Paket!




Mitt paket från Sheplers har kommit! Jag beställde därifrån i måndags och idag var det på DHL, snabba ryck från USA :) Blev jeans och de här überschnygga bootsen som jag inte kunde motstå! 3 par jeans+boots för 2500.- så det var dessutom billigt, I like!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Och så Enya!

Tränade med Enya inför utställningen också, passade på att fota henne med!



Hon är ju definitivt mest paint, lågställd och "biffig".. Dessutom tjock *haha*

Hon har haft väldigt ont av knotten nu de senaste dagarna och hon hatar när man sprayar henne. Dessutom har hon lyckats bränna mulen riktigt mycket på bara 6h och hon hade solskyddskräm på, sen har hon gått och kliat på detta och skavt av all päls. Så nu ser hon ut som Rudolf med röda mulen =S

Tar in henne och Whopsie på kvällen nu, både för att Enya ska slippa knotten och banta lite till utställningen. Whopsie behöver sitt täcke på natten för hon fryser och ska jag vara ärlig så kan hon faktist slimma till sig också! Känns skönt att kunna säja så om mina två hästar som båda två var ruckel när de kom, speciellt Whoppan var ju mager som ett skelett.

Får smörja Enya med efter-sol kräm på kvällen, solskydd under dagen och idag sydde Gunilla en nos-lapp till henne som skyddar näsan. Så nu hoppas jag att vi får hävt brännan och kan skydda henne i fortsättningen så att hon slipper detta igen :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Lus-ponnyn

Stod och borstade Whopsie i torsdagskväll, lyfter på manen och får syn på en massa svarta prickar.. Som rör sig! Då är hon full med löss! Äckligt som attan. Som tur var så hade jag hällt på Flusa ett par dagar innan så det var säkert därför jag fick syn på dem nu. Bara att fortsätta behandla med Flusan så skulle de dö enligt vetten! Enya & Malaxis hittade jag inga på men Linda hade. Lika bra att behandla alla så blir vi av med dem helt.

Åkte och lånade Sandras klippmaskin igår, lika bra att klippa Whopsie. Hon har så dundertjock päls och mår verkligen inte bra i denna värmen, alltid genomsvett och flåsig. Så idag åkte maskinen fram, Jessica var som vanligt snäll och höll den vilda ponnyn med livet som insats ;) Den vilda ponnyn som uppförde sig som om hon hade blivit klippt 100gr förut, tittade lite och fortsatte sen att äta sitt kraftfoder, klia tillbaka lite på Jessica och var helt cool hela tiden.

Mycket päls var det som skulle bort, halvvägs var jag orolig för hon såg hemsk ut. Men det rättade till sig och jag är riktigt näjd med slutresultatet faktiskt! Var en helt annan häst under all päls :)
Min fina raggsock blev en vacker svan <3


Hon har gått från det här;



Till det här;


Ganska stor skillnad om jag får säja det själv!

Sen kommer här en bonusbild med;



Behöver jag säja att jag har världens finaste ponny? Med det underbaraste tempermentet jag nånsin träffat på, hon är 1000ggr bättre än vad jag nånsin har kunnat önska mig!

Permalink Allmänt Kommentarer (5) Trackbacks ()

Härliga vår!

Idag är det sånt där härligt vårväder, sol och 18 grader varmt och innan idag åskade det lite. Typiskt vår :)

Hästarna går ute nästan helt nu, de får komma in en stund på kvällen och äta och sen ut igen. Utom när det är busväder för då får de sova inne. De verkar väldigt nöjda med detta! Vi har dragit ner ordentligt på höet och fodrar bara 2ggr om dagen nu med ett par kg per gång men de går ändå från höet för att beta. Men än så länge går de tillbaka och äter upp resterna så ett tag till får de nog ha hö.

Varje kväll när Whoppan får mat så har hon samma procedur för sig, man ska rulla sig i höet för att paxa det ;)



Har fått börja smörja Enyas mule med solkräm, när hon kom till mig i aug förra året så hade hon stora sår på hela näsan och hakan för att solen hade bränt henne. Det ska hon slippa iår så nu kör jag på hårt med solskydd!

Än så länge får hon ha Helosan sol men när det blir skarpare solsken så ska hon få ha barnsolkräm med spf 30 och om det behövs lapp över näsan!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Privatträning

Har ju glömt skriva om hur träningen gick!

Det var så häftigt, vi började med de vanliga övningarna; vända utåt på bakdelen, hålla takt och tempo, följa matte och stå blickstilla lös i mitten på "Whoa". Poletten hade trillat ner och allt gick toppen!

