Gott Nytt År!!

Blir lite middag här hemma ikväll, trist nog har Susse fått feber så de kommer inte =/ Illa illa, men jag & Suss spenderade en väldigt trevlig tisdag i stan på rean. Var jättekul att umgås sådär som vi gjorde förr! Man är ju så lat att man inte tar sig i kragen och åker till varandra. Tar 40 min för mig att åka till Susse och vice versa. Halmstad ligger mitt i mellan oss så det var där vi träffades. Sen fick jag handlat till nyårsmiddagen med!

Menyn för kvällen ser ut såhär;
Förrätt; Räkcoctail (de som inte äter räkor får samma med bacon)
Varmrätt; Fläskfilé i ugnen med chillisås, gratinerat med ost. Ris till detta!
Efterrätt; Päron med after eight och glass!

Hoppas detta faller alla i smaken! =D


Här kommer lite bilder från premiärfotograferingen med nya kameran!



Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Hej mitt vinterland!

Det är så mycket fluffig fin snö! Tror inte vi har haft såhär mycket snö på flera år =) Och den ligger ju kvar länge dessutom, torr och fin. Hästarna är lyckliga och vill knappt komma in på kvällarna, Ella & Holly leker som galningar så fort vi går ut och Peppe hittar massa goda isglassar på gödselstacken ;)


Igår var jag uppfinnare, hästarnas hinkar fryser ute i hagen vilket innebär att de går ett par timmar utan tillgång till vatten. Det känns inte bra alls! Men Thermobarerna är svindyra och jag lägger inte 6000.- på en vattenbalja :P Så själv är bäste dräng tänkte jag och åkte till Biltema och shoppade loss. Köpte frostvaktkabel, baljor, aluminiumtejp och fogskum. Så nu står min skapelse och härdar i verkstaden och i morgon blir det förhoppningsvis premiär! Ska fota sen när den är klar så ni får se =)


Jag jobbar bara i morgon med och sen har jag 12 härliga dagars ledighet framför mig. Ska bli så jäkla skönt! Känns att det var längesen semstern nu, man blir lite irriterad på kunderna och så. Det är inte bra! Man ska vara trevlig när man jobbar i serviceyrken =) Men ett par dagars ledigt sen är man back in business igen!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Skön vinterdag!

Idag hade jag för en gångs skull tur, det var sol ute, snö och jag slutade tidigt! Woho vilken jackpot =D

Åkte hem och fotade djuren lite och sen tog jag in Linda och klädde på henne. Sen bar det av ut i hagen;







Jag är svartklädd och Indi-Jan är han i jockeyläder och rutig skjorta ;) Han fick rida med min längd på fendersen, jag har en liten aning kortare ben än honom, dessutom satt jag i thermobyxor vilket gjorde att jag fick ha kortare längd än vanligt. Men kul hade vi och Linda ville helst bara springa!






Har haft det så himla mysigt!

Älskar Linda nåt så otroligt mycket, i början när jag flyttade hit så var hon mest bara brötig och lite stökig. Men hennes underbart snälla och fina personlighet skiner igenom allt det där, snällare häst än henne finns knappt på denna jorden! Hon har ett hjärta av rent guld <3

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Äntligen!

Äntligen, äntligen har jag fått sitta på Enyas rygg! Och det var precis lika underbart och härligt som jag hade tänkt mig =D

Jan var snäll och följde med och ledde när jag bad honom, tänkte först och främst träna att stå still när jag hängde i stigbyglarna och bankade med dem osv. Det gick så himla bra så jag ställde mig i stigbyglen och la över benet! Vips så satt jag där, uppe på min älskade Enyas rygg. Det var stabilare än vad jag trodde, smalt men inte spinkigt. Hon kändes inte ponny-aktig som jag trodde hon skulle göra utan hon kändes som det hon är, en liten storhäst =)

Jan ledde oss iväg över gården och så gick vi den lilla rundan runt hagen, hon var inte ett dugg vinglig på plan mark utan bara pyttelite i nerförsbacken men det kan lika gärna bara ha känts så för att jag inte hade nåt att hålla i =) Hon promenerade på duktigt hela vägen och stannade när jag tog i tyglarna. Bromsen fungerar perfekt! Värre med gasen ;p Men det problemet tror jag inte vi kommer ha i framtiden, där är ju bra gas i henne annars ;)

Idag är jag en lycklig hästägare! En väldigt väldigt lycklig hästägare till världens underbaraste lilla häst <3

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Helgen gick för snabbt..

Helgen har varit tråkig, trött och seg. Tycker inte jag har fått gjort nånting =/

Gillar inte när det blir så även om det är rätt skönt att bara slöa. Idag har jag lagat mat till mamma och pappa iaf och sen fixat in nytt hö till hästarna, ljus på logen (har bara tagit 4 mån ;)) och satt upp hjälmhängarna.

