Vinterdäck

Årets första nattfrost och alla MÅSTE ha på sina vinterdäck för alla ska åka till stockholm, hallå people prova något nytt! Jag har redan hört den 1000ggr idag och det gör ingen skillnad, har jag inte tid så har jag ingen tid. Sen spelar det ingen roll om du så ska till jokkmokk!

Folk är ute i så god tid! Man blir en aning irriterad!

Om de nu ska iväg till stockholm så har de väl vetat om det ett tag eller? Kan man inte lägga på dem tidigare då och för en gångs skull vara ute i god tid? *suckar*

Permalink Allmänt Kommentarer (7) Trackbacks ()

Poängen

Med det hela är väl att ha roligt?

Och roligt är det när man får 1a pris och får Lp1 :P

Här kommer iaf siffrorna vi lyckade skrapa ihop;

Platsliggande 10p
Tandvisning 8p backar ngt
Linförighet 6p Sätter sig långsamt, växlar position, mkt långt fram, ej med i halt
Läggande 8p långt fram i ff, kraftigt kommando annars bra
Inkallande 9,5p ngt snett sitt, mkt bra tempo
Ställande 8,5p Långt fram, ngt steg, långt kommando
Apportering 5p tar före kommando, släpper, dk
hopp över hinder 9p avslut, flyttar ut
Helhetsintryck 10p glatt och trevligt ekipage

Summan av det hel blev då alltså 165p!!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Promenad

Nu har jag varit duktig, motionerat i 1h. Har gått med vovvarna ner till mamma och provat mp3-spelaren i min mobil. Varför har jag inte köpt en sån här telefon tidigare?

Ja eller kanske inte just en sån som jag har nu för den är ju ganska nyutkommen men en med mp3 i, världens bästa uppfinning!


Var jäkligt skönt att komma ut, solen sken faktiskt tilloch med!

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Sjujäkla helg!

Har haft fullt upp hela helgen, bara med roliga saker.


I lördags tävlade jag ju med Ellisen, ska få tummarna ur och lägga in siffrorna här ikväll kanske. Sen var det hem och passa på att vila en stund inna jag behövde göra mig iordning. Tänkte iaf läsa lit emen somnade som en stock i soffan. Vaknade vid halv fem och fick ganska bråttom, Ola skulle komma vid fem och klockan 6 skulle vi vara ute hos Lotta & Ola. duchade, sminkade och klädde på mig fort som attan. Hann paja 3!! par strumpbyxor innan jag fick på mig ett helt par, var såå arg. Ola var elak och skrattade när jag hoppade runt på ett ben med det andra halvvägs ner i strumporna. Hann nästan dit i tid iaf ;) Var la där en kvart sent men det är  ju inte så farligt.

Har äntligen hittat en kjol jag gilalr så den fick jag ha på mig, den petar inte ens ut konstigt baktill. I love it!

Hade askul hos L&O, kul med lite annat folk än vanligt. Åkte hem vid 12 för jag skulle upp tidigt och ställa Kurt. Vilket gick superbra!!! Han gick som en dröm i ringen och blev BIR-valp med HP och superfin kritik. Shit vad glad jag blev! Underbara monsterhund! Han skulle pussa på domaren hela tiden när han kände på honom =)

Sen fick vi vänta i 4h innan det var dags att gå gruppfinalerna, där slog han 2 hundar och blev BIG-reserv. Är så nöjd med den lille skrutten, han gick så fint även sista gången fast han var både trött och kissnödig. Man kan ju inte kissa varsom helst ju ;)

Känns som om någon tyckte att jag behövde lite tur efter fredagen.. Hoppas nu bara att turen kan hjälpa till lite för Josie's del med. Idag ska hon flyttas till Halmstad iaf och då blir det ju nära för mig att hälsa på henne!




Sen alla ni som läser här utan att skriva, har ni kort på Jojjo så snälla snälla maila dem till mig!! Jag ska göra ett fotoalbum som hon ska ha här i Hstd är personalen så de kan se vem hon var innan olyckan och för att de ska ha något att prata med henne om. Så please, vilka kort som helst ni har. Skicka dem till mig!

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

LP1 Mosaiken's Natascha Kinski

Idag tog jag & Ella vårt sista 1a pris i ettan och blev därmed Lp1, är så stolt över min lilla underbara vovva!

None
Tänk att vi kunde bli så bra ihop!

Tack Monica för denna underbara söta fina hunden, jag älskar henne så hjärtat värker!

Permalink Allmänt Kommentarer (10) Trackbacks ()

Hälsat på Jojjo..

Det var jobbigt men samtidigt ganska skönt att få se henne..

