Mysdag!

Dagen har bjudit på massa avslappning, mycket snö och en hel del mat =)

Mamma bjöd på lunch, rester från igår så självklart åt man tills magen stod i 4 hörn. Efter det klädde vi på oss hela familjen och åkte till Fägrilt, pappa var snäll och plogade i hagen åt hästarna och körde ut hösilage åt rådjuren. Vi har väldigt mycket snö och djuren börjar bli tunna, de behöver all hjälp de kan få just nu. Som tur är så har vi ett jaktlag som faktiskt bryr sig om "sitt" vilt och fodrar dem på vintern så att de har en chans att överleva.

Under tiden tog jag och mamma in hästarna och gav oss ut på en tur i vinterlandet, mammas premiärtur på sin Sky. Hon fick prova rida i Enyas sadel och det kändes bättre för henne, det är ju dammodell på den så den passar mamma bättre med sina korta ben :) Som tur är så är Enya & Sky väldigt lika i ryggen så det kan ha varandras sadlar, täcken och träns. Det skiljer ett par hål på sadelgjordarna och nåt hål på tränset som Sky är större men troligtvis är Enya snart ikapp :)

Sky var ganska piggelin och jag fick lite dåligt samvete för att jag satte upp mamma på henne, men med lite guidning så fixade mamma det galant! Sky är ju superlydig men visar gärna att hon vill busa även om hon inte gör något. Än en gång förvånad jag över hur underbar Enya är, Sky småtravade och låtsades bli rädd för saker en bra bit och vad gör Enya? Jo hon lunkar på lika snällt på långa tyglar hela tiden. När Sky stannar och inte vågar gå mer så är det bara att styra fram Enya så leder hon oss vidare. Min underbara trygga Snöflinga <3

Efter ett tag hade bustrolle Sky lugnat ner sig och det blev en lugn och mysig tur i djupsnön, Enya var ganska trött när vi kom hem men inte Sky. Tur att Sky ska få sig ett rejält pass i ridhuset i morgon ;) Är ju bara 2 dagar kvar tills vi ska på clinic så det är bäst att ha ridit igenom henne ordentligt!

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Julafton!




Och en julafton som hittils har varit helt underbar!

Jag har stallet idag och mamma lovade komma upp när jag skulle rida en av hästarna. Så jag fixade klart stallet och fick ett infall, dags för preimärtur på Enya!!

Hon är verkligen helt fantastisk! Jag har aldrig känt för en häst så som jag känner för henne. .
Sadlade och tränsade henne med sidepullet så att hennes sår i mungiporna får en chans att läka. Hon stod lös blickstilla i gången under hela tiden jag fixade henne och bytte om själv.

Sen skrittade vi ut i den tysta orörda snön i skogen, bara hon och jag! Trots att Sky sprang som en villvetting längs staketet så gick hon lika lugnt hela tiden. Underbara lilla häst <3

Sen kom mamma upp så att jag kunde byta häst och så tog vi med sky upp på åkerna för ett litet styrkepass i djupsnön. Hon var riktigt piggelin och försökte sig på ett par små bocksprång tilloch med :) Det var så jäkla härligt att rida runt där och känna riktigt hur hon tog i med hela kroppen, galoppen var som bocksprång!

Världens bästa jul =)

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Skäms-film!



Film från i lördags!
Döm mig inte för hårt, 23 mil i bilen är inte någon bra medicin för min trasiga kropp så jag var stel som en pinne.
Kolla på hästen och inte på heffaklumpen på ryggen ;)

Enya är riden 3 månader av Tommy och det är andra gången jag rider henne sen hon kom dit.

Galoppfattningarna är inte 100 ännu för hon behöver lite styrka men vilken härlig galopp hon har! Hon bara flyter fram =) Världens bästa Snöflinga <3

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Ihopsläpp!

Ihopsläppet gick hyfsat smärtfritt, Enya har fått en spark på insidan av hasen och där blev ett sår. Dock så är det torrt och fint fortfarande så förhoppningsvis blev det inget av det.

Först släppte jag ut de två stora ihop aå att de kunde göra upp utan att jaga Whopsie. Och de sprang! Och sprang! Och sprang! Så så härligt ut i snön, jag tror faktiskt att de hade ganska kul =)



Efter 10 min hade de värsta tjurrusningarna lagt sig och då tyckte jag det var dags för Whopsie att komma ut. Jag var lite orolig att de skulle jaga ut henne i den djupa snön så att hon inte kunde komma undan. Har ju Lindas attack i bakhuvudet hela tiden =S Det är bland annat därför jag får pappa att ploga upp en del av hagen så att hon kan röra sig nånstans.

Men jag hade inte behövt oroa mig, Whopsie - tuff som en bandyboll! Klev ut i hagen, travade fram till Enya och talade om att hon minsann inte behövde bemöda sig att komma i närheten!


Liten men ändå störst i världen ;)


Äntligen är hela flocken samlad igen!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Äntligen!

Idag klockan 15 var vi äntligen hemma igen. Efter 7 långa timmar i bilen på snöiga, spåriga, hala vägar med snörök och dålig sikt. Tack pappa för att du var snäll och körde! Och thank god för 4wd ;)

Mamma filmade lite när Tommy visade henne och jag red men den nya videokameran verkar inte vilja samarbeta med min dator utan strömsladden såp ni får vänta lite till på filmerna. Hon är så otroligt fin att rida nu, det är så kul att hon har gjort sånna framsteg på så kort tid. 3 månader och det är en vuxen, välriden och arbetsvillig Enya som jag fick med mig hem! Erik berömde henne när jag red, en jäkligt trevlig häst tyckte han att hon var =) Så himla kul att höra!

När det var dags attt lasta gick det lika bra som vanligt, hon gick rakt på släpet och sen stod hon blickstilla hela långa vägen hem. Min underbara, fina, vackra häst klev av släpet hemma på gården och gick rakt in i sin box som om hon aldrig hade varit borta <3

Eftermiddagen har jag spenderat med henne, kelat och borstat. Tvättade av hennes svans med, den var smutsig som fasen. Vit svans+lera+brunstkiss är ingen bra kombo =S Men nu är den iaf lite renare och så får det vara tills vi har fått fixat varmvattenberedaren i stallet så att det kan bli en heldusch.

Jag tror faktiskt hon hade saknat mig också, det kändes iaf så! När jag stod och borstade stod hon helt still med slutna ögon och huvudet på min axel. Hon åt inte, rörde sig inte utan bara stod där och njöt av borstningen. Eller närheten.. Jag vet inte men det kändes faktiskt som om att hon också tyckte det var skönt att få komma hem <3

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Inga större bekymmer!

Det har gått så himla bra idag! Trots en del missöden men jag är faktiskt stolt över mig själv som fixade att köra helt själv =)

Duktiga kickan gick nästan rakt på släpet när jag lastade i morse. Sen levde hon dock rövare på vägen upp! Stod och stampade, gick fram och tillbaka, drog runt på höhäcken.. Men hon fick kapitulera vid Heberg och efter det skötte hon sig som hon ska och stod snällt still resten av vägen!

Framme hos Ylva bara 15 försenade, vägarbete och en glashal grusväg in. Fick sedera 2ggr innan det tog som det skulle. Tycker det är en bra grej med Ylva, hon ger hellre 2 små doser än en stor. Då får de aldrig mer än vad de behöver.

Sky hade faktiskt inga större problem med munnen, lite bettskador på främre tänderna efter för långt bett men det var ganska väntat iom att jag vet vad för bett hon har gått med =S Sen har hon tråkigt nog mineraliseringar på tänderna och stomatit i sin mun dvs en inflammation. Så vi fick med oss recept hem och ska ge medicin i 12 dagar så ska det vara bra igen. Skönt när man går till en tandveterinär som för då fixar sig allt direkt!


Bettet jag hade passade helt okej, liten aning för långt men tyvärr så finns ju inte Billy Allen betten i kortare strl än 11cm.. Sky hade samma bett strl som Enya, dvs 10cm! Åkte inom och köpte ett rakt bett på vägen hem sen så får de dela och variera mellan dessa två betten =)

Hemfärden gick jättebra, hon stod så duktigt hela vägen. Skönt! Så nu har jag övervunnit en av mina trösklar och kan köra själv med henne. Enya är det en bit kvar innan jag tycker att hon är såpass trygg att jag vågar köra själv..

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Tandläkaren

I morgon är det tandläkar-dags för Sky!
Hon har nåt vajsing med sin mun men jag är inte säker på om det bara är tandbyte eller det faktiskt är något tokigt. Så för säkerhets skull så åker vi och kollar upp munnen hos vår tandveterinär Ylva Rubin! Och jag har ingen som kunde följa med så jag ska för första gången lasta henne och åka iväg själv. ska även göra detta på fredag då jag ska åka och träna för Lasse! Men i morgon har jag lite tur för jag ska hämta upp Susanne på Preem så åker hon med och hjälper till hos Ylva iaf. Tur att jag har världens bästa fru ;)

Det är ändå dags för en årlig tandkontroll i vilket fall som helst, Enya ska kollas i maj någon gång och då tänkte jag ta med lilla Whopie-Di-Da också. Den kan det ju bli kul att klura ut bett-storlek till ;)

Hoppas iaf att det är lättfixat i munnen på Sky så att hon är okej till Ljungberg-clinicen. I värsta fall får jag väl ta Enya i stället men helst hade jag ju velat rida den på Sky! Har ställt fram släpet, packat in tränset och gjort iordning Sky nu ikväll. Hon har så fjöntig man så nu blir det hårda tag för att få den att växa och bli fin. Så nu är hon sprayad och flätad och kommer att få se ut som Pippi Långstrump ett tag för att se om den inte slits så mkt då. Den blir som tuggummi längst ner jättefort, jag toppar den och 3v senare är den som tuggummi igen =S Trots tvätt med balsam och sen massor av glansspray flera ggr i veckan..

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Det närmar sig hemkomst för Snöflingan

Nu räknar jag ner dagarna till lördag. För på lördag åker jag äntligen och hämtar hem Enya!! =D

Har försökt få tag på T hela veckan men han svarar inte och ringer inte tillbaka trots att jag smsade och bad honom göra det. Blev en aning irriterad så i fredags skickade jag ett mail där jag skrev att jag hämtar hem min häst på lördag och det vore trevligt om du kunde tänka dig att visa henne, om inte så får han ställa ut hennes saker. *morr*


I alla fall så ska det blir väldigt skönt att få hem henne, jag saknar henne mer för var dag som går och på nåt sätt så känns det mer påtagligt nu när det är så nära att hon faktiskt kommer hem.


Städade i stallet idag, där är ju miljoners saker från Henkes hus och vi fick ju bara trycka ihop allt när hästarna flyttade upp sådär hipp som happ. Så nu röjde vi upp i ytterligare en box så att fodret kan stå där, tömde ur Enyas box och ströade den. Pappa var snäll och skruvade upp hennes höhäck och mina nyinköpta sadelhängare så snart kan det nog börja bli lite organiserat i sadelkammaren med :)

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Underbar morgon..

Vilken morgon!

Först ringde klockan halv fem, hade glömt att ställa om den från igår. Lyckades iaf somna om! En timme senare ringer pappa och undrar varför jag inte har kommit och lämnat hundarna.. För att jag börjar sent såklart! Somnar om IGEN och vaknade i rätt tid dvs halv åtta.

När jag går ut så håller solen precis på att gå upp, luften är sådär hög och full med syre, träden glöder av solljuset och himlen var alldeles rosa. Då är det lätt att gå sin morgonpromenad! Hästarna var glada över att få komma ut, Sky har sånna bus-repor när hon går ut. Det är så kul att se henne! Full galopp, rollback och galopp igen, hoppa över snövallar och bocka.. Livsglädje 2000!

Hon fick på sig sina snösulor igår så nu är det dags att sätta igång henne igen :) Ska ladda upp med snöpulsning i helgen och försöka komma till ridhuset på söndag.

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vinter, vinter..

Min bil är helt underbar, är så himla nöjd med den!

Den drar hästsläpet som om det inte ens hängde fast, det märks inte att den drar. Den tar sig fram överallt! Alla borde ha en Outback =)


Blev ingen ridning i helgen. Vaknade upp med huvudvärken from hell så jag insåg att det ändå inte skulle bli så någon kvalitetsträning så jag struntade helt sonika i att åka. Hästeriet ligger på väldigt låg nivå just nu, åker upp och mockar och borstar dem i stort sett. Hoppas på lite bättring nu när Johan kommer på torsdag och slår på snösulor på Sky så att iaf hon går att rida. Dessutom har hon en tappsko som måste på och jag behöver få igång henne igen till Ljungberg-clinicen =) Men fördelen nu är att det är härlig, underbar, fluffig snö! Och det är ju perfekt att pulsa i för att bygga både flås och muskler *gilla*


Nu är det ungefär 1½ vecka kvar tills det är dags att hämta hem Enya! Ska bli så kul och skönt att få hem henne. Hade tänkt hämta henne den 18 dec om jag bara får tag på Tommy och får okejat att han kan då =) Bra att hämta en lördag för då kan jag hålla koll på dem när vi släpper ihop sen på söndagen!

Vi har ungefär 2dm härlig snö här nu och jag har en konstig lust att åka längdskidor..

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bilen är hemma!

I måndags fick jag äntligen hämtat min nya bil. Jag är så glad =D Än så länge är det faktiskt världens bästa bil ;)

Den tar sig fram överallt där jag har testat, bland annat så körde jag rakt över åkern på väg uppför min backe i djupa snön och den bara tuggar på. Det är så häftigt! Man kör på en väg där man vet att det är halt och har provbromsat och vet att det är rejält hallt, trampar på gasen och bilen bara skjuter iväg utan att slira nånting =D

Träningen på fredag blev inställd.. Trist för jag har verkligen längtat! Men förhoppningsvis så blir det nästa fredag istället och egentