Back to brunette=)

Har varit nere hos Camilla och fått färgat mitt hår igen. Det hade ju gått ur ganska mycket färg och det var inte så kul. Men nu är det fixat och är ganska mörkt brunt med rött i. Väldigt fint!!

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Min mamma..

Jag vet att jag har skrivit det förut, kanske tillochmed mer än en gång.
Men min mamma är faktiskt den bästa mamman i hela världen!
Jag älskar min mamma, hon finns alltid där för en och ställer alltid upp för mig.

Hon hämtar alltid mina hundar när hon slutar tidigt och jag jobbar sent så att de slipper sitta hemma ensamma så länge. Hon städar hos mig ibland, hur glad blir man inte när man kommer hem och det är dammsugat och plockat undan? Hon lånar ut sin tvättmaskin till mig så att jag slipper tvätta hemma i stink-maskinen jag har.

Och igår hämtade hon mig på verkstaden när min bil var inne på lagning så att jag slapp sitta där och frysa. Och det bästa av allt är att hon köpte en symaskin till oss igår med!! Mammas symaskin är 35 år gammal och har gett upp livet lite nu på äldre dar, den trasslar tråden hela tiden. Så vi har pratat lite löst om att vi borde ha en ny maskin. Inte för att vi syr speciellt mycket men det är väldigt skönt att kunna lägga upp gardiner, laga hästtäcken osv. själv. Jag har ju fått låna Gunillas symaskin lite men det känns ändå inte så kul att komma dragandes med ett trasigt luktande hästtäcke genom hela hennes hus upp till syrummet. Nu kan jag laga det själv!!

Det blev en sånhär:

En Husqvarna Viking Emerald 183!


Jag inledde vårt gemensamma liv med att sy till 3st reflexhalsband med flärpar till mina hundar. Blev faktiskt himla bra om jag får säja det själv ;) Snabbt gick det med, tog ungefär 10 min för alla tre med måttning, tillklippning och ihopsyning. Nästa grej på planeringen är att namna dem, det går att brodera namnlappar med maskinen också =D En av de bästa grejerna är att den har nålträdare, man behöver inte sitta och fippla med tråden i det pyttelilla nålhålet!

Blev så himla glad! I love my mama ♥

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Holly, den stora divan i Nybygget!

Hej tjena!

Idag gästbloggar jag, alltså Holly! Jag har ju en hel del att berätta som matte inte säjer. Bland annat så förekommer det tortyr här hemma =O

Jag visste att något lurt var på gång när matte öppnade posten, blev glad och tittade sådär kontigt på mig. Senare åkte man upp på det äckliga bordet där man ska stååååå upp och vifta på svansen. Ville väl inte jag så jag försökte hoppa ner, men matte fångde mig i luften. Jädrans! Fick tillsist gå med på mattes påhitt och stå där och vara störst, bäst och vackrast varenda kväll hela veckan.

Men i lördags kom droppen som fick bägaren att rinna över!
Först åkte man in i duschen sen blåste hon på mig med hårfönen. Usch den är inte rolig den där hårfönen =S Efter detta trodde jag att kusten var klar så jag sprang ett race runt i huset glad att plågan äntligen var över. Men tji så fel jag hade! Mer hemska saker skulle snart hända.. Först kom matte med borstarna och drog och slet i pälsen sen hände det värsta av allt... Hon skulle klippa klorna!!! Jag grät och skrek och ålade mig för att komma loss men jag satt fast. Dessutom skrattade Nina åt mig! Jag som trodde hon var min kompis =/ Hmpf det där ska jag inte glömma i första taget ska hon veta.


På söndagen var det snygghetstävling, jag fick åka med matte ensam och vi hämtade mormor på vägen. Jag gillar att vara själv med matte och mormor, man får all den uppmärksamhet jag förtjänar då! Sen visade jag de andra phalénerna var skåpet skulle stå men domaren tyckte att någon annan var snyggare än mig?! Ha jag visste det.. Han är säkert mutad ;) Man jag kom iaf tvåa och fick nåt hederspris. Tror matte snackade om nån tomte..  Går dem att äta på tror ni?

Tassar/
Holly

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Äntligen!

Igår, äntligen igår hängde jag på Enya för första gången!

Jag hade tänkt träna på longeringen lite lätt bara men med tränset på och benskydd. Tränas har hon ju haft innan men inte benskydd. Men när jag var nästan klar så kom Jan & skulle gå promenad med Maddie-hunden så då passade vi på att gå med så vi fick sällskap. Gick den nya lilla rundan bara men tog paus vid diket. Enya har lite issues med diken och blöt sumpig mark så när vi ändå var där kunde vi lika gärna passa på att ta oss över diket när vi ändå var där.

LÄSKIGT! tyckte Lilla E. Men envisa matte gav ju isg inte utan stod bara kvar där mitt i vattnet och höll tryck i grimman. Ett steg fram=slack i repet gav ganska snabbt resultat men jag fick hjälpa lite genom att peta på henne med carrotsticken första gången. Efter vi hade stått där och filosoferat i lugn och ro i säkert en kvart så bestämde sig Enya iaf att det var nog ändå bäst att hoppa över det där diket. Helikopterhopp över men sen när vi hoppade det ett par ggr till så hoppade hon mkt bättre och lugnare.

Efter dikesprövningen var Enya ganska trött i kolan så vi promenerade hemåt och när vi kom ner till gårdsplanen tyckte Jan att jag kunde gott hänga lite på henne när hon ändå var i rätt "mood" så han lyfte upp mig och så stod vi där! Jag hängandes på Enyas rygg, klappandes och pratandes. Sen skulle vi prova gå ett par steg men då blev det lite skuttande så jag gled av. Nytt försök och denna gången gick det mycket bättre, gick ett par steg bara innan vi stannade och jag gled ner, såå jäkla härligt! Kan knappt bärga mig tills det är dags att sitta på henne =)

Jensen:en passar inte henne, den lyfter bak. Tror den är för vid så jag ska prova med pad under och se om det bättrar på sig. Annars lutar det väl åt att jag får skaffa en annan, frågan är bara vad?


Lite filmer på mitt lilla bus:







Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Höst =/

Nu är det nog höst på riktigt.. Löven trillar och det är KALLT ute! Hästarna har fått hö ute på natten med, de kommer in en stund och får äta sitt kraftfoder och sen släpper jag ut dem efter ett par timmar igen. Någon natt när det är busväder så får de såklart stanna inne men det märks tydligt att de gillar att få gå ut igen. Det är nu man önskar att man hade den där lösdriften jag alltid har önskat mig..

Tröttnade på att ha en kall sadelkammare nu med så idag åkte jag och köpte isolering och satte upp den vid den provisoriska dörren, häftade på byggplast och tadaaaa nu är det tätt! Bara elementet kvar och sen så är det varmt och skönt där med. Men det hittade jag ett i mamma och pappas källare som jag nog kan ta. Ska fixa ett lås till den andra dörren med, känns en aning tryggare om det är lås till sadlarna.. Även om jag inte har dyra grejer så har jag mycket grejer och det är ju fler än jag som har saker där inne. Så lås it is! Ska bli såå skönt när det är klart därinne så att jag kan smörja upp alla mina lädergrejer och veta att de hänger torrt och fint utan risk för mögel och fukt.

Fick mina backontrack grejer idag med, denna gången blev det ett handledskydd. Trodde jag hade köpt två men jag hade fel ;p Mamsen shoppade strumpor, farmor handskar och Nina en tisha. BoT sprider sig som pesten ;)

Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

Hallelujah moment!


Igår gjorde jag en grej jag inte gjort på länge.. Jag satt på hästryggen igen!!

Det var så härligt och underbart och fantastiskt och otroligt häftigt

Jag & Jessica gick ner för att hämta hästarna, vi har öppnat upp mellan hagarna nu så de har ca 7ha stor hage nu. Med andra ord en hel del ställen att leta efter dem när det är mörkt. Men vi hittade dem ganska fort efter att först ha tagit fel på dem och kossorna "Men det lyser ett par ögon där borta och det ser ut som nå vitt, måste vara Enya" Hmm det var det inte

När vi hittade hästarna fick jag ett infall, kopplade ett grimskaft i varje sida i Lindas grimma och hoppade upp på ryggen. Sen så red jag genom hela hagen på hennes trygga varma rygg barbacka i grimma och (dumt nog) utan hjäm. (Jag rider aldrig utan hjälm vanligtvis ska jag tillägga, senaste var nog 8 år sen jag satt på en häst utan kruka på huvudet.)

Det var beckmörkt ute så jag såg ingenting mer än skuggorna av träden och stjärnorna på himlen så det var bara att ta ett tag i manen och lita på att Linda visste vart hon skulle gå. Rätt häftig känsla att ha kopplat bort sitt viktigaste sinne, allt annat blev så mkt viktigare. Men Linda bar mig hela vägen hem i tryggt förvar men blev lite busig sista biten och tog en galopp uppför backen Där sitter jag, barbacka med vinden fladdrande i håret och bara skrattar.




Haha jag småler fortfarande Älskade underbara Linda!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Justerad

Var hos naprapaten i förmiddags och fick fixat nacken. Fick komma till en ny naprapat som hade lite annorlunda idéer, bland annat fick han loss låsningarna mellan mina skulderblad som ingen annan har lyckats med =) Jag fick stå med ryggen mot en vägg med en rullad handduk mot ryggraden, händerna knäppta bakom nacken och sen tryckte han bara mig bakåt och så knak-kank så var det loss, kota för kota uppåt. Såå jäkla sönt! Fick lossat tre ställen i nacken med som inte har varit loss sen 1800-frösihjäl. Jag kommer vara en ny människa när ömheten har lagt sig..


Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Busväder och mys i soffan..

Nu kommer den tiden när man med gott samvete kan ligga inne i soffan, gärna under en filt och med en stoooor kopp thé i näven. Nu börjar mystiden!

Ingen vill vara ute i busvädret, hundarna vill knappt gå ut och kissa. Pepsi fick jag tjata ut och när hon väl hade masat sig ner för trappen satte hon sig och kissade direkt nedanför för att sedan rusa upp i full fart igen. Katterna har blivit innekatter och ligger mest och sover, hästarna stod vid grinden klockan 6 och ville gå in. Såklart de fick komma in, tanken var iof att de skulle fått gå ut igen med täcke på men i detta busvädret så var de väldigt nöjda med att bo kvar inne.

Pappa skruvade upp Enyas nya (dyyyra) höhäck i går. Den är himla smart, är byggd i mjuka plaströr som går att böja. Ganska smart om nu Lilla E skulle få för sig att stoppa upp fötterna i den. Med min tur så lär hon försöka ;p Hon var dock inte så imponerad av sin present, den satt ju precis bredvid hennes mat!!! =O Hon luktade på den och fnös åt den sen kom hon fram till att om hon inte tittade på den så borde den nog försvinna och släppa ut hennes mat! Hmm.. Efter ett tag åt hon iaf från den och det var ju tur!

Stod och borstade ur hennes man och svans innan ikväll och tittar man i mitten av svansen så har hon ju fjordsvans, vit med svart i mitten! Men precis intill det svarta så är svansen riktigt silvrig, det är såå fint. Det är ju sån färg jag vill att hela svansen ska ha. Haha Enyas gula svans är en följetong =) Har iaf fått tips på massa grejer jag ska prova. Måste liksom få den vit, det är skitfult med en vit häst med pissgul svans. Och eftersom jag har fått ett ryck och anmält henne till en utställning i slutet på maj så har vi en hel del att fixa med. Svansen ska bli vit, hon ska lära sig ha bett utan att grimasera och vi ska träna visning vid hand. Kul att ha nåt att hitta på ju! =D

Matte är iaf nervös.. =S

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Helgen snart slut..

Varför måste helgerna gå så fort? Jag vill ju vara ledig längre.. Men som tur var så gick veckan ganska fort också, vi hade en hel del att fixa med på jobbet. Det är det tråkigaste som finns att jobba när det inte finns nåt att göra =/

I fredags åkte jag & Susanne till Gekås, oturligt nog så var det fler som hade tänkt den idén =S Var ganska mycket folk där men det var helt klart uthärdligt. Det är kul att umgås med Susse, vi har inte så långt mellan oss men det blir inte att man tar sig tid att åka de där 6 milen bara för att fika. Men man får passa på de helgerna Oscar jobbar, då kommer Susse & Thea ner till mig och sover över. Värsta mysigt!

Fick iaf shoppat en del kläder och hittade bland annat ett par tunt fodrade regn/thermobyxor. Perfekt att ha när man går ut med dogsen på vintern ju! Nu har jag ju dessutom Lilla E att gå med så då är det bra med regntäta kläder! Hittade senare en jacka att ha till på hästavdelningen så det blev ett helt ställ. Och det bästa med jackan var att den har "hellyhansen" muddar, sånna man kan sticka ut tummen i. Och har man då vantar på sig sen så blir där inget glapp över handleden. Så nu kanske jag kan slippa ha ont i lederna där i vinter..

Köpte reflexgrimmor till Enya & Linda med. Smart att kunna lysa efter dem med ficklampan på kvällen när man ska ta in dem. Jessica hade köpt en till Malaxis när hon var där så alla hästarna har varsin. Ytterst fiffigt! Fick även köpt lite andra bra att ha saker; zincsalva till lilla rosa mulen, en hårborste till manen och torrschampo till alla skitfläckar.


På kvällen sen så käkade jag & Susse räkor och kräftor, det är såå gott men inte många jag känner äter något av dem. Tur att Suss rycker in ;) Vi hade vitlöksbröd, rostad bröd och brieost till med. Värsta gott! Chokladmousse till efterrätt och sen guacamole med tillbehör.. Hmm ytterst hälsosamt men ytterst gott också ;)

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()