Dags för nästa steg, tömkörninggjord och sen blev hon löst inspänd med tyglarna fästade i repgrimman ner mellan frambenen för att kunna hitta sin "comfortzone" och få henne att fatta att man inte ska ha huvudet långt uppe i himlen. Det tog 2 varv sen sökte hon sig neråt och jobbade på riktigt duktigt! Sen fick hon en inspänning till på insidan så hon blev lite ställd inåt, detta passade inte bestämda Enya som protesterade ordentligt genom att vägra gå. Men trägen vinner och hon hade inspänningarna väldigt löst så det var bara att sätta mer tryck och vips så gav sig tjurskallen och jobbade på lika fint igen =)

Sen visade Patrick hur han börjar jobba med Rollbacks, noga med att de sätter sig på rumpan i vändingen! Sen visade han hur han börjar med spinnen, det var så jäkla häftigt! Hon spann runt som om hon inte hade gjort annat :) Riktigt snyggt runt rätt pivotben och allt, min duktiga prinsessa! Och detta är ju dessutom utan att nån sitter på utan nu jobbar vi bara korta stunder och gör kanske övningen 2-3ggr mest bara för att få in känslan hos henne. Ska bli så kul att översätta det till ridningen sen, hon kommer helt klart blir en stjärna! Det är bara matten det hänger på ;)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Drömmen om ett land på andra sidan havet..

Jag har alltid haft en dröm om att få åka till USA. Det har känns ganska omöjligt då det dels är dyrt att åka, jag har inte haft ressällskap och inte haft nån som har tagit hand om mina djur. Men drömma gör man ju alltid och det blev ju inte mindre lockande att åka efter jag såg Cloud.. Den är inspelad i Montana och handlar om en vild mustang som man får följa från födseln tills han har skaffat sig en egen flock. Den visar hur mustangerna lever i bergen i Montana och där är så otroligt vackert!





Och i lördags hände en sån konstig grej, Patrick känner Jenny sen förr då hon hade sin egna häst som hon tränade mkt för honom med. Han kom fram och bjöd in mig och Jenny till hans cheyennefamilj i just Montana, åka med honom dit och träna vildhästar, rida och leva med hans familj. Där kan vi ju snacka om en upplevelse jag inte ens har drömt om, det är sånt som bara inte händer! Hur ofta får man en sån chans?



Han tyckte vi skulle åka med i sommar men det har ingen av oss möjlighet till så vi får satsa på nästa år och hoppas hoppas att allt går vägen!

Jag är helt uppe i det, sitter och googlar och kollar runt vad man ska se när man är där och vad där finns. Yellowstone är ju självklart, nån av de döda städerna med. Historienörden i mig kommer att frodas ;) Sen ska jag såklart shoppa massa hästgrejer, boots, jeans, kanske sadel till Enya? Sen är det ju hur häftigt som helst om man får uppleva indiankulturen på det sättet, rida på mustanger som har levt ett vilt liv i bergen innan de blev fångade, befinna sig så långt från civilisationen att det känns som om man vore sista människan i hela universum. 60 miles från närmsta stad sa Patrick att det var, det är skitlångt!!! Få se bisonoxar och mustanger i sin rätta miljö..



Åhh jag vill verkligen verkligen åka! =D

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Enya på sin första riktiga clinic

Enya har varit på resande fot flera gånger senaste veckan. I torsdags åkte vi till Ylva tandveterinär och fick munnen kollad och två vargtänder borttagna. Lilla E var kanonduktig i släpet, gick på snällt och stod ordentligt hela vägen upp till kliniken. Tar ca 1h från oss att åka dit så jag är jättenöjd med henne! Skönt att kunna hålla ett öga på henne i kameran under tiden man kör med, det lugnar ner en orolig matte ;)

Och i lördags var det dags igen, då lastade jag helt själv!! Skickade på henne på släpet, satte för bommarna och tog upp lämmen utan att hon gick i bitar. Stor skillnad mot hur hon var i höstas när hon fick räserbajs bara av att se släpet med luckan nere =S Hon var skiträdd och nu stannar hon 1 gång på vägen upp och sen går hon in själv med grimskaftet över halsen. Vågar inte åka med henne själv ännu men det känns iaf inte helt omöjligt längre :)

Vi åkte iaf till Sörby i lördags, det var clinic för Patrick Allori. Enya blev inkvarterad i en gästbox och fann sig bra i att stå där. Hon kom till ro och både åt sitt hö och drack ordentligt med vatten, sånt är jag så glad för! Det är viktigt för mig att hon lär sig fungera normalt även fast vi inte är hemma, det funkar inte om vi ska tävla och måste ha med oss vatten hemifrån eller behöva komma dit flera dagar i förväg för att hon ska hinna landa för att kunna prestera. Så det känns himla bra att hon redan är så cool! Hon fick mkt beröm av de andra deltagarna på clinicen med, jag tog ut henne lite tidigt för jag missuppfattade Patrick så vi fick stå och vänta ca 20 min innan det var vår tur. Men hon stod snällt bredvid mig och slappade på hängade grimskaft samtidigt som vi hade en ponny bredvid oss som dansade runt på bakbenen och höll på att plöja över sin husse flera ggr. Den hästen var 12 år gammal och jag blir uppriktigt ledsen över att se hur man kan låta hästen ta över så, de fick lite tips av Patrick och när de gick ut från banan kunde matte själv leda sin häst utan problem. Så lite som gör så mycket!


Patrick gillade Enya med, han sa att det var en trevlig häst men att hon har lite egna idéer och vilja. Haha you tell me!! Men hon ger sig fort bara hon får chansen att välja rätt och han sa att hon kommer bli en toppen häst om jag bara kan ta tillvara på henne, han tyckte att just nu så ger hon mig 70% och om jag får henne att ge 100% så kan vi gå hur långt som helst =D Så det är matten allt beror på nu ;)


Tråkigt nog glömde jag kameran hemma men vi ska tillbaka för privatträning på torsdag och då ska den definitivt med!!

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Myskväll

Promenad i Fägrilt med alla vovvarna, Kutte badade i ännu ett dike =P Sen åkt ejag hem och nattamatade hästarna som fick vara ute i natt också. Stackars Enya verkar fortfarande ha växtvärk för hon är ganska loj! Sen gick jag in, drog av mig alla kläder och på med en stooor tisha & skorna jag ska ha på Susses bröllop. Kröp ner i soffan med en burk Ben & Jerry's och kollade på Bonde söker Fru. Mysigt värre!

Jag & Nina har ju en bekanting som är med i BSF iår, Daniel! Nina gick på Munka ihop med honom och så träffade vi honom nu när vi var på jultorp. Ett riktigt kap brudar ;) Så skriv nu många brev så att han får vara med i höst!! *haha*

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Måndag igen

Helgerna går så fort, tiden bara rinner iväg. I fredags var jag och blev sminkad på Make-up Store, fick en party make i turkost. Jag har aldrig "färg" sådär men det blev jättesnyggt! Riktigt nöjd :) Sen rä det ju aldrig billigt att gå dit, är så himla mycket man vill ha och det är inte billigt där. Men grejerna är kanonbra och räcker i evigheter så det är värda sina pengar ändå.


Me and my girls.. Och Oscar då ;)

Lördagen blev ganska lugn, låg och tittade på film hela förmiddagen och sen åkte jag till Fägrilt en runda och häjlpte pappa i skogen. Han vägrar fortfarande lära mig att köra motorsåg!! Sen gnäller han på att man inte hjälper till men dra ris är ju så tråkigt! Haha jag ska nog få min vilja igenom tillsist ändå ;) På kvällen åkte jag till Jonas ihop med Kim & Nina för att grilla. Var jättegod mat och jag var rastlös som attan så jag tjatade med de andra ut på en vilt-spanar-runda med bilen. Vi såg 5 älgar och ett gäng rådjur innan det blev för mörkt!

I söndags var jag hästskötare så jag gick upp tidigt och släppte ut flickorna som blev lyckliga över att få komma ut. Passade på att gå promenad med hundarna, det var så himla skönt väder! Sen åt jag en riktig söndagsfrukost med nyplockade "hemmagjorda" ägg, rostat bröd, juice och müsli och flingor. Gott!
Framåt eftermiddagen åkte jag & Jessica till Fägrilt och gick en runda med alla hundarna, fick med oss Midas och Kutte också och jag fick inte med mig nåt koppel till Dunder =S Fick som tur var låna Jesscias koppel när vi gick genom byn! Vi gick upp genom vår hage, ner genom Boijes hade och upp genom Boijes gård. Hela baksidan är full med vitsippor och påskliljor och det var så himla fint! Så synd att den står helt tom och bara förfaller när ingen bor där. Det hade varit ett perfekt "Lisa-hus" med plats för mig och alla djuren, plats för lösdrift till hästarna med 4ha bete till. Sen gick vi vidare neråt till Brunnshult och sen hem till Fägrilt igen.

På kvällen kom Nina och Kim för att äta, blev klyftpotatisar med lövbiff, kokta morötter och min hemmagjorda röra som är så j*kla god! Man blandar hackad rödlök med bostongurka och creme fraiche och har den till grillat kött *mums* Sen ville Kim ut på en ny viltrunda så då körde vi om Roshult, Fägrilt, Böshult och Mjöalt. såg ett gäng rådjur och 4 älgar. En älgko stod jättenära vägen så vi kunde vända på bilen och lysa på henne med billyset. Hon var tjock och fin så där var nog en bebis i magen =)

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()