Eftermiddag på världens bästa ställe

Idag var det dags för hovslagaren och komma och fixa sessornas fötter. Han ringde och sa att han blev tidig så jag smet ifrån jobbet en stund tidigare för att ha dem klara och inne i tid. Hämtade upp vovvarna på vägen så de kunde få rasta av sig uppe i Fägrilt under tiden.


Holly med sin idol Kurt! Han hoppade som vanligt in i min bilbur, la sig ner och Holly hoppade upp och kröp in mellan hans tassar. Så himla sött!

Dock så blev hovis försenad pga en envis hovböld på stället innan mig så vi fick vänta 2h innan han kom. Passade på att gå en sväng med hundarna och sen kom Fia och Rasmus ut och höll mig sällskap. Mysigt att få ha lite ensamtid med sitt favorit-brorsbarn =) Jag & Raz gick och hälsade på alla hästarna, han har inte fått ha närkontakt med dem innan men nu har han börjat känna på saker så han var väldigt nöjd. Enya är en sån pärla, hon sträckte ut huvudet och nosade försiktigt, försiktigt på honom. Stod helt stilla så han kunde ha händerna på hennes mule när hon blåste varmluft på honom. Som han skrattade! Ohh det var kul =D Min finaste lilla snöflinga som är så gudomligt snäll!


Skunk!

Sen kom iaf Johan äntligen och Rasmus fick gå hem till sin mamma och jag fick ta hand om hästarna. Först ut var Skunk men hon behövde inte göras nåt med utan fick bara en översyn utan några anmärkningar. Sen var det dags för Enya som skulle få på sig skor för första gången, gemensamt bestämde jag & Johan att det räckte med fram för hon ömmar inte ett dugg bak. Hon skötte sig fint, lite dragig på sista hoven men helt klart godkänt för att vara första gången! Efter det var det dags för Whopsie men där var knappt nåt att ta så hon får gå med när Skunky ska skos om 3v istället =)


Akrobatiska ponnyn <3

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Välkommen Skunky!



Åkte ut till A & D vid lunchtid idag, sen fick jag se Skunk först bli longerad. Hon är sjukt lydig! Går helt och hållet på röstkommandon och så rörde hon sig riktigt trevligt. Sen tog vi in henne i stallet och hon blev sadlad och tränsad, ut till ridbanan och sen visade D upp henne i alla gångarter, gjorde ett par enkla galoppombyten och sen var det min tur att få sitta upp på henne för första gången!

Det var ganska ovant men efter en liten stund började vi hitta varandras språk. Hon är en otroligt lyhörd och välriden häst, det märks att hon har en bra grund att stå på liksom! Sen ska jag hitta knappar och veta hur tydliga hjälper jag behöver ge och sånt. Men det känns så himla bra!



Hon stod som ett ljus i släpet hela vägen hem, skönt med kameran att kunna se henne. Släppte ut henne till Enya och Whopsie i stoora hagen och sen var det uppgörelse på gång. Enya försökte hålla undan Whopsie så gott det gick, hon har verkligen ett hjärta av guld min Enya! Skyddar lillasyster :)

De drog ett par repor och pep lite men det var ganska lugnt. Skunky jagade Whopsie lite men nu ikväll var ordningen nog bestämd, Skunk kommer att vara chef och Enya som second command tror jag. Whopsie gör ju som vanligt lite som hon vill utan att de andra bryr sig så mycket..

Skunky är iaf lika social som mina två, hon kommer direkt fram och vill ha uppmärksamhet! Tror hon kommer att finna sin plats i flocken väldigt snabbt!

Vi passade på att röja ur stallet i Fägrilt under tiden vi ville ha koll på hur det gick i hagen, så nu är där tre tomma boxar så jag kan ta in dem i morgon när Johan kommer och skor. Enya ska få skor för första gången =) Halmade upp alla tre boxarna så nu väntar de bara på att få befolkas igen! Ett stall utan hästar känns väldigt tomt, som en smörgås utan pålägg typ ;)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Breaking News!

Nu kan jag äntligen berätta nyheten!!

I morgon åker jag och mamma och hämtar VÅR NYA HÄST!!!
Japp ni läste rätt, vi ska utöka flocken lite till. Eftersom Enya åker om ett par veckor så behövde jag sällskap och vi fick den här chansen och kunde inte tacka nej.

