Tisdag tisdag..

Och vad gör man på en tisdag?
Går runt i snårskogen i 3h och tjötar skit, det är precis vad man gör!  :-P

I morgon kommer Jens hit och ska äta kvällsmat, tror jag ska göra karibisk fläskfilé.
Det kan han behöva! Och dessutom var det jättelängesen jag gjorde den sist så det blir nog bra..

Nu blir det sängen, jobb i morgon igen!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Spår igen!

Det är ROLIGT att spåra! Riktigt roligt!

Har varit ute idag igen, denna gången på Skenekull. Ny mark och längre liggtid.. Ställde till det lite i planeten för Ellis, jädrar vad hon fick jobba. Tror solen hade fått en del fukt att dunsta på de 4h de låg, hon ringade ganska mkt men jobbade och letade hela tiden. Det är ändå bra även om hon inte var lika klockren idag!

Kutte fick ett spår med 2 vinklar, en böj och bloduppehåll. Dessutom gick jag från granskog ut på en åker och både jag och Jonas gick i spåret när vi gick ut det.  Lite klurigt med andra ord! Men inget av detta var det som ställde till det, första vinkelt ringade han en gång och så på spåret igen, bågen ingenting, blodupphållet lyfta han tydligen nästan 2ggr men inget mer.. Men.. När vi kom ut på åkern så sprnag det ett vildsvin där! Monster mkt störning! Men han släppte det efter ett tag och gick på igen och hittade sin klöv. Men grisen var helt klart bättre!

Tottetax var snabbare idag och hade det svårt i början för han fick vind på Ellas spår. Men sen gick han på och tuffade på fint! Idag tog han klöven direkt och bar den stolt hem! Duktig kille! Var lite svårt för Jonas hade gått hans spår men Jonas var inte med när Totte gick sitt så vi visste inte var det gick :S Tur att hunden hade koll!




I eftermiddags körde jag & Amanda en sväng med Conny och vagnen, roligt med shettis! Det är ju en aning annorlunda mot att köra Frök och att köra Conny :P  Han är en aaaaaning stabilare i vagnen och 1000ggr mer lyhörd. Riktigt roligt!

Innan idag var jag duktig och städade hos mina guineapigs. Vill få byggt den där uteburen jag vill ha med! Så de kan få gå ut och äta lite gräs och få frisk luft..

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Spår och spår och en oväntad gammal bekant

Ja det har blivit en hel del spårande på sista tiden, men det är ju så kul nu när det går bra! Jag har sånt sug efter viltspårchampionatet nu, hade varit hur häftigt som helst att blir Sveriges första Phaléne som är Viltspårschampion =) Är bra sugen på att starta apellen med henne med men då måste jag lära henne markera pinnarna :S Får se hur det går med det!

Var ute och spårade med Jonas, KG & Amanda igår uppe på ny mark hos Jonas. Jag & Amanda la ut Ellas spår, trixade till det för henne med att jag blodade och drog klöv och Amanda sprang sicksack och satte upp snitslar. Jonas var snäll och la ut Kuttes spår, jag styr gärna honom lite för mycket så det är bra att jag inte vet vart spåret går! Devil & Totte fick varsitt kort spår med mkt blod.

Fikade under tiden spåren låg till sig och sen gick Jonas & Devil sitt, gick kanon förutom en kisspaus mitt i ;-) Devil är precis som Kutte ganska ivrig och flaxar runt i spårkärnan, blir nog bra när hans spår får ligga lite längre!

Totte-taxen var duktig han med, inte lätt när husse har lagt spåret i ett hjulspår som han knappt kom upp ur. Lite annat tempo på honom, sakta men säkert gick han fram. Noggrann var han iaf och hittade fram till klöven, Amanda fick leka lite med honom innan han tog den. Ska bli kul och se hur han gör med klöven nästa gång =)



Gammalt kort, taget i höstas!

Ella gick som en klocka, ett litet tapp för linan trasslade fast sig så hon satt fast. tog upp dte igen och knatade på. Hon hade en del svårigheter i sitt spår; ett gammalt djurben, 10m bloduppehåll och 2 vinklar och dessutom snitslar i sin höjd. Men det var nemas problemas, hon hade bra sug i linan hela vägen. Amanda fick gå och hålla henne själv, där har vi ju hundföraren no1!! Jätteduktig var hon, kämpade på i skogen för att hänga med, tog linan på andra sidan träden när den fastnade och lekte med Ella och klöven när spåret var klart. Såå duktig!

