Fin i Via(s)nor uniformen!

Idag har vi haft fin-besök på jobbet. Chefen över hela Vianorkedjan, en mister Alexej von Bagh från Finland, skulle komma till vår verkstad. Hmm att putsbögarna Lisa och Sofie har varit igång hela veckan. Jag mitt lata nöt grejade i fredags men var slö igår så då sorterade jag bara ina papper. Men idag fick jag ta tag i det jag gör bäst; sista finputsen!

Bort med papper och massa småkrafs, städa toaletterna, torka alla bord och bänkar, tända ljus i caféet och på disken. Jag är jäkligt piffig när jag är på humör ;)

Men allt gick som det skulle, cheferna kom och alla tre körde the Vianor-style :P De hade likadana svarta skinnjackor på sig med Vianor brodyr. Liiiite corny om ni frågar mig *asg* Det var iaf vår chef Håkan, Sverige VD:n Mikael och så då Hela-världen-chefen. Men jag var sådär otroligt charmig och trevlig som jag brukar vara så det gick fin fint! Vi får iaf bygga ut, även om det inte blev nåt nybygge så blir det ett stort utbygge med en massa nya grejer. Känns kanonbra! Ska bli så kul att få vara med och lägga sig i hur allt ska vara ;)


Måste bara skriva lite om mina två dårar till katter, de har nog aldrig blivit nämnda i bloggen tror jag!

 
Såhär finner man den oftast, Hilding ligger längst bak och Eskil framför.

De är helbröder och gör nästan allt tillsammans, Jan brukar kalla dem Bill & Bull. De ser nästan exakt likadana ut fast spegelvända dessutom. När de promenerar ute på gården så går de tätt ihop med svansarna ihopflätade. Båda två är alldeles för pratglada för sitt eget bästa, man talar tydligt om när man vill kela, äta, gå ut eller in. Men de kan bli rätt tjatiga.


Eskil aka Bull

Eskil har en fix idé när det regnar och han är inne, då går han till dörren och vill ut. Man släpper ut honom och han går in genom luckan direkt för -Det regnar ju! 2sek senare så står han vid dörren igen och vill ut- in genom luckan för.. Det regnar ju! Och så kan han hålla på i flera timmar :p Han går nämligen bara in genom luckan, inte ut.

 

Hilding aka Bill

Brorsan Hilding går däremot båda hållen. Han har å andra sidan en tendens att låsa in sig på olika ställen. Oftast i Jans verkstad. Där sitter han sen och mjauar så högt han bara kan tills nån släpper ut honom. Detta händer nästan varje dag, Jan ropar alltid på honom och försöker locka ut/jaga ut/muta ut honom men icke! Han ska vara där inne. Tills han märker att det inte är nåt folk kvar!

De är nyfiknare än f-n båda två och ska alltid vara med. Går jag Pers runda med hundarna så går katterna med. Men som tur är så lämnar de aldrig gården utan mig. Duktiga killar!


Syskonkärlek

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Nytt försök.

Får väl se om det vill samarbeta lite bättre idag!

Har haft tidig dag idag, var väldigt segt att gå upp kvart över fyra men desto bättre att kunna gå hem klockan ett. Passade på att köra inom Eurostop och shoppa lite och mötte upp Nina där med. Blev handlat ett par svarta jeans (ÄNTLIGEN!), behöver ha dem till jobbet i morgon så det var på tiden. I morgon får vi nämligen finbesök från Finland, the big Vianor president of all the presidents ;) Har varit en hel del städning och fixning idag men fint blir det iaf =)


Igår blev det ännu en svans och mantvätt på Enya, denna gången med diskmedel. Manen blev mycket bättre men svansen är fortfarande ganska gul. Får nog prova med Jodopax ändå! Nästa steg är ju klorin eller skimmelschampo men jodopax har jag ju hemma så vi får göra ett försök. Hon stod mer stilla idag och när jag schamponerade manen så stod hon helt stilla och njöt. Duktigt värre!

Stod och borstade ut man och svans sen och flätade upp allting så att svansen ska hålla sig lite ren. Manen blev halvflätad så att den ska ligga på samma sida. Hon ser så rolig ut med sina Pippi Långstrump flätor ;P Tänkte prova om bettet passade så jag gjorde ett nytt försök. Igår ville hon inte alls och blev jättespänd bara jag rörde mulen så då blev det bara massa pill och klapp på mulen för att vänja henne. Idag började jag så, och petade in tummen på lanerna ett par ggr innan jag tryckte lite så att hon öppnade munnen. Stoppade in bettet och det passade! Skitbra! Knäppte iaf på det på tränset och gick ut för att tränsa henne. Bara detta att kunna gå ifrån henne när hon är uppbunden i gången hade inte varit möjligt för en vecka sen. Då hade hon blivit jättestressad även om de andra hästarna var inne. 


