.:Jag vill bli rik:.

Eller iaf börja jobba heltid igen. Bara en månad kvar nu sen är det tillbaka till normalt igen. Jag är sjukt fattig.. Redan och lönen kom idag. Jävla räkningar, jag tror jag spyr! Hade liksom 11000.- i bara hyra+räkningar!! Jag kommer få leva på nudlar och gräs...

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Träningsvärk & jobb

Är tillbaka på jobbet nu iaf. Inte kräkit sen onsdag förmiddag så nu e man back in business igen. Ska jobba till halv sex ikväll och det är en lite aning segt faktiskt...


Var ute på promenix med mor+Gunilla igår, gick i nästan 2h. Uppför Klövaberget -->Böshult och sen genom skogen till Boberg och sen hem. Denna rundan är såhär: Uppför->uppför->Uppför ------>nerför ->nerför->nerför i ganska branta backar. Hundarna var aströtta när vi kom hem så jag tog en dusch och passade sen på att åka till stan med mams en sväng. Vi åkte till Flygstaden och kollade på skor och handlade på ÖB. Jag storshoppade coh handlade en matta och sköljmedel =)

Har träningsvärk idag, skönt! Då känns det ju att man har gjort något vettigt. Jag gillar att ha träningsvärk! *konstig* Men jag blir nästan besviken när jag har tränat och inte får minsta träningsvärk, då har det ju kanppt gjort någon nytta ;)

Fröken har fått vila nu i ett par dagar, hon har varit ganska loj och jag tror det beror på fällningen. Hon får äta B-vitamin och verkar mkt piggare. B-vitaminen gillar de båda två, står coh gnäggar och vill komma in, en springer man in i sin box och äter. När maten är slut så står de länge och slickar krubborna ;) Ska ut och rida en sväng i morgon om vädret tillåter tror jag, känns som det var länge sen vi red ut och bara busade. Det behövs att bara vara ute och ha kul utan krav ibland!


"Fusk-tränade" med hundarna igår kväll med, först fick de leta godis inomhus i omgångar. Spelade spelen med dem och Pepsi fick plocka godis ut ur en stäng pet-flaska. Hon är ganska duktig på det, skruvar av korken fort som tusan! Sen tränade vi lite apportering med, Ella är jättefjantig med den där jäkla pinnen. Det funkar inte alls, hon spottar ut den så fort jag släpper den. Någon som har nåt bra tricks? Fick låna ett häfte av Christel som var himla bra så det har jag köpt. Tränar enligt det nu men det går ju såå sakta framåt. Och jag är otålig!

Nähä nu är det jobba som gäller, hej svejs!

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Urk!

K R Ä K S J U K A !!


Fy fan säjer jag bara. Stackars mig!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Latmask =)

Har bokat tid för Frökis hos en equiterapeut idag, hon ska komma hit den 10 mars och kolla över henne. Har haft ute henne innan till Windy & Scarlet och nu är dte alltså Frökens tur. Hon ska få kolla så att bettet och sadeln passar med, lite allmän översyn liksom! Red en liten runda idag barbacka. Lungt och sansat, behövde rensa huvudet lite. Gunilla hade med sig hudarna och gick på ön så de var redan promenerade.


Så nu sitter jag här och bara latar moig för första gången på ganska länge. Har haft lite fullt upp senaste tiden, dags att coola av kanske?

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Fröken framför vagn!

Idag har jag & Frökis varit och hälsat på hos Lotta & charlie. Lottas snälla sambo hade lovat att köra Fröken åt mig för första gången:

image14
Tömkör först

image15
Selar

image16
På väg ut ur stallet

image17
Åhej nu ska bara jag på med

image18
Usch det snöade en massa!


Tack Lotta & Ola för hjälpen! Ni är såååå snälla och jag är superglad att det gick så bra...

Permalink Allmänt Kommentarer (5) Trackbacks ()

Sol & slutar tidigt

Och bättre än så kan det väl knappast bli? Jo ska ju tillägga en sak, får smörgåstårta till middag med!!! =)

Ska nog ut i skogen och köra med Frökis i eftermiddag ihop med Jan. Farfar hade sågat upp de träden som låg där så det är bara att börja dra hem. Bäst att passa på när vädret är fint, inte lika kul att hålla på med sånt när det regnar. I morgon ska vi åka ut och hälsa på våra fjordkompisar Lotta & hennes Charlie. Lottas snälla sambo har lovat att köra Fröken åt mig, TACK!! Inte lätt att köra när man själv är så nervös att man darrar och dessutom har en grön häst. Var skillnad att köra Windy eller Scarlet, där var det ju bara att tuta och köra liksom. Hände det något så kunde man lita på dem till 100%, blev de rädda så gick de framåt ändå bara lite snabbare ;)

Nu får man lära om inom körnings-delen, nya sorters selar och vagnar och en helt annan typ av häst. Totalt grön unghäst och totalt grön matte som ska leka kusk. Då är det tur att man får hjälp av snälla hyresvärden Jan med skogs- & tömkörningsdelen och av Lottas Ola som kör henne med vagn för första gången.

Fick hennes nya sele igår men har inte hunnit prova den ännu. Det får nog bli provning i eftermiddag innan vi åker till Fägrilt tror jag. Sen ska jag hota/muta lillebror tills han bygger om min rockard så att jag kan ut och köra!



Var ute i skogen och spårade med Christel i onsdags, vovvarna var jätteduktiga. Ella hade ett par tapp men tog upp spåret lika snabbt igen och hittade tillsist Christel som låg med godis i slutet på spåret! Pepsi gjorde vi tvärtom med, jag gick ut och gömde mig och Christel gick med Pepsi i linan. Hon tuffade på så fint och inte ett  enda tapp, nästan i backen hela tiden! Lugn och fin var hon med. Nu måste jag testa på viltspåren för att se om hon gillar det med för i sånna fall vill jag tävla med henne i det!


Ha det så gott för nu blir det mörgåstårta för min del!!

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

R.I.P Abette

I morse trillade Bettan-hästen av pinn, 29 år fyllda.

Fias kusin släppte ut dem i hagen i morse och Bettis drog iväg på en galopp/bock runda och mitt i ett bocksprång så trillade hon ihop och var stendöd.  Hjärtat pallade inte mer. Men hon dog iaf som en lycklig häst och hon mådde bra ända fram tills hon dog..

Kommer sakna henne massor, Bettis var verkligen one of a kind! Senast i somras var jag ute och red på henne och då var hon som en unghäst, sprallig och busig som försökte småtrava så fort chansen gavs. I somras repade hon sig från en svår borrelia, hon var levande död men kom tillbaka och blev bra igen. Härligare och starkare häst har man fått leta efter... Finaste gumman!!

Bettis stam: http://www.allbreedpedigree.com/abette


Abette
1979 - 2008

Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

Kört i skogen

Blir mest häst i min blogg nu har jag märkt. Men jag har ju träningspaus med hundarna pga tappat sug och det suget har istället hamnat på hästen. Så ni får stå ut med att det mestadels blir en hästblogg för tillfället. Men jag kan skvallra om att Ellis ska ställas i Malmö den 15:e mars.

Igår var vi i Fägrilt och körde i skogen med hästarna, de var superduktiga. Fröken var väldigt pigg men ändå väldigt sansad. Det var ju bara tredje gången hon drar timmer så jag är såå stolt över min lilla häst!  Linda därmot var lugn först men sen var hon galen! Hon tyckte det var så äckligt när det var blött i martken så hon hoppade igång med stockarna efter. vilket gjorde att hon flög på mig flera gånger, aj aj i Lisas fötter!


image8
Fröken står snällt och väntar när vi kopplar

image9
Och här är vi iväg..

image13
Åhej!


Jan & Linda:

image10
Stilla och väntar

image11
Kopplar av saxen

image12
Kortet taget 1908 eller 2008??



Det var iaf skitkul att vara ute i skogen med hästarna och det syntes så tydligt på dem, framför allt på Fröken, att de verkligen gillade det. Det är ju detta de är gjorda för. Värsta wow-känslan! Fick gå tillbaka och kolla på lavan vi hade dragit ihop sen och shit vad duktiga vi hade varit. Där var 17 träd och sen var där 5 i en annan lava!

Idag har vi bara paus, Helén har varit här och borstat på pållarna bara. Jag har varit ute och lagt ett varsitt kort godisspår till vovvsen som de ska få gå sen. Lugn dag idag faktiskt, skönt!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Slutar tidigt

Hundens tal till matte.

Jag har ristat mina klor i mattes hjärta att hon är min.

Rakt i mina ögon har hon lovat mig trohet.
Jag lägger mitt huvud i hennes hand,
för hon tycker om mig.

Min varma päls värmer hennes kalla händer
Innan jag somnar ser jag in i hennes ögon
för att när jag sover ha hennes bild i mitt minne.

När jag vaknar finns hon alltid där.
Jag är trygg nära hennes kropp för hon vaktar mig.
Hon är trygg nära min mjuka päls för jag vaktar henne.

Jag följer varje steg hon tar,
jag lyssnar på varje ord hon ger.

Jag har ristat med mina klor i mattes hjärta att hon är min.



Idag jobbar jag med min kompis Sandra,
vi håller på att bygga om och greja lite i butiken.

Slutar jobbet klockan två och sen tror jag att jag ska lägga
ett spår åt hundarna så att de får lite aktivering.
Pepsi blev friskförklarad igår och ska nu bara äta sista penicillinet
sen är hon fit for fight igen, fast med 13 tänder mindre då ;)

Frökis ska jag nog rida ut en barbacka runda på.
Känns som det var alldeles för länge sen jag bara red ut coh slappade..

Permalink Allmänt Kommentarer (5) Trackbacks ()

Hallelujah

http://youtube.com/watch?v=AratTMGrHaQ&feature=related

Värsta bra låten!

Var ute och körde Fröken igår med släpa, gick la sådär. Hon var rätt stimmig och hade väldigt svårt att koncentrera sig så jag hann bi ganska irriterad på henne innan hon hade stojat av sig och kunde börja jobba. Efter vi var klara med släpan så kopplade jag på draglinorna och däcket och åkte på det nerför och uppför vägen, uppför tyckte hon nog det var lite tungt ;) Hon är ju ganska bekväm av sig min lilla "häxa" =)

En bild:
image7
Visst ser hon proffsig ut??

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Löshoppat hästarna

http://www.youtube.com/watch?v=efQd3rVwTPg
Film på Linda när hon hoppar


http://www.youtube.com/watch?v=VIlkP2_E2MA
Och en film på Fröken med!

De var så duktiga så!

Sen tränade vi lite western-style och gick undan för treyck och sånt. Frökis var superduktig för att aldrig ha gjort sånt förr. Jan hoppade upp och visade henne lite också. skönt att ha honom som har gjort sånt i så många år, jag är mest glömsk och gör en massa grejer bakvänt. ;)

image6
Utan grimma och bara repet om halsen, det är jag impad av!!!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (5) Trackbacks ()