Igår åkte jag & mamma till Ullared, skulle handla julklappar på Netonnet. Passade på att kila ner till Hairstore som är en av min nya favvobutiker. De har massa olika dyra frisörschampon till ullareds-pris! *I like* Handlade en ny omgång Tigigrejer och en ny mousse, Foxy Curls. Den var jättebra men luktar HOSTMEDICIN!!! *not like* Som tur är så går lukten av den bort ganska fort så att den goda lukten från schampot går igenom.

Sen råkade vi gå en runda in på gekås, jag som inte har några pengar alls =S Snälla mamma betalade alla mina saker. Bästa mamman i världen! Köpte nya vinglas som går att köra i diskmaskinen, en ny snygg röd brödrost och en cerise grimma till Enya bland annat. Hon har ju gått och tappat min favoritgrimma, den lila bucasgrimman =(

Nu är det bara slött slappande i soffan.. Och i morgon är det dags för jobb igen...

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

120 to go!

40 frallor gjorda, bara 120st kvar denna veckan. Är ganska trött på frallor, jag tror aldrig jag vill äta en macka igen i hela mitt liv =S

Har ganska go vecka denna veckan, Sofie ville byta pass på tosdag så jag får jobba tidigt då med. Innebär mer mackor men det innebär också att jag får sluta tidigt hela veckan =D Vilket innebär att jag hinner greja lite mer hemma, gå promenad varje dag med både Enya och hundar. Väldigt skönt! Hoppas Jan har tid och hjälpa mig med tömkörningen nån dag i veckan. Sist gick det ju ganska bra men gå framför matte helt själv är faktiskt väldigt läskigt ;)

På fredag ska jag till Camilla och klippa mig. Spännande värre! På de 2ggr jag har klippt mig där har det ju blivit en hel del förändrig ;) Men det är kul, trivs så himla bra i mitt mörka hår! Och så klipper hon lite kul frisyrer= I like!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Sån där härlig "må-bra" helg!

Har haft en sån underbar helg, bloggade ju i fredags lite om Elins kalas.

Slutade jobba och åkte till eurostop för att köpa lite nytt smink, min mascara sjöng på sista versen. Blev lite smått och gott på Kicks och en runda in på skoaffären eftersom jag hade kört ifrån mina stövlar =( Hittade inget som jag ville ha så jag körde en nödlösning med mina indianstövlar. Helt okay eftersom vi inte skulle med ut på krogen! Skulle vi vart med ut så hade fjolliga jag varit tvungen att antingen åka hem och hämta mina stövlarc eller köpa ett par nya. Är ganska petig med skor ;) Älskar skor men går oftast runt i sneakers så när man väl har chansen att dressa på med snyggeskor så tar man ju den liksom!

Åkte först till Susse för att snygga till mig och få lite mat i magen, blev keeeeeebabtallrik ;) Dock inte med min standard mellan-vitlöksås utan jag safade och tog mild sås. Vill ju inte stinka vitlök på kalas heller! Det är skönt att komma upp och umgås en stund med Susanne, jag saknar henne ofta. Det är inte långt mellan oss (6mil) men våra liv är liksom inte alltid kompatibla. Blir att man hörs av i telefon emellanåt men det är ändå inte samma grej som att träffas. Jag mår bra av min Susanne! Min soulmate =)

Efter mat, hårfixning, ombyte och sminkning så åkte vi iaf uppåt Varberg. Väl där så är både Elin och Mia där! Alla rester av vårt sambogäng sen Plönninge. Så jäkla kul att träffas, har saknat dem väldigt mycket =/ Iaf så hade vi skitkul och jag kände mig inte ett dugg utanför trots min avsaknad av sällskap, Henkes kompis Myran höll igång mig trots att jag var nykter ;) Var till och med uppe och dansade framåt kvällen, den du!



Och igår kom Lotta hit för tjejsnack, ciderdrickande och mat. Det var alldeles för länge sen sist! Vi hade det iaf jättemysigt och tiden bara gick, helt plötsligt var den kvart i tolv =O Jag var en liiiten aning trött i morse när jag åkte till Skedala för hundträning men det var det lätt värt! Måste göras om snart tycker jag =)

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Fredag!

