Suck, suck, suck

Idag har varit en otroligt tråkig dag. Riktigt ruttet tråkig! Åt trist sallad till lunch, gjorde tråkiga jobb på eftermiddagen och inte ens stallet ikväll piggade upp mig. Dessutom gjorde jag en kanongod pyttipanna men inte den heller gjorde nåt för humöret..

Blää jag vill bara dra filten över huvudet och glömma att denna dagen ens fanns så tråkig har den varit!!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Soliga söndag!

Idag tog jag en ordentlig sovmorgon, var uppe och tog ut hundarna vid sex och den gick jag och la mig igen. Det var så skönt att få sova ut!

Igår rymde Whopsie under staketet, den enda biten på hagen där jag inte har satt nytt staket såklart! Enya drog ner den tråden i vintras och knäckte 4 stolpar på vägen så där har bara suttit snabbstolpar sen dess för det var tjäle så jag inte kunde laga den ordentligt. Dessutom ledde tråden strömmen ruskigt dåligt för den var gammal och kass. Jag hann ta bort hälften av all gammal tråd innan jag märkte att jag hade glömt stänga av strömmen :P

Men nu är där nya stolpar hela vägen, dubbla rader med NY eltråd och rejält med ström även där! Fy tusan vad jag är duktig ;)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bildbevis!


Enyisen sover middag i sin rundbal!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bus-hästar!

Igår körde vi ut resterna av rundbalen som vi har fodrat med inne, de går ute såpass mycket nu att den går nog åt fortare ute än om vi har kvar den inne. Får fodra med småbalarna inne istället :) Där var kanske halva balen kvar nu. Jag drog loss hö och la ut i högar så att alla ska kunna äta i lugn och ro fast Enya vaktar balen. Vet inte om hon kommer att göra det denna gången men förra gången var hon jätteelak mot de andra. Tryckte upp dem i en hörna och så fick de stå där under tiden Enya stod vid balen och smaskade!

Jan släppte ut dem i morse och senare på eftermiddagen ringde han mig, då hade uppfinningsrika Enya hittat på bus. Rundbalen stod på en pall när vi körde ut den, men det gör den inte längre! Enya hade puttat ev den coh knuffat runt på den i hagen och haft jättekul *haha* Hon fodrar sig själv! Hoppas bara hon inte får den i rullning nerför backen, då får grannen också hö ;)

Whopsie hade såklart hängt med på Enyas bus, hon klättrade upp i balen och rullade sig innan hon parkerade sig mitt uppepå och åt =P

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Kvällstur

Igår hade jag tur och fick med mig Jan ut på en liten kvällsrunda. Han red barbacka på Linda och jag red Enya och så tog vi Pers runda, det tar ungefär 30 min att skritt aom man gå i Enya-fart och 10min om man går i Linda-fart ;) Red ner genom hagen och upp genom Pers gård där det var bilar,getter, maskiner och grejer men Enyisen bara knatade på, sen kom den enda uppförsbacken på hela rundan och det märktes att hon tyckte den var lite pustig för hon försökte småtrava lite..

Lite längre fram var där en grävmaskin som Linda tyckte var hemsk och hon ställde sig på bakbenen och försökte vända hem. Under tiden stod Enya lugnt och väntade, efter ett par minuter hör jag en jättesuck från Enya och så börjar hon gå. Går förbi både Linda och grävmaskin och knatar vidare.. Bra när unghästen får visa den gamla trygga hur man ska göra va? =P

Hoppade av ett par 100m hemifrån, släppte lite på gjorde och gick hem. Hon var så duktig så det kändes bättre att avsluta då innan det hann hända nåt på vägen hem. Linda blir alltid ett lokomotiv så fort hon vet att det är hemåt ;)


Har nog bestämt mig för att lämna iväg Enya på utbildning till hösten, frågan nu är bara vart jag ska lämna henne?! Någon som har förslag på bra tränare? Gärna westerninriktade =)

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

En helg som fick mig att andas..

