Lill-Frillen och badade, var väldigt skönt men det blåste lite bara. Då blir det härliga kittliga räfflor i sandbottnet, me like! Åkte hem och hinner nästan precis hem innan Anna ringer  och frågar om vi inte vill med till Lill-Frillen på kvällen och bada+grilla.. *haha* Självklart åkte vi med, vi var 7 pers, 1 Amanda och 5 hundar. Klart varmare vatten på kvällen än på dagen! Även om det var skönt i så blir man ju lite frusen, tur att jag hade tänkt till och tagit tjocka mysiga munkjackan med mig!
   Sen åkte vi iaf hem till Jonas för kaffe för vissa, öl för vissa och coca cola till barnen (jag & Amanda;)) Sen satt vi där och fick glo på jaktfilm.. Var mindre kul så jag och Nina tjatade sönder den :P

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Karma..

Jag måste ha varit en ordentligt elak individ i mitt förra liv, min karma måste vara skit.
Vad annars kan jag ha gjort för ont för att förtjäna all skit som händer nu?

Anders (företagsläkaren) kom till jobbet igår, han trodde ju att jag kunde ha borrelia eftersom mina leder gör ont och att det flyttar sig runt i kroppen. Dock var alla prover perfekta med utmärkta värden. Så det han kom fram till är; överrörlighet i lederna som gör att så fort jag anstränger ledbanden ex. lyfter en matkasse eller likande så blir det irriterat och så får jag ont. Använder jag dem mycket ex lyfter tyngre saker så blir det värre och ledbanden blir ännu mjukare =mer ont och längre. Känns sisådär kul att få veta att man alltid kommer ha mer eller mindre ont, det kommer bli värre och jag kommer med alla säkerhet att bli beröringskänslig också.

Alltså är följande saker i min vardag helt uteslutna;
- rida en häst som ligger på i handen
- gå med hund i koppel som drar
- lyfta fodersäckar eller spånbalar
- lyfta höbalar (tur att vi fick rundbal iår, tack Hasse!)
- bära matkassarna in från bilen

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()