Sitter på jobbet, jobba sen fredag är inte direkt nån höjdare. Men har spenderat förmiddagen med att baka kladdmuffins och det är ju inte äckligt nånstans ;)

Ikväll blir det party, Elin fyller år så efter jobbet sÄtter jag mig i bilen och åker uppåt. Först till Susse för mat och makeover. Vill verkligen inte gå och festa i jobbkläderna! Svart piké med Vianorlogga och slitna jeans är ingen snygg partystass ;) Men jag hade så svårt att bestämma vad jag skulle ha på mig när jag packade igår så det blev 2 omgångar som åkte med;

-svart klänning med v-ringning och halterneck med brodyr på i svart med, rosa bolero och höga bruna stövlar.

eller denna:


Med lila bolero, svarta strumpbyxor och mina bruna höga stövlar =)

Mamma är snäll och passar hundarna och Jessica tar stallet. Skönt med lite ledigt! Jessica har varit en ängel denna veckan, tog vaccinsprutan mot svininfluensa i tisdags och blev skitdålig. Fick åka in till akuten för jag fick en allergichock och svårt att andas. Kändes typ som tandläkarbedövning i hela ansiktet, lite läskigt =S Men Jessica tog hästarna den dagen, dagen efter mådde jag skit och då var hon snäll och både mockade och höade så jag bara behövde blanda maten. Igår var jag på gekås, Jessica fixar hästarna och ikväll ska jag till Elin, Jessica fixar hästarna. Ibland är man bara så jäkla glad över hur underbara vänner man har! <3 TACK vännen!

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Linda, still going strong!

Dubbelt inlägg idag, men Linda förstjänar faktiskt ett eget!


Var och kollade hennes tänder igår, hon har ätit lite långsamt de senaste veckorna. Tränade lastning på mitt nya släp i söndags och då gick det kanonbra men man vet aldrig med Linda, hon kan gå på som en ängel ena dagen och vägra nästa. Bäst att vara ute i god tid!

Började dagen klockan 9 med att ge frukost och borsta Linda, man ska ju vara fin när man ska till doktorn. Släppte ut de andra två som blev ledsna och oroliga att tant inte skulle med ut. Gick med Linda till transporten och blev förvånad när hon knatar rakt på =O DUKTIG tjej!! =D Sen tog det ungefär en timme innan var var framme hos veterinären Ylva Rubin på www.lundens.com

Linda fick lugnade innan undersökningen och innan det kollade vetten hälsotillståndet samtidigt som hon ställde en del frågor. Vad hon åt, hade för bett, andra problem mm. Sen var det dags för kollen i munnen, de fotade munnen så man fick se på en tv vid sidan. Sen pekade hon, visade och förklarade vad som var problem och vad som var bra, vad det berodde på och vad man gör åt det. Sånt gillar jag! Lärde mig massor =D

Linda har iaf gått och bitit tag i bettet och slitit ner sin främsta tänder i överkäken så att motsvarande tänder i underkäken har blivit för långa och så har hon bitit sår i gommen. Aj! De slipade iaf ner de tänderna lite så tat det inte ska göra ont och så fick hon lackat de tänderna samt en tand längre bak som var hål i. Sen provades det ut nytt bett i mycket mindre storlek, Linda har haft ett tredelat 13,5cm bett hela sitt liv. Egentligen ska hon ha 10,5cm =S Stackars häst! Fick iaf utprovat ett rakt Kimblewick i 12,5cm för hon behövde ett lite större för att få plats med kinderna när det blev skänkel på. Otroligt bra och proffsig klinik! Dit ska jag med Enya med =)


Resultatet kom fort, i morse hade hon ätit upp sitt hö först av alla =D

Provred i eftermiddags och det känns verkligen bra! Lär ta en stund att ställa om hjärnan på damen bara men det verkar funka iaf!

Filmade henne med, detta är normal skitt för Linda.. Ingen snabbspolning ;)

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Underbar och älskad av alla

Har glömt att blogg om min & Enyas promenad!

Vi fick sällskap av Jenny & Esther och så passade vi på att gå förbi en massa läskiga saker, Per grävde diken i skogen bredvid sin väg, vägen som det körde massa söndagsbilister på, folk och undar som promenerade på bolmabanan och så sjön. Massa att tänka på för en lite stirrhjärna ;)


Påklädd innan promenaden i min fina repgrimma med råhudsdetaljer. Den fick jag i present av fam Castell/Lundström och Ola när de hade varit i USA =)


Nere vid sjön, Jenny kör lite friendly game.



Detta kortet är min favorit, Jenny tränar följsamhet och Enya visar sin fina milda personlighet =)


Och så lite film!



Friendlygame med repet!

Igår tömkörde jag henne för första gången, Jan hade tid att hjälpa mig så då får man passa på! Hon har haft tömkörningsgjorden på sig innan men inte däckeln till selen. Premiär för den då också! Svanskappa har hon aldrig haft innan men det var inga problem alls. Tog bara däckeln och tömmar, sidepull och repgrimman för att ha så lite nytt som möjligt. Vill inte strula med bett innan jag har fått munnen kollad heller.

Ledde ut och kopplade fast tömmen, sen gick jag bak och smackade igång. Tveksamt tog hon ett steg och fick massor av beröm. Sen gick vi iväg och vi svängde lite, igångsättningar och lite halter. Halterna funkar klart bäst hittils =) Resten kommer med tiden, är iaf väldigt nöjd för första försöket!

Älskar min fina tös! Blir bara mer och mer förvånad och förälskad för varje dag som går!

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()