I torsdags eftermiddag styrde jag & Nina kosan norrut mot Jultorp. Vi hann med ett pitstop på Börjes i Kungsbacka där jag shoppade loss och Nina inte shoppade nåt ;) I kassen hamnade följande;

-ett par underbara nya ridhanskar i supermjukt getskinn för bara 300.- FYND!!
- två nya svarta snygga "fin"grimskaft, är så jäkla tråkigt att åka iväg med ren snygg häst, lädergrimma och skitigt grimskaft!
- två nya grimmor till Whopsie, en beige med knallrosa linjer på och en i läder som är lite större än den hon har nu
- ett lila jättefint tjockt fleecetäcke till Whopsan, dock så är det egentligen en hundtäcke men det passade perfekt förutom maggjorden =)

Nöjd med mina fynd!

I Kungsbacka bytte vi så jag blev chaufför och den drog vi vidare mot Jultorp. Med Gps:en till hjälp så kom vi till Vedum.. Och sen var vi vilse! Fick ringa och be om vägbeskrivning efter vi hade irrat runt i nästan en halvtimme. Men tillsist kom vi fram och kunde inkvartera oss i vårt rum. Båda två somnade gott kan jag säja!

Dagen efter började med frukost klockan åtta där alla samlades och vi fick presentera oss och våra ridkunskaper. Sen funderade de lite, hade en teorilektion om bett och sen var det dags att dela ut hästarna. Jag fick en fuxkille som hette Maverick, korsning Quarter/New Forest. Först tyckte jag att det var ett jävla ök de hade satt upp mig på, han var så seg och lyssnade inte alls på skänkeln. Dock så var han skitmjuk i munnen! Gav honom iaf en chans till på eftermiddagen med tanken att funkade det inte bättre den gången så skulle jag be att få byta häst. Gav honom ett par rejäla tillsägelser och en par smällar med tygeln på rumpan när han inte lyssnade på skänkeln och sedär! Han började jobba =D Kunde rida igenom honom ganska bra trots att det var ganska mycket folk och var rejält öm i häcken på kvällen *haha*


Maverick i blåsten

somnade gott på kvällen igen och vaknade dagen efter pigg som en lärka, utan magkatarr eller halsbränna! Det hade jag haft hela veckan innan som inte ville ge med sig.. Ännu ett ridpass efter frukost och JÄKLAR vilken skillnad på häst! Var helt annorlunda, nu jobbade han på duktigt redan från början och var lyhörd och fin. Fortfarande ganska stel men vem vet när han blev ordentligt genomriden sist? Vi fick iaf prova på lite trail och på eftermiddagen var det dags för galopp. Vi tränade på att göra "osynliga" fattningar, alltså göra fattningen så omärkligt som möjligt. Vi fattade galopp 4 ggr på ett varv med avsaktning till halt mellan och galopp direkt från halten. Maverick var en pärla och satte under sig riktigt bra!


Ett koncentrerat ekipage


Dagen efter satt jag upp på en helt annan häst, han var som en gummiboll. Skänkelvikningar i galopp åt båda hållen, halv galopp-piruett på rumpan, gick att samla hur mkt som helst och han hade öronen frmaåt och var så jäkla glad! Vår lärare stoppade mig och gav mig beröm *skrytvarning* Han sa att han inte hade sett Maverick så glad och tillfreds på flera år, dessutom inte sett honom så välriden nån gång förut. Denna hästen brukade försöka kasta av den som red minst 1 gång om dagen för att visa sitt missnöje när nån gjorde fel. Sen så tyckte han att jag hade så mjuka fina händer och en kanonbra sits som jag inverkade helt rätt med. Sen frågade han hur länge jag hade ridit western och trodde mig inte när jag svarade att jag aldrig hade gjort det och dessutom inte ridit för instruktör på 5 år. Det var så kul att höra! På Plönninge fick jag alltid en massa skit av Tina för att jag inte kunde rida och tyglarna glappade och jag satt fle och allt vad hon nu kom på att gnälla över. Och nu var det någon som tyckte att JAG var DUKTIG! Att jag var bäst i gruppen, att ingen hade ridit den hästen bättre än mig under alla de åren han hade gått där. Jag behövde verkligen den feedbacken kände jag! Jag kan faktiskt =D


Ponny-plutt

På kvällen partajade vi och dansade linedance i 2½h. Det är verkligen skitkul!