Nya tillskottet är ett fyraårigt Quartersto e: King Okie Hollywood, för er som liksom jag inte är speciellt insatta i Quarteraveln så är hon avlad till boskapshäst! Hon är inriden av en av sveriges bästa cuttingryttare, Styrbjörn Persson och sen har hon dessutom varit på träning ett par månader hos Rick Lemay som är en av Europas bästa reiningryttare samt domare. Kan bara säja att det är en dröm som har gått i upppfyllelse! Jag är så himla glad över att få äga, träna och rida en sån underbar häst som Skunky!!

Som en bonus hoppas jag ju att hon kan få mamma att ta upp sin ridning igen! Det är det som är meningen, avel, tävling och träning för min del och att få upp mamma på hästryggen igen efter 10 års frånvaro. Min mamma passar på en hästrygg och jag hoppas verkligen hon kan hitta glädjen i ridningen igen! Lilla mamsen <3

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Snabba puckar när det flyttas..

När jag kom hem från jobbet igår såg jag att kossorna gick i hästarnas hage. Damn tänkte jag, nu har Enya sprängt staketet igen!! Typiskt! Laga staket är inte ett dugg vad man känner för med 40 graders feber =S

Nu var det ju inte det som hade hänt utan min kära hyresvärd hade kvickt och lustigt bestämt sig för att kossorna skulle beta i nedre hagen. Så mina hästar stod instängda i paddocken som är 20x20m stor med bara ogräs. Den andra hagen är för tillfället inte hästvänlig, en fålla är staketet trasigt men den går att stänga av för kossorna. Men det är bara 1 tråd och dessutom ingen ström däruppe! I kombination med Enya så är det ingen bra match, hon rymmer ju bara strömmen är av när vi har 3 trådar. Jag tänker inte stänga in mina hästar i flera dagar tills min feber har gett sig och jag orkar med staketbyggande, no way! Så jag blev en aning trött, ringde mamma och lastade hästarna och körde dem till Fägrilt. Det tog en kvart från det att jag stannade bilen på gården när jag kom hem tills att hästarna stod på släpet på väg till Fägrilt! Snabba ryck ;)

Nu märker man verkligen hur guld värt det är att först och främst ha en mamma att ringa för assistans, hade säkert fixat det själv på något sätt men nu gick allt snabbt och smidigt. Dessutom fördelen med att ha eget släp var att det var bara att koppla, lasta och köra :) Sen är det super att ha ett ställe till dit man kan ta tillflykten om det strular, man är inte beroende av någon annans humör och nycker på samma sätt!

Så nu går mina vackra snöflingor i min egen hage och betar! Ska röja i stallet i helgen med så att det går att ta in dem också. Just nu är det bygglager och allmänt förråd men det har ju å andra sidan stått tomt i 5 år också ;) Hovslagaren kommer på måndag så då måste iaf gången vara ren så att jag kan ställa upp dem. Men vi får ta ett rejält ryck i helgen så fixar det säkert sig!

På något konstigt sätt så känns det så himla rätt att se dem gå där..
Som om de äntligen har kommit hem.. Även fast ingen av dem har varit i Fägrilt förut! Konstigt!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tävlingsdags!

Idag anmälde jag mig och Enya till vår första tävling! Det blir en Trail in Hand i Slöinge den 19 spetember =) Ska bli himla kul och spännande, är nästan lite nervös redan. Har absolut ingen förhoppning om några resultat utan det är bara för att komma ut och få lite miljöträning. Är det någon somm vill följa med och vara moraliskt stöd coh hejaklack/fotograf så är ni hjärtligt välkomna ;)

Lite saker har jag inte klurat ut ännu;

- Hur jag ska ha Enyas man? Såg en snygg bild på buke på en häst med lång bandad man, snyggt som attans men blir det lika snyggt om jag gör det? Får helt enkelt prova ett par varianter innan det är dags!
- Hur fanken ska jag kunna lära mig mönstret när man bara får det en stund innan klassen börjar?

Har iaf bestämt vad jag ska ha på mig. (Även detta har varit ett stort problem ;)) Det blir mörka jeans, lila skjorta, svart kostymväst och svart hatt. Tror det blir snyggt till min ljusa häst!


Så nu blir det hårdträning hemma i Nybygget så att vi inte skämmer ut oss alldeles! Men som tur är så borde vi hinna åka på iaf en söndagsträning innan tävlingen så att hon iaf har fått titta lite på ridhuset innan det är dags att koncentrera sig. Och jag har en chans att veta hur hon ska få ladda innan det är dags =)

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Höstrusk och soffmysartid

Helt plötsligt blev det höst?


När jag åkte till jobbet i morse var det krispigt soligt väder men när jag kom hem hade visst hösten kommit? Körde inom Eurostop och köpte en skjorta och en kostymväst jag tänkte ha när jag och Enya ev. ska tävla så jag var ungefär en halvtimme sen hem. Hämtade doggisarna hos mamma och passade på att snylta till mig kvällmat, hon hade gjort korvstroganoff men lagt i lite salami hon hade över. Järnspikar så gott det blev! Kan verkligen rekommenderas =)

Åkte hem och började i stallet, mockade ur nästan allt ur Enyas box för att kunna lägga en ny bädd. Det är ju lite av en procedur att få bädden bra. Enyisen är dessutom en väldigt renlig tjej som gör både ettan och tvåan i samma hörn. Väldigt praktiskt när man mockar men för att få en bra bädd måste jag vattna lite i resten av boxen för att det ska sätta sig. Så in med kalk och 2 balar spån och så får vi väl ge det ett par dagar! Whoppan står fortfarande på halm och hon verkar trivas bra med det, hon ser "godmorgon" ut varje gång man kommer och släpper ut dem med massa halm i både man och svans =) Skönt att veta att de ligger ner och vilar!

Tog in hästarna vid sju ungefär, egentligen lite tidigt såhär på sommaren men tur var det. 10 min efter jag tog in dem så öppnade himlen sig! Men då stod mina sessor redan inne i stallet och åt sin kvällsmat och jag hade hunnit in till mig.

Kvällen har spenderats nerkrupen i soffan med filten på, en stor kopp thé och det senaste avsnittet av True Blood. Man kan må sämre ;) I morgon slutar jag tidigt och tänkte passa på att ta en fika i stan med Nina. Ska ringa och försöka få en klipptid med, ska på fest på lördag och mitt hår är på utväxt. Ser ut som en ovårdad afghanhund ungefär.. Dock utan utväxt för den var mamma snäll och färgade i åt mig i veckan!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Drömmar

Har varit lite upp och ner här sen jag skrev sist, en hel del förändrigar och en hel del att fundera på.

Har haft mamma till bollplank och jag har verkligen världens underbaraste föräldrar som alltid ställer upp! Jag tror inte jag har kunnat önska mig bättre föräldrar än mina ♥

Saker och ting börjar trassla upp sig, vi får se hur allt utvecklar sig. Vill inte skriva ut vad det gäller ännu, blir det av så får ni reda på det när allt är klart! Vissa av er vet redan vad det gäller men än så länge är det lite hysch-hysch. Men om man säjer såhär; två av mina barndomsdrömmar kan komma att gå i uppfyllelse! Något jag har velat hela mitt liv kan hända. Så snälla håll tummarna för mig! Hårt!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Oroligt läge

Har nyss släppt ut två oroliga små sessor i hagen igen, tog in dem en stund för att ge dem sitt kraftfoder och kolla över dem. Tänker försöka ta in dem ett par timmar nu i början i alla fall så att de kan lägga sig ner och vila. Tror inte de vågar göra de nu när de har blivit själva. Whopsie var nog trött för hon åt inte ens upp sin mat innan hon däckade och sov djupt nerbäddad i halmen när jag kom ut.

Enya står och ropar och ropar. Hon fattar ingenting och är väldigt på tårna, Whopsie tror jag litar på Enya så hon slappnar av ganska bra. När jag släppte ut dem sprang Enya en bra stund och ropade inna hon sansade sig och slutade springa, hon ropar dock fortfarande. Rensade rent på logen när jag hade tagit in dem, krattade upp allt gammalt hö så att det blev lite fräscht. Önskar hett att där hade varit gjutet golv men det lär nog inte hända så länge jag bor kvar här. På det sättet är det mer praktiskt när man står hemma i sitt egna stall där jag har planerat allt själv och det mesta är som jag vill ha det. Det är absolut inget fel på stallet här men det är en aning mer primitivt än mitt stall i Fägrilt ;)

Anna har varit snäll och lovat att tvätta upp mina täcken, ska bland annat tvätta alla Lindas täcken och packa ner i backar och ställa upp i Fägrilt. Har ingen användning alls för dem men de kan kanske någon annan ha nytta av senare. De är slitna men funktionella så de är inte lönt att försöka sälja dem. Enyisen behöver ju ett par täcken med sig till Falköping med och det känns fräschare om de är rena. Kan knappt fatta att det redan är dags för henne att bli stor. Nu är det bara 1½ månad kvar tills hon åker!  

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Everything changes..

I tisdags fick jag ett tråkigt besked, Jessica flyttar Malaxis från oss. Självklart hennes val vart hon vill stalla upp sin häst men det är trist iom att både jag och mina hästar har trivts så bra och att hon har blivit en helt annan häst under tiden hon har bott här =/ Kommer bli ensamt i stallet utan sällskap!

Så nu måste jag hitta en häst till ganska akut, har en månad på mig att hitta någon och få det att funka ihop med Whopsie annars blir hon själv när Enya åker på träning i oktober. Har fått många förslag från ett gäng underbara människor så det löser sig säkert. Ska ta det lite lugnt och känna mig för vad som känns bäst! Allra helst har jag ju kvar Lill-struman hemma men eventuellt får hon flytta hemifrån tillfälligt. Hon ska i vilket fall som helst inte behöva gå själv eller få en elak kompis. Har lärt mig en hel del efter allt med Cleo och Frökens trasiga knä så en snäll kompis är minimikravet!

Får se hur det löser sig nu efter helgen, har ett par trådar att rycka i så kanske det löser sig på ett bättre sätt än vad man kunde hoppas på :)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Och lite filmer..

Här kommer två filmer med!

Första är på Whopsie som fick prova på att hoppa i longerlinan




Och andra är på Enya som fick träna vändning i box..



Visst är de duktiga mina fina prinsessor?
Sen är där en hel del att slipa på men det går åt rätt håll nu!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Tävlingsfunderingar

Ev. så kommer "min" förening ha en trail in hand klass på sin nästa tävling, det är en E/D-tävling så det är på provapå(klubbnivå. Tänkte att jag skulle starta med Enya och bara göra det som en kul grej, för träningens skull liksom. Har väl ingen egentlig förhoppning om något resultat men hon får en chans att kolla av ridhuset och jag får en chans att testa hur allt funkar när jag blir nervös.

Har faktiskt varit ganska duktig och tränat lite i veckan, red i förrgår och tränade lite trail in hand igår.


Lycklig matte på älskad, underbar häst!

Enya har tränat massor på bron vid hand och det var lätt att föra över när jag satt på ryggen =)




Whopsie fick träna med presenningen för första gången, inga problem!




Och bron..


Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Bettfunderingar

Sitter och klurar på bett till Enya, blir lite att fundera på eftersom hon har så liten mun.

Var uppe hos vår tandläkare som också är veterinär för ett bra tag sen, hon är riktigt duktig och förklarar alltid så himla bra. Enya hade två vargtänder som plockades bort men i övrigt var hon himla fin i munnen. Jag fick beröm för att jag inte hade haft bett så mkt i munnen på henne iom att hon bytar tänder nu utan ridit på sidepullet. Det lilla hon har gått med bett så har hon fått ha nova:t och det var också bra. Hade tilloch med köpt novabettet i rätt strl så det enda Ylva gjorde var att släppa ner bettet 1 hål :) Tänk ändå att man har lärt sig något! Lite stolt över mig själv faktiskt =D


Men nu till problemet; Hon får inte tävlas på novabettet utan ska helt ha någon form utav westernsnaffle. Jag vill ha ett Billy Allen som jag tycker är ett smart bett som ligger bra i munnen. MEN... Jag har inte hittat något som är mindre än 11,5cm stort och Enya har strl 10 på sina bett. Någon som vet nånstans man kan beställa bett i ponnystrl? USAeller Tyskland är väl egentligen enda alternativen..

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bilder på stallet




Whopsie Day bor till vänster i Lindas gamla box. Malaxis till höger..



Här bor Enyisen!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()