Har saknat henne så mkt och det har varit skitjobbigt att inte veta, att inte kunna göra något. Jag & Susse var där i 2h och satt och pratade med henne, klappade på henne och berättade allt skvaller. Hon reagerar på oss, blinkar till med ögonen och gör grimaser. Dessutom ville hon inte släppa min hand när jag la ner den.

Hon var så fin, inga blåmärken eller ärr eller nåt sånt. Det enda är att de har rakat halva huvudet på henne så där har hon stubb.. Annars ser man ingenting, hon ser ut som om hon sover. Fast sover lätt.. Svårt att få in att hon kanske aldrig kommer att vakna igen..

Gud nu är ett bra tillfälle att visa att du finns, jag lovar att göra vad som helst. Går tilloch med i kyrkan igen bara du får henne att vakna upp.


Det var jobbigt att gå därifrån, ville knappt gå. Väntade bara på att hon skulle öppna ögonen och undra varför vi hade dröjt så länge innan vi kom dit. .

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Torsdag!



På söndag ska Kutte ställas för första gången, inofficiell i ridhuset i halmstad.
Spännande värre faktiskt!
Men är ju ganska kritisk själv men det ska bli kul att se vad domaren säjer.


Idag har jag varit med mamsen och shoppat lite,
alltid bra för man få en massa bra-och-ha saker. Sånna tråkiga man inte vill köpa själv ;)
Idag blev det en korg/bänk till hallen, en skohylla (sån i tyg) och lite smågrejer.
Tack snälla mor! =)


Igår blev Pepsin trimmad hos Marina,
Thea & Susanne var också med för Thea behövde lite finputsning.
Under tiden vovvarna blev fina åkte jag & Susse till IKEA och shoppade,
Kul med tjejrunda gumman, tack!

Handlade present till Jojjo, en hund som jag döpte till Ture.
Fattar ni? TUR-E!!! *asg*
Hoppas nu bara han ger lite tur med...

Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

Life could be wonderful

Jag har fått en underbart bra present...

Av min lika underbara jobbarkompis Sandra,

en Wake-up light.



Denna underbara uppfinning gör mina mornar helt klart lättare, en halvtimme före jag ska gå upp börjar den tända sig och sen lyser den mer och mer tills tiden jag har ställt. Då börjar den kvittra!  I love it! Jag vaknar glad och pigg och inte som jag brukar göra. Jag är vanligtvis ett vrak på morgonen innan nio, trött, sur och jävligt bitchig. Men nu.... Tadaaaaa! I morse gick jag upp utan att snooza!! Den ni! Vad säjer du om det Ola? *haha*






På fredag är det äntligen dags,

Jag och Susse ska få åka upp och hälsa på Jojjo!!

Idag får hon sina fötter opererade och i morgon ska det göra en magnetröntgen på huvudet. Det är bra för då kommer de veta hur stora skadorna på hjärnan är och vart de sitter.

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Josie-gos

Lite bra nyheter om Josie, hon är nu flyttad till varberg!

Dessutom så har hon kunnat andas själv igen så nu har hon bara respirator varannan timme och varannan andas hon själv. Dessutom hade hon reagerat när Jessica hade pratat med henne, på ett sätt så att man vet att hon förstod vad Jessica sa. Min älskade finaste gumma! Faaan vad jag vill åka upp och krama dig!

Saknar dig så otroligt mkt, det blir bara värre för var dag. Det finns så mkt saker som bara du förstår, och som jag bara vill berätta för dig..

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Mars-grisar!

I fredags flyttade Henry & Jan-Olof (a.k.a. Tratten & Finkel) hem till mig, 2st 2-åriga små marsvinskillar. Henry är den med svart på, han är tuffast av dem alla. Är det något nytt som kommer in i buren är han framme direkt och tar det, Jan-olof är fegare. Han väntar tills Henry har kollat läget innan han går ut =) Precis som i Snutarna!! ;)



Sen fick jag vara duktig igår och börja bygga på en ny bur till dem, den de har är ganska liten. Så jag hittade en gammal garderob ute på vinden som Gunilla sa att jag fick ta. Hel eftermiddagen igår snickrade jag och fixade. Det blev ganska bra till sist,




De två understa våningarna är inte klara, det ska bli hål mellan andra och tredje först. Den hyllan satt fast så jag kunde inte såga där..


Jan-Olof & Henry blev iaf glad för sin nya bur, kulan med pingla som man kan fylla med sallad var också en höjdare. De har grejat med den hela natten ;)

Permalink Allmänt Kommentarer (5) Trackbacks ()

suck

Skrev värsta långa inlägget och allt bara försvann! Blir man sur ELLER???

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Trååkigt!

Så segt på jobbet idag, inte mycket kunder och ingen som ringer. Trist!!


Var en sväng till OBK igår, var egentligen inte motiverad alls men släpade mig iväg ändå. Träningen gick bra och Ellisen var taggad som tusan. Hon är lite flamsig bara och vill göra vimsa runt. Men fria följet gick super, fin kontakt och snabba sitt. Hon hämtade apporten ganska många gånger och sprang i räserfart in med den! Duktig kicka!


Ikväll ska jag & Ola på bio med Nina & Kimsan, Rallybrudar blir det. Hoppas den är braaaaa ;)




Josie blir nog flyttad till varberg idag! *hoppas hoppas*

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Långritt!

Då är långritten avklarad, har varit jättekul men också otroligt jobbigt. Man blir ganska trött av att bara sitta på hästen!

Åkte upp till Ullared på torsdagen för att stalla in hästarna på Örnatorpet, passade på att hinna med en sväng på gekås också innan vi körde bilen till Stora Forshult utanför Fegen. När vi kom dit hade strömmen gått, becksvart överallt. Vilket följde oss genom Ätran, Gällared och tillsist Ullared. Hela Ullared var kolsvart!!!! Strömmen kom tillbaka halv 12 på natten och då skulle vi precis gå och sova.

Fredagen gick vi upp vid 6 och packade och gjorde iordning allt, gav oss iväg runt åtta och då låg det hagel i dikena. Men vädret var på vår sida och solen sken tilloch från hela dagen. Red på helt underbara små grusvägar genom skogen och en liten bit på en otrafikerad asfaltsväg. Kom fram till Forshult vid sju och var då ganska trötta och möra i kroppen. Hästarna fick gå ut i hagen en stund, under tiden vi åkte och hämtade en bil på Örnatorpet och lämnade i Torup. Passade på att äta pizza i Torup och där träffade vi Benke med sin girlfriend, det var ett bra tag sen man träffade på honom! Så då blev vi inbjudna till honom för vi skulle rida förbi där dagen efter, han bygger nytt hus. Ramlade i säng på kvällen efter en efterlängtad dusch, duscha är helt klart en lyx ;)

Lördagen började med regn och vi passade på att gå första biten för att värma upp både oss och hästarna. Kör förbi en bil som vi vinkar på, vem sitter i den? Jo Johan och pappa, oväntat att se honom där. Han såg rätt förvånad ut själv med ;) Fick stanna och prata liten stund innan vi fick röra på oss, alltid kul att träffa dig bus! Red en ganska fin tur till Kinnared, Fröken var pigg idag och traskade på i friskt tempo, Casskad fick hänga på efter bästa förmåga. Fick lunch av mamsen och papsen och vad händer då? Himlan öppnar sig och allt är dyngsurt! Tur att de hade hästsläpet med sig så jag & Anna kunde sitta inna och hålla oss torra. Som tur var så gick kuren över och vi kunde ge oss iväg på de sista 1½ milen till Torup. Där blev vi jagade av en dum cyklist som plingade, hästarna fick spunk och flög i luften och jag höll på att trilla av. Smart cyklisten! Gick över tågrälsen flera gånger och rv 26 och hästarna är hur underbara som helst!

Höll på att bli påkörda flera gånger på vägen mellan torup och rydö men som tur var så kom vi fram hela men trötta. Upptäcker då att min bilnyckel ligger inlåst i bilen!!!! Fick ringa pappa så han fick köra de 4 milen till Torup med min reservnyckel, tack papsen! Lastade hästarna och åkte hem, aldrig har det varit så skönt att komma hem och sova i sin egna säng!

Linda blev överlycklig att se Fröken igen, hon hade längtat <3

länk till albumet med bilderna: http://www.pixbox.se/alb_show_id915931_page0.html

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

NYSFC

New York Super Fudge Chunk....

I love it!!



Sitter i soffan och har packat det mesta tills i morgon, lyxar med en burk Ben & Jerrys NYSFC som jag sååå har förtjänat, kvällen ska sen fulländas med ostbågar och säsongs preimären av Grey's Anatomy!


Jojjo har börjat sin väg tillbaka, trycket i huvudet har gått ner lite och hon får mindre sömnmedel nu. Hon hade reagerat för första gången när mia hade pratat om hennes hundar, då fladdrade ögonlocken till! Älskade vännen.. Började gråta när mia berättade det, blev så glad och samtidigt lättad.. Ett tecken på att hon lever!

Var stark, vi är måååånga som tänker på dig gumman! Mest jag såklart ;) Vakna nu till ilv igen så jag kan komma upp och berätta om the good old days =)

Permalink Allmänt Kommentarer (5) Trackbacks ()