På eftermiddagen var det dags att få prova på lite svårare saker, Rollbacks! Det går ut på att man rider fram i galopp, stoppar hästen som ska stå till i 5 sek, du backar och vänder hästen på bakdelen och går direkt fram i galopp igen. Och detta ska göras fort! Jag & Maverick glänste i denna övningen och det var en riktigt häftig känsla att känna 500kg sätta sig på rumpan och svänga runt i full fart för att sen explodera iväg igen. Dessutom att gå från snabb galopp till at stå still på en sträcka av 1m.. HÄFTIGT!! Jag vill rida mer sånt!


Galopp ute på ängen

På eftermiddagen tog vi det lite lugnare och fick rida ute på ängen och frigaloppera, jag & Maverick passade på att visa de andra hur man galopperar på riktigt ;) Vi red ner och så fick man galoppera upp tillbaka 1 och 1. Jag och Mave gasade på som attans, den lilla quarterrumpan hade jäkligt bra påskjut! Han blev så glad att han fick ett ryck och började tokbocka mitt i galoppen. Härligt när det är lyckliga!! Vindblåsta, lyckliga och avslappnade red vi tillbaka till stallet, gjorde iordning hästarna och sa hejdå.. Lätt att jag snart åker tillbaka!!


Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Kärlek


Världens sötaste RASMUS, nu har jag äntligen fått träffa honom!
Han är pytteliten, skrynklig och så otroligt söt =) Jag fick undantag och fick hälsa på först av alla, ska ju åka iväg idag och hade inte fått träffa honom förrens på söndag annars. Tillochmed före både mormor och farmor ;) Usch så fin han är, blir alldeles skakis. Andra bebisar är söta helt klart men det är inte samma känsla som detta. FASTER LISA! Och han var alldeles glad och sov gott i min famn, hoppas han fortsätter med det ;)


Snart kommer Nina och hämtar mig, vi ska åka på intensivkurs på Jultorp Ranch och rida westernridning hela långa helgen. Ska bli toppenkul och väldigt skönt att komma iväg! Har varit så mkt på jobbet, med Pepsis öga och att bli singel så abrupt så det känns skönt att få komma bort och ha semester och få lite annat i tankarna!

Men på vägen ska vi åka inom Börjes med =D Jag behöver shoppa nya handskar och ska se om de har nån grimma till Whopsie. Hon håller på att växa ur den enda grimman som passar, svårt att hitta små och smidiga grimmor. Alla har så tjocka remmar och det blir så klumpigt på henne!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

ÄNTLIGEN!

I morse blev jag faster till en liten kille =)

Han vägde 3370g och var 47cm lång! Stort grattis storebror & Fia =D

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Älskade..

Jag älskar mina djur, allihop av dem! Alla har sin del och sin roll i mitt liv..

- Eskil som är en blyger som egentligen inte tycker om att bli klappad av nån annan än matte. Gömmer sig ofta när det kommer folk och ligger helst på golvet bredvid sängen för att vara nära men utna risk för att få stryk av hundarna.
- Hilding som är storebror och alltid försvarar lillebrorsan. Det är han som river ner saker, står och äter på spisen och drar in döda möss.

- Pepsi, gamla skruttan som aldrig gör som man säjer hemma men är världens ögontjänare när man är borta. Kel-terroristen no 1 som charmar alla nytillkomna.
-Ella min själ och mitt hjärta! Det finns ingen som kommer ta hennes plats och ingen som nånsin kommer att betyda så mkt för mig som du. Du ger mig glädjen i livet, du gav mig Holly. Lydig, snäll, vacker och helt perfekt! Ella is my heart, my soul, my everything!
-Holly
är en liten diva som är så härligt sockersöt att man inte kan bli arg på henne. Hon bara viftar på hela sig och så börjart man skratta. Bortskämd, divig ligen skitunge men herregud så glad jag är för henne. Jag har varit i hennes liv från den dagen hon tillverkades. Jag höll henne i mina händer när hon föddes och drog sitt första andetag här i världen och jag kommer vara hos henne när hon tar sitt sista andetag också!