Söt-Enya med alldeles för stort pannband ;P

När jag skulle tränsa sen så tog hon bettet direkt utan att tveka =) Sen klädde jag på grimman och så gick vi ut för att kolla vad Jan gjorde. Sen fick Enya beta lite innan vi gick in och tog av tränset igen. Lyckad provning och glad matte =D

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Suck!

Grr jag hade skrivit ett jättelångt fint inlägg som bara försvann! Orkar inte skriva om det.. Lägger in bilderna på Enya efter duschen istället..



Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nyduschad häst..

Idag skulle jag egentligen bara prova bettstorlek på Enya men fick sån lust att tvätta hennes svans först så att jag kan borsta ur den. Har inte velat ge mig på den med borsten när den har varit så full med smuts. Sliter så onödigt mycket på den lilla pluttsvansen hon har! Så fram med varmvattenhinkar och schampo och svamp och börja tvätta. Gick fint tills jag tog ur svansen ur hinken och vattnet droppade så det lät! Oj så läskigt tyckte E och hoppeliskuttade lite. Men som den envisa matten man är så fick jag ju fortsätta med att blöta svansen tills det inte var farligt längre och då var det likabra att ta manen med för den var lika flottig och äcklig. Och när manen var tvättad var halsen full med schampo, lika bra att tvätta den med och sen blev det tillslut hela hästen =)

Jessica var snäll och hjälpte till, både med hållning, klappning och schamponering. Sprayade hela hästen i MASSOR med pälsglans med silicon i så nu hoppas jag att det håller smutsen lite borta iaf! Sen fick E gå in i boxen med täcke på för att stå inne, äta och torka. Jag & Jessica gav Malaxis och Linda mer hö och när vi stod och plockade hörde vi en suck och när vi kikade ut hade E:et redan lagt sig ner, inte lätt att behöva bli ren. Man blir så trött av att vara stor!


Borstade ur man och svans innan jag släppte ut dem ikväll, de blev jättefina där de var riktigt rena. Nästan som spunnet silver! Dessutom var manen nog 3ggr tjockare än innan =O Vilken skillnad utan allt fett! Tänk då så fin den lär bli när den är helt ren sen..


Enya före makeovern!

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Sen fredag..

Jobba sen fredag är ganska tråkigt. Det kommer knappt några kunder och man har (förhoppningsvis) inte så mkt att göra. Mest så sitter man faktiskt och slöar, fikar och läser tidningen. Lagom kul! Sista timmen känns alltid väldigt meningslös. Även så idag, från klockan tre till klockan fem hade jag två kunder! =/ Och de handlade för 25.- var alltså förlorade jobbet ca 300.- på att ha mig sittandes där :P Haha men man ska inte klaga, jag har ett kul jobb som jag trivs jättebra på, har en kanonsnäll jobbarkompis och en helt okay lön.. Men kan med andra ord ha det sämre!


Åkte upp till Fägrilt och hämtade en del av mina hästgrejer på vägen hem. Bland annat två träns som jag ska kolla om Enya kan ha nåt av dem! Det ena är mitt älskade träns jag har fått av mamma, det fick hon när hon började jobba på travet när hon var 17år gammal dvs 1971. Tränset är alltså 38 år gammalt och helt underbart! Det har burits av alla våra älskade hästar och nu hoppas jag ju att Enya kan ärva det också. Det enda som inte är orginal är pannbandet, det som jag har satt på är ett med tennflätning på. Väldigt vackert och passar bra ihop med resten! Haha andra ärver smycken men jag ville hellre ha ett träns ;)


Har tagit med en del bett hem nu också så jag kan prova vilken storlek damen önskar, jag hoppas ju helt klart på att hon kan ha 12,5 som vuxen :P Det är alltid svårt att hitta mindre bett när man vill ha lite western-style på dem. Jag är ju ett stort fan av Billy Allen betten och ett sånt ska införskaffas sen när hon är inriden och går lite mer. Nu tills vidare kör vi på med ett vanligt hederligt tredelat eller Nova är det tänkt. Så nu blir det provning av Frökens 11,5 bett och förhoppningsvis är det nåt som passar lillan. Men med min vanliga ture så lär hon ha 10,5 så jag måste handla nytt ;)


Ikväll så har jag först varit hos mamsen en runda, hon åker till Spanien i morgon! Första resan utan att pappa är med, hon & Anki ska på tant-resa ;) Blir säkert döööhärligt för dem! Men jag å andra sidan gillar ju inte när jag har familjen splittrad, oroar mig för att det ska hända nåt och att jag inte kan göra något åt det. Men är ju lite fjantig men jag är så otroligt rädd att mista någon närstående igen! Så ikväll har jag kramat på min mamma en extra gång innan hon åker =)

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Äntligen fredag igen!

Och jag har hela denna helgen ledig! Känns helt underbart, jag ska inte göra ett dugg tänkte jag. Eller jo.. Lite ska jag ju göra men jag ska iaf inte utoch åka bil några längre sträckor. Även om Jessica pratade om att hon ville till Börjes ;) Jag vill hellre till Gekås men halva Sveriges befolkning lär vara där lördag efter lön så jag tror vi får dra på det att par dagar.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Passa en vildhäst!

Idag var den stora dagen för Enya, dags för pass! Det är både konturdiagram, tagelprov och chippning som gäller. Det var mest det sistnämda som ställde till det hela!

Hon skötte sig jättebra under hela tiden innan, lite rastlös men hon var ändå själv inne. Trippade lite fram och tillbaka i gången men inget bus annars. Jag passade på att stå och borsta under tiden Kicki ritade in alla fläckar, prickar, virvlar och streck. Är en hel del på henne kan jag säja!

Sen var det då dags för chip och vaccinering. Det ville inte Enya alls vara med om!! Hon reagerade jättemycket och försökte resa sig inne i boxen. Tur att matte hängde kvar bra i grimskaftet. Fick hämta en brems för att slippa bråka, det är inte kul att blir nerslagen eller få vetten nerslagen. Men se icke att hon skulle ha nån brems på sin mule, blev nästan samma reakation som med nålen. Så där stod man med en nervös häst som hade blod på halva halsen =S Som tur var så gick det fint att bremsa örat så då stod hon snällt och stilla när Kicki satte chippet och gav vaccinet. Så nu är lillan fixad och klar!

Faran över till nästa gång, om en månad är det ju dags för nästa vaccinspruta =P

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Nightwish

Har gått in i en ny Nightwish period, plockat fram alla skivor och de går konstant här hemma, i bilen och på spotify. Jag har kommit fram till att jag är musik-periodare. Hittar en låt/grupp/artist och sen måste jag lyssna sönder den lite för att få bort suget av att vilja höra den hela tiden.

En sån låt är Carry me Over med Avantasia, den är otroligt bra! Lyssnade väldigt mkt på den när valparna var små. Det är ju därför de heter just Nightwish (Lycke) och Avantasia (Holly), de bästa banden som finns =)

Näe slutpratat om musik nu!

Helgen som gick var Marina uppe och hälsade på, alltid trevligt med besök men det är precis lika trevligt när de åker hem igen ;) Vi var i Vetlanda på söndagen och kollade in Fjord Riks med hingstpremieringen. Oj och herregud så bra det gick för de man"känner"; Lille Gandalf blev årgångsetta, bästa hingst och BIS-2. Till saken skall säjas att hans matte själv hittade honom som liten ettåring i Norge och importerade honom och har själv matchat fram honom till den vackra och otroligt trevliga killen han är idag!
   Dessutom blev Björhems Ässa-Mi BIS, heja duktiga Therése som visade häst efter häst på samma snygga vis. Dessutom kom deras Malva tvåa i treårsringen! Inte illa pinkat alls!! =)

Har haft en toppenhelg helt enkelt!


Idag har dessutom lill-Enya haft sadel på sig för första gången, bara lagd på utan nån sadelgjord men ändå! Hon tittade bara lite och sen fortsatte hon att äta sitt hö. Duktiga kickan! Täckes-premiär också, provade bara med ett fleecetäcke mest för att se hur hon reagerade på gjordarna eftersom hon är ganska kittlig på magen. Men det var inga problem alls!

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

En helt vanlig tråkig dag..

Ja idag har varit en ganska vanlig dag, jobbade som vanligt och gick en runda med hundarna nu på kvällen.. Som vanligt!

Har iaf fått besiktigat min bil idag så nu är tvåorna släckta. Skönt det! Men sen glömde klantiga jag av att jag skulle till sjukgymnasten. IGEN! Så jäkla pinsamt, andra gången jag glömmer. Hmm! Ska iaf dit och träna på fredag och får väl boka en ny tid då. Behöver i vilket fall som helst träna lite ordentligt, man ger alltid lite mer när någon står och kollar en ;)




Enya verkar ha bott in sig, hon är ganska mkt på tårna fortfarande men absolut inte dum på nåt sätt. Men ibland så tar väl instinkten över förnuftet och då händer allt fort!

Idag har det varit ännu lite mer skönhetsvård på schemat, idag var det dags att stå uppbunden i gången dessutom. Det gick faktiskt jättebra och jag fick tilloch med lov att borsta magen =) Kratsa hovarna gick bättre än förväntat, lite svårt att lyfta dem när man ber om det bara. Men inga ryck eller sparkar! Hoppas nu att det går bra på torsdag när Johan ska verka henne =)

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Vackraste Holly!

Utställning på Sofiero idag, första gången för Holly. Lite nervös var jag allt för syrran Lycke skulle ju också komma. Dvs båda mina första uppfödningar!

Men fy tusan så bra det gick, kan inte vara nöjdare faktiskt. Holly blev BIR-valp med HP och Lycke blev bästa tik 2:a i valpklassen med! Snacka om fullpott för kennel Blazing Pearl's =D Man kan ju inte vara annat än nöjd och stolt över sin små "barn".


Jag & Holly





Lycke med sin matte Anna. Detta par kommer att bli farliga på agilitybanorna om 5 månader! =D

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

ENYA!

Anna lade fram det vinnande namnförslaget, Enya heter hon nu!

Ihopsläppet gick lugnt och fin till, släppte ut henne först och sen Linda & Malaxis. Inget bråk alls förutom att Malaxis vallade runt henne lite. Helt okay!


Tittar sig omkring!


Har fått massage idag med, snällaste svägerskan som förbarmade sig över mig. Så nu är jag lite lätt härligt mörbultad! Såå skönt! Har varit duktig och förberett vovvarna med, badat både Holly & Ella. Holly ska ju på sitt livs första utställning i morgon, syrran Lycke kommer ju med =) Riktigt spännande faktiskt, båda mina små "barn" ska bli stora. Men hur det än går så vet jag att vi har de mest perfekta små ungarna i världen <3 Dessutom har jag haft turen att hitta ett kanonhem till Lycke, tror verkligen inte att hon kunde fått det bättre nånstans=)

Ska iaf sova hos mamsen inatt så slipper jag stressa rundor i morgon. Ganska mysigt att natta över hemma igen, i sin egna säng i sitt egna gamla rum. *myspys*

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Prinsessan är hemma!

Nu står hon här ute i sin box och tuggar hö. Min fina, vackra, underbara lilla häst! Jag kan inte sluta le!! Nu är hon äntligen här =)

Skitig och rälig är hon. Behöver helt klart ett bad för att få bort all flottighet i päls, man och svans. Man blir helt grå på händerna av att klappa henne :S Men ändå, hon är så underbart fin!!

Så på programmet står hage i morgon ihop med Linda & Malaxis och sen blir det en ordentlig borstning på kvällen så får vi ta och bada henne inom den närmsta framtiden. På torsdag kommer Johan och ska verka henne så hon blir fin i fötterna också!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Mamma ändrar åsikt..

Idag fick jag ett sms av min mamma, bara det är förvånandsvärt nog. Min mamma är mer oteknisk än en rabarber, hon kan med nöp och näppe använda sin mobil till att ringa med. Men nu antar jag att hon har fått hjälp eller att det helt enkelt har hänt ett mirakel ;) Mamma och Pappa är på semester på Kos nu och precis som vanligt så är det iväg på semester när det händer något hemskt. Förra året när Jojjo blev påkörd var de också iväg..

Jag ringde igår för att berätta att jag hade köpt ny häst och den enda kommentaren jag fick var "Det gick ju fort" i en lite halvspydig ton. Rätt likt min mamma, det var exakt samma sak när jag köpte Fröken. Då hade jag tillråga på allt köpt en fjordhäst och min mor avskyr denna ras mer än pesten *haha* Sen fick hon träffa Fröken och precis som jag förväntade mig så omvände ju Fröken mamma, dröm om min förvåning när jag ett par dagar senare hör min mamma skryta om min lilla gula häst för en jobbarkompis! Iaf så pratade vi lite mer sen och då berättade jag lite mer om henne, bland annat att hon stoppade mulen i famnen på mig och bara stod och mös med pannan tryck mot mitt bröst.

Så idag smsade iaf mamma följande "Vad heter vår häst? Vilken tid kommer hon?" Det verkar nog som om det efter lite eftertanke var ganska okay att jag köpte ny häst ändå =)


Lill-hästen kommer nog förresten redan ikväll! Jag är lite nervös men väldigt förväntansfull. Hon ska få bo i Cleos box så känns det inte som det blir ut med den gamla och in med den nya. Malaxis får bo i Frökens box så länge!

Hoppas nu allt funkar bra mellan hästarna och att alla är snälla mot Linda =)

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Efter regn kommer solsken?

Nu måste det ju vända snart tycker jag, jag tycker jag har haft min del av regnet nu. Men idag har det ju varit helt lovely väder med sol och nästan ingen blåst alls. Hästarna var också på gott humör! När jag kom upp med kvällsmaten till dem så var Malaxis på bushumör och ville hellre leka än äta. Då är man ju en snäll matte och ställer upp när tant vill leka. Så vi lekte tafatt och så "skrämde" jag hemme genom att hoppa fram bakom den stora stocken som ligger på lyckan. Malaxis galoppade flera varv och varje gång jag hoppade fram så svarade hon med ett gäng bocksprång med tillhörande pip. Härligt att se henne lycklig!! =)


På lördag är det förresten en stor dag för mig, då kommer nämligen min nya häst! Det är både spännande och väääldigt nervöst. Tänk om det går helt åt skogen? Men man ska ju inte måla fan på väggen så det kommer säkert att gå jättebra och hon kommer bli världens vackraste och mest välartade lilla häst ;)


Här är hon, min fina lilla tös!
2-årigt sto korsning paint/arab, blir ca 150cm hög och förhoppningsvis min nya stjärna =)
Nu är det bara ett STORT problem kvar, vad ska lill-skruttan heta? Tyvärr har hon inget pass, men då har jag iof fördelen att få döpa henne helt själv. Vad tycker ni?

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

En olycka kommer sällan ensam

Idag är det en vecka sen Fröken fick vandra vidare, det är så tomt utan henne. Ingen som gnäggar när man går förbi och ingen go mule som fnuffar en i ansiktet.

Allt gick i alla fall som jag ville, Anna hämtade henne och var med henne hela tiden. Veterinären som tog henne var tydligen jättetrevlig och gav henne lugnande innan hon sköt. Henke var snäll och begravde henne och gjorde dessutom stället jättefint. Vissa dagar älskar jag min storebror mer än andra! Han gjorde det för min skull fast han tyckte det var skitjobbigt.. 
 
Finaste Prinsessan =/

Idag är det dessutom 1 år sen min älskade Jojjo blev påkörd, hade gett vad som helst i hela världen för att få ha dig här igen! Jag är bara en halv människa utan dig! Ibland kan man verkligen undra varför världen är så otroligt orättvis.. Tänker iaf extra mycket på dig idag gumman och hoppas fortfarande på ett mirakel så att du äntligen kan komma tillbaka till oss =/

 



Du är så otroligt älskad och saknad gumman!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Aldrig nån ljusning!

Var med Fröken hos Per på återbesök, knäet var fortfarande paj och haltade ganska mkt när hon kom upp på bandet. Min fina tös, att du aldrig ska få bli bra! Per gav henne noll chans att fixa ens att gå i hagen utan att ha ont så det var ju egentligen inget att diskutera. Vi skickade iaf in en livskadeblankett till försäkringsbolaget och nu väntar jag på svar från dem.

Tillråga på allt elände så har hon gått och fått en hovböld som sprack ut i kronranden i söndags. Så nu står hon på boxvila igen, på smärtstillande och med bandage om foten för att det inet ska komma ner mer skit i hålet. Så jäkla surt att hon inte kunde fått gå i hagen och ha det bra sin sista tid, ville ju bara att hon skulle få ha det bra.

Har gjort klart allt med tillstånd till att begrava henne hemma, har sett ut en fin plats bredvid en stenmur och under en stor och fin bok. Blir nog bra..

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()