Kutte var som vanligt ganska het, har börjat vara tuffare mot honom innan vi släpper på. Han ska sitta stilla när man tar på selen och gå fot fram till spåret. Han skötte det helt okay, lite stök när han gick fot bara. Spåret gick fin, hade ett kanonupptag och gick rakt på¨och susade iväg. Fort som attans och det märks att matten inte har så bra kondis. Får nog börja springa igen om jag ska fortsätta spåra med honom. Och det verkar det ju bli :P Kutte hade två vinklar och upp på en kulle och gömd klöv, inga svårigheter. Han måste ligga längre än 2h, han går alldeles för fort fram!




Såja slut på hundtjatet!

Hände en kul grej på jobbet i tisdags.. Stod och tjatade med en kund  i telen när det kommer in en kund från verkstaden. Såg inte hahns bil men den var inne och bytade däck. Han går till caféet och hämtar fika och kommer fram, jag blir klar i telen och tar betalt. Tycker att det var jäklar vilekn dialekt han har, han måste vara från Stenungsund/Tjörn/Orust trakten. Funderar inte mer på det utan tycker mest det var komiskt att en som pratar göteborgska snusar Göteborgs Rapé ;-)

Sen kommer iaf pappa fram till disken efter ett tag och undrar om jag känner igen den kunden, han tycker han känner igen honom men kan inte placera honom.
-Vad heter företaget?
-Ingemar Olssons trp..
- Ehhh... Ehhh... Fan det måste ju vara Jerkers brorsa!  (Jerker är mitt X som jag bodde ihop med på Orust i 1 år)

Och jag hade rätt, det var Jens! Rätt enorm skillnad på de två bröderna, varandras raka motsatser. Jerker är intensiv och snackig, Jens är stabil och lugn.. Jaja shit the same! Var kul att träffa honom igen! Trodde jag aldrig skulle hända, jag har ju stängt av den delen av mitt liv för längesen..

Inte utan att man längar tillbaka till ön lite igen =) Dock slipper jag gärna det sällskapet jag hade då :P


Men det var vackert.. Otroligt vackert! Vattnet man ser är en vik så det är havet som går in,
vi bodde längst ut på en smal udde så det var vatten på 3 sidor runt om..

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Snart flyttar lilla Lycke..

Idag ringde familjen som var här och tittade på Lycke och sa att de ville ha henne.
Känns bra för de var himla trevliga, hon kommer få ett toppen-hem hos dem tror jag!
De skulle dock på semester nu på söndag så jag får ha kvar henne en vecka till innan hon blir stor och flyttar hemifrån..

Tagit lite nya kort idag!


Blazing Pearl's Nightwish


Blazing Pearl's Avantasia


Systrarna bus


Tänk vad roligt man kan ha i en gammal hink!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Cruel Intentions



Längesen jag såg den.. Gick på tv igår, hemskt bra..
Jag & Carro kunde nästan alla repliker i hela filmen, vaddå nördiga? :P

Låten heter Colorblind med Counting Crowes.. Såå fin!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Back to business

Igår var det slut på semestern, tillbaka till jobbet igen.
På ett sätt skönt att komma tillbaka in i rutinerna men det har varit vääääääldigt skönt med semester =)

Har varit duktig idag och åkt till mamma och tvättat upp nästan all min tvätt.
Det är nåt mysko med min tvättmaskin för all tvätt luktar unket när man tar ut den.
Inte kul när nytvättade kläder luktar gammal vind!
Så då åkte jag med hela tvättkorgen till mamsen och har spenderat eftermiddagen med det.

Nu lagar jag mat till mor & far, det blir korv&stroganoff med ris.
Är ganska hungrig kan jag säja!

Ikväll blir det slappe i soffan med Grey's Anatomy och chokladmousse, mej like chokladmousse!



Fröken är i skåne nu, hos Anette & Mykletind 261! www.gronkulla.com
Han är en riktig snygging och dessutom var han otroligt social och gosig med.
Tror det kommer bli perfekt med honom till Frök..
Om hon nu bara skulle vilja ha den goda viljan att bli dräktig med :S

Blev en heldag i Skaune, först en ganska lång färd ner till Hörby. Tack Lotta för sällskapet!
Tur att Frök är snäll att köra, bromsarna på släpet tog lite knasigt så det blev kanske inte den bekvämaste färden.
Sen tog det ett par timmar hos Anette, blev fika och fjordprat och sen ut och titta på hästar.
Blev alldeles förälskad i hennes lilla Bettie, vilken otroligt charmig häst!
Farligt nog så är hon till salu till hösten ;S

efter det åkte vi till marina och hälsade på både henne och hästarna,
hon äger Frökens mormor Sevi och en hel drös av Sevis barn..
Kul att man kände igen en hel del, bland annat ögonen är väldigt lika Frökens!

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Påsk.. Så nice!

Underbara helg!
Vädret har visat sig från sin bästa sida hela veckan, varmt och gott och riktigt vårigt!
Valparna har kunnat vara ute mycket och busar som två galningar gör de med. Man blir så glad av att titta på dem, snacka om livsglädje! Lycke är jätteduktig på att komma när man ropar, Holly har ibland lite annat för sig =)

Tjejerna är besiktigade UA, chippade och vaccinerade nu, uppförde sig exemplariskt båda två. Märks dock att Holly är en dramaqueen. Hon skrek som en stucken gris när Sara chippade henne, sen kröp hon upp under min haka och gnydde. Sötaste!


Idag har jag faktiskt ridit! På lånad häst men det var trevligt som tusan. Nordsvensk-föreningen ordnade påsk-ritts tipspromenad i Ryaberg och Jan & Ola skulle rida den. Jag har ju som sagt ingen ridbar häst för tillfället så Inger frågade om jag ville låna Mossa. Snällt av henne! Var jättekul att få rida och Mossa var en trevlig tant, om än ganska energisk ;-) Jag lär ha träninbgsvärk för hon hade riktigt bred och go rygg, sån som är perfekt att rida barbacka på! Sen grillade vi och hade prisutdelning, riktigt trevlig dag!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Onsdag

Skrev ett långt inlägg igår som verkar ha försvunnit helt? Skumt!


Men iaf... Idag har Lotta varit här och fikat. Jäkla osis så brände jag kakan lite men den var ätbar iaf! Trevligt med påhälsning var det =) Sen tror jag Gunilla luktade sig till att det var fika för det tog inte lång stund innan hon också kom upp och då blev det fika igen! Fast då åt jag en macka med så att jag var iaf lite mer hälsosam då :P

I helgen ska vi till WW på lördag och äta, blir bra med en opretentiös påskafton. Var bjuden på fest men hade redan sagt att jag ville med Elin & Susse +sambos men sen hoppade de av så då blev det bara jag, Nina, Kim & Ola. Lika bra med bara oss =)  Ska ändå åka med Frökis dagen efter så då vill jag gärna vara lite pigg och ska man på grillgalaj så vill man ju kunna ta en grogg eller två :P Får blir en annan dag helt enkelt!

Har ganska fullt upp i påskhelgen, ska på spårkurs tors kväll och fredag, valparna besiktigas lör eller mån och Fröken åker på söndagen. Full rulle! Men sen är allt sånt gjort tills jag ska börja jobba och det är ju skönt! Får se om familjen som var här och tittade på Lycke ringer här sen och vill komma och hälsa på nån dag igen. Hoppas de vill ha henne, hon hade fått ett kanon-hem hos dem tror jag!

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Lilla Ella =(

I torsdagskväll kissade Ella blod =( Blev jätteorolig och ringde djursjukhuset som sån tur var hade kvällsöppet. Men eftersom hon inte hade feber så fick vi tid dagen efter istället. Tillbringade 4h på travbanekliniken med blodprov, röntgen och kissprov.. Försök ta kissprov på en vovva som inte vill att nån tittar på henne när hon kissar :P

Kom ändå inte fram till vad de kunde vara, de har nämligen inget ultraljud på travbanan.. Tänk om man hade fått reda på det när jag fick tiden! Då hade jag åkt direkt till Slöinge *suck*

Ska nog ringa upp på måndag och boka ett UL ändå, är redan uppe i självrisken i vilket fall som..

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Sol, långpromenad och valpbus



Systrarna bus är ute i solen för första gången!

Idag har de fått vara ute 2ggr, lattjo tyckte dem. I början var det lite läskigt men sen var det bara kul!
Alla vovvarna var ute och de lekte med allihop utom Whittan, hon var lite tjurig ;-)
Sötast av alla var dessa två:

Holly 6½ vecka med "lilla" leonbergern Eddie..
Han är lika snäll som han är stor och holly tyckte det var jättekul att leka.
Han la sig ner så de kunde klättra på hans rygg, slickade på dem och var hur gullig som helst!


Lycke busar med mamma Ella


Idag gick protesttiden ut för mitt kennelnamn!
Så nu heter min kennel officiellt och på riktigt Blazing Pearl's!!!!
Jag är sååå glad!

Tog en riktig skön långprommis med hundarna, solen sken och det var varm och skönt.
Riktig härlig vår! Träden börjar få knoppar, hästarna fäller och får sova ute på natten.
Helt underbart!



Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()