- Enya kom in i mitt liv bara genom ren tur. Skulle även denna gång egentligen inte ha nån ny häst, hittade henne på en annons och Anna villa ha sällskap och skulle köra förbi. Så vi åkte och tittade och där stod Enya, mager och bukig och rädd. Men kelig och lite blyg! Ett par veckor senare så klev hon av här hemma på gårdsplanen rädd som en hund som fått stryk. Men hon litar på folk och hon är verkligen MIN häst! Det är mig hon går till, mig hon följer och mig hon litar på. Säjer jag att det är okay så går hon. Hon skulle gå genom eld för sin människa och kommer blir en toppenhäst när hon blir "stor" för redan nu är hon bättre än vad jag nånsin vågat hoppas på.
- Whopsie Daisy, mitt lilla infall! Har länge önskat mig en ponny. Kollat runt på shettisar men inte hittat nåt som är nåt att ha. Så tipsade min jobbarkompis om en dam som hade "engelsk shettis" och hon hade fått reumatism så alla hästarna behövde säljas. Åkte dit och kollar och döm om min förvåning när det är en hel flock med renrasiga British Spotted Pony miniatures! Alla med samma härliga lynne som W, genomsnälla med storhäst-lynne samtidigt som de är sådär gulligt ponnybusiga. Whopsie är en charmör med massa hyss för sig, hon älskar att gnaga pinnar och bada i vattentunnan. Känner gärna på saker med tänderna och drar sig inte för att rymma ur boxen om man glömmer att stänga. Men rymmer alltid dit man själv har gått!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Första clinicen för Enya!



I fredags vågade vi oss iväg, jag och den fläckiga..

Det var markarbetesclinic hos en tjej bara 1 mil från oss, nära och bra och lagom för Enya att träna att åka släp. Det gick jättebra att lasta henne och hon gick nästan rakt på. Pappa hade ju varit snäll och installerat min backkamera i släpet så jag kunde titta på henne hela vägen. Hon stod still och var ganska lugn, stressade lite i svängarna även fast jag körde jättelugnt. Det gick mkt bättre på vägen hem =)

Och jag blev förvånad när vi kom fram, tjejen som höll kursen var nämligen min gamla ridlärare!! Som jag red för på min B-ponny för 15 år sen. Gillade henne jättemkt då! Hon är väldigt peppande och ger kritik på ett bra och snällt sätt som gör att jag kan ta till mig det. Ganska komiskt när vi insåg att vi kände varandra! Cirkeln slöts kan man tycka =)

Lastade av Enya ganska snabbt så hon slapp stå i släpet och gå upp i varv, fick släppa henne i rundcorallen direkt så hon kunde springa där coh göra sig till för pojkarna ;) Svansen rakt upp och blåsa drake och balanstrava, hon är så himla fiiin då! Vi skulle träna löslongering sen och Enya fick vara visningshäst först en stund innan jag fick prova. Sen tränade vi markarbete, flytta sig för tryck och kontrollera alla delar av hästen. Enya förvånar mig, hon gick direkt in i rätt "mood" och var lika duktig som vanligt, behövde bara påkalla hennes uppmärksamhet ett fåtal ggr i övrigt höll hon full koll på mig. Sen tränade vi på hela dagen och hästarna fick pausa mellan varven så vi hann diskutera. Bra för Enya som man märkte tydligt när hon blev trött i skallen! Hon fick låna en utebox som hon trivdes ypperligt i, kunde kolla ut och ändå vila sig.

Dagen efter skulle vi repetera och sen hade jag valt att sadelträna och rida lite. Likabra att vänja henne direkt och göra det till en trygg grej. Och så är det ju inte fel att få lite tips heller =)




Backar mellan däck


Svänger höger

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()