Oh rainy day

Det regnar...

och regnar..

och regnar lite till...


Varför måste det regna? Det ska tydligen regna i helgen med, och jag vill inte rida i tre dagar i ösregn! Räckte med 1,5h igår, var dyngsur när vi kom hem och hur blöt lär man inte vara efter 8h då?

A-B var med mig ute och red igår, hon fick ta Fröken och jag red Linda. Linda var lugn och sansad tills vi var på hemväg. Har så svårt att hålla i hennes tyglar, de är helt släta och blir snorhala när det regnar. Får nog investera i ett par nya tror jag. Fröken skötte sig bra med A-B förutom att hon ville trava ikapp hela tiden. Men det är inte lätt när man är liten och går sakta ;)




Jobbar nu, det är den sista i månaden så jag har massor att fakturera. Högen verkar aldrig krympa men jag har fått in 500 tusen än så länge så det plockar ju på! Snart fikadax och jag ska äta en yoggi, ny smak jag har blivit beroende av. Dröm yoggi med jordgubbscheesecake-smak. Sååå god!!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

It really sucks!!

Nu är det inte mkt som är bra.. Känns ganska meningslöst för tillfället...

Jojjo har fortfarande inte vaknat, det är så jobbigt att inte kunna göra nåt. Vill få åka dit så jag kan säja saker till henne, saker jag vet att hon hade velat veta. Får reda på massa sker som jag hade velat berätta för henne nu... Jag saknar henne så otroligt mycket...

Ella haltar fortfarande, rimadyl hjälper inte. Antagligen en låsning i ryggen igen för hon reagerar inte på palpation. Ska försöka få tid hos Birthe snarast! Har en tid på fredag men då är jag iväg och rider..

Pepsi är en grisig hund, hon sätter sig och bajjar på min matta i gästrummer VARJE natt! Jag blir galen på henne, hund-jäkel!

Jag vill få klartecken om min hemliga plan med, kan ge en lite hint.. Den kommer vara grå, blå och llite röd.. Hoppas allt går vägen!


Jag och Anna planerar långritten för fullt nu, körde och kollade ridvägar igår. 4h på slingriga grusvägar, kan säja att jag var åksjuk efteråt.. Fast jag körde! Håller på att skriva packlista med, kan man ta med sig en extra häst? Förstår inte hur allt ska få plats i sadelväskorna =)

Ser iaf fram emot det väldigt mkt, hoppas på fint väder nu bara!

Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

Lektion för Karolina

Tog mig iväg iaf efter en hel del velande och tur var väl det. Glömde förstås kameran men nu är jag så taggad att träna så nu lär det bli fler fototillfällen

Red 2 lektioner, först en hopplektion på lånad häst. Ridskolan har haft "SM" (stjärngårds mästerskap) idag och avslutade med hopptävling. Frågade om jag fick hoppa lite med Master och det fick jag. Så (fd.) hopprädda jag red bana på en okänd häst, höjden på det högsta var 115cm och det gick i räcerfart. Barnen var väääldigt impade över att jag vågade rida så fort Inte mkt att välja på hade ju fullt upp med att inte tänka på hindren

Sen var det iaf dags för Fröken, hon var väldigt mjuk och fin men lite seg i reaktionerna idag. Jobbade med mycket övergångar och MYCKET med min sits, hon flyttar över mig åt höger och det har jag inte riktigt märkt av. Fick jobba som attans för att sitta rakt, kändes nästan som att jag skulle trilla av åt vänster tidvis Men tillsist blev det superbra, Fröken jobbade på bra med hela kroppen. Och i slutet jobbade hon under sig riktigt bra så hon fick till både bra hasarbete OCH en bra takt. Gratislektioner gillar vi  Karolina är en väldigt bra lärare också, ser allt ju!

Så summan av det hela är,

1) Jag ska sitta rakt
2) Jag ska fortf sitta rakt
3) Jag ska jobba mkt med vikthjälperna

Gjorde galoppfattningar från både skritt och trav med bara vikthjälper. Jag trodde knappt det gick men tji fick jag!

Idag är min häst helt underbar!

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Samson



Underbar låt.

I loved you first...

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Härlig långrunda med Fröken

Igår var jag ute och red med Anna & Casskad en lång och häääääärlig runda. Anna körde upp till mig så gjorde vi iordning hästarna ihop, praktiskt för då kan Fröken pipa av sig lite inne i boxen ;) Casskad måste ju veta att man är lite svårflörtad liksom!

Vi red Bröda -> Fägrilt -> Badplatsen -> Bolmabanan -> Hem, blev en ganska rejäl runda men vi hade som tur var uppehåll hela vägen. Sen är den rundan så fin att rida, man rider längs sjön ganska långt. Sen går ju tiden ganska fort när man är ute och rider med Anna för vi tjatar så mkt ;)

Skönt att rida i lugnt tempo hela vägen skrittar bara och så hoppar vi av och går en bit sen rider vi igen.  Hård-träning inför långritten nu, inte så långt kvar nu. Om 2v är det ju dags!!! *spännande*


Fröken i sin sköna bomlösa med mina nya Flexride stigbyglar!

Red lite dressyr på Fröken uppe på ängen för ett par dagar sen. hon var himlans mjuk och fin så jag blev så inspirerad att jag har bokat en lektion på lördag för Karolina :S Ska hoppa lite först och rida dressyr sen när hindren är bortplockade. Jag ska nämligen vara domare på SM... STJÄRNGÅRDS MÄSTERSKAPEN!! Så först ska jag döma tävlingarna och sen rida lektion. Blir en dag med fullt upp! Men det är ganska kul tycker jag!


Fin och mjuk men en aning tjock ;)



För Jojjo ser det fortfarande inte ljusare ut, hon är fortfarande nersövd och trycket är inte stabilt i huvudet. Jag & Susse skulle hälsat på henne men fick inte komma för infektionsrisken.. Tänker ju på henne konstant.. Hela jäkla tiden.. kommer på mig själv att sitta och knappa ihop sms till henne eller vara på väg att ringa upp henne för att berätta något totalt oviktigt.. Hon har en så stor plats i mitt liv... Fan också... Varför??

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Status?

Jojjo har fortfarande inte vaknat, trycket i huvudet hade ökat lite till. Hon ska vara nersövd tills måndag eller tisdag och då ska de kanske försöka väcka henne.

Läget är (vad jag vet) allvarliga blödningar i hjärnan, kollapsade lungor, pajade njurar, brutna fötter, krossade knän och spräckt bäcken.. Gumman du måste KÄMPA!!! Var den fightern jag vet du är!



Har fördrivit tiden efter jobbet uppe hos Anna & KG, tagit in och vaccinerat 90 kor & kalvar mot blåtunga. Härligt att få jobba lite på riktigt =) Skingra alla tankar också, går inte at tänka på så mkt annat...

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Älskade finaste Jojjo!

Du måste vakna, jag kan fan inte leva utan dig!!! Du måste klara dig.



Vem har jag annars?

http://www.hn.se/m_standard.php?id=993158&avdelning_1=109&avdelning_2=169&

Vem ska vara synsk åt mig? Vem tröstar mig när livet suger? Vem förstår det roliga som bara du förstår? Vem ska jag annasr lyssna på dålig musik med?

Jag behöver dig...



Du måste finnas..

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

I ett av världens hörn..

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Yes!

Vi tog vårt andra 1a pris i lördags! Sen gick det åt skogen på utställningen men det struntar vi i! Fy fan vad vi är bra!


STORT grattis till Pia & R2 som tog sitt första cert och dessutom drog till och blev bästa pumi hane och BIM!!! Heja vad ni är bra!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Tomt UL & valpspår

Fröken var tom även denna gången. Var som om luften gick ur mig.. Fy vad ledsen jag blev! =(

Nya tag till nästa år och då ska det blir bakterieprov och grejer. Känns skönt att ha hittat en (vad det verkar) bra veterinär nu äntligen iaf!



Passar Kutte idag igen för Henke skulle på första valpkursen och då får man ju inte ha vovven med sig. Så Kutte fick följa med till travet och gå en liten runda där och sen när vi kom hem gick jag ut och la ett kort litet viltspår med blod och klöv i slutet. Lät det ligga 15min innan han fick gå ut. Han gick rakt upp och letade upp första fläcken utan att jag ens behövde visa på honom, sen gick han som en dammsugare i spåret. Sakta sakta och smakade på varje blodfläck ;) Men klöven i slutet var ju inte så kul.. Så jag lekte upp honom med den och sen var den lattjolajbans och han ville inte släppa den =)

Kutte, Ella & Pepsi ska bli viltspårschampinjoner;)

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Första viltspåret med tuff-tuff-tåget!

Har haft en slappehelg denna helgen. Var egentligen Joddla i fredags men jag hade lovat storebror att passa Kutte så jag var hemma. Det är full rulle på den ligisten kan jag säja, han lyckades mörda 4 kartonger på 5 min är jag stod i duschen :P

Lördagen var ännu mer slappe, Henke kom och skulle hämta Kutte vid middagstid så då åt vi lite mat. Sen fick vi vila lite på soffan och vips hade jag sovit lite för länge. Hade tänkt åka ut till Kastellet och köpa nya stigbyglar till min bomlösa men tji fick jag. Får försöka hinna dit på onsdag istället! Lagade mat på kvällen och hade en helt hop med folk som kom och åt, Nina+Kim, Henke och Jens & Catta. Kul! Sen blev jag & Nina tvingade att titta på en ytterst dålig film, Mars Attacks, och fick inte byta till Pearl Harbour förrens den andra var slut. *suck*

Igår var jag också rätt slö, har lyckats bli förkyld. Men framåt eftermiddagen gick jag ändå ut och la ett varsitt vilspår till vovaran. Första gången de spårade på blod! Första ut var Pepsi, men dum som jag är så la jag spåret i hästhagen och vilka kom och var nyfikna då? Jo hästarna såklart.. Så när Pepsi hade gått 20m i sitt spår så stod Fröken där.. Och bajsade!! Stackars Pepsi, blev lite mer störning än vad som var tänkt ju. Men hon var superduktig och tog upp spåret ganska så direkt igen och lyckades hitta klöven i slutet. Hon blev jättestolt och bar den i munnen hela vägen hem.

När det sen var Ellas tur så hade jag lagt ett lite längre och i lite mer skog än Pepsis spår. Ellis fick iaf gå ett spår utan hästar men förstod nog inte riktigt vad det var hon skulle lukta efter förrens framåt slutet. Hon gick i spårkärnan hela tiden men slog lite åt sidorna första biten. Men när hon hade kopplat så gick hon som det lilla tuff-tuff tåget som hon är. Klöven däremot var lite äcklig så den ville hon inte ha första. Fick leka med den hela vägen till verkstaden innan hon tog den. Men sen tog hon tag i den och ville inte heller släppa! Rusade runt som en tok med klöven i munnen =)


La ut ett par småspår åt Gunillas hundar sen, och under tiden stod mina i trädgården och ylade ;) Det var ju kul att viltspåra!! På kvällen kom Nina & Beska upp så gick vi kvällspromenad ihop, vi gick lilla rundan runt Simlångsgården. Efter det lagade jag varma mackor och så tittade vi på En prinsessas dagbok 2. De filmerna är typiska tjejfilmer men ändå rätt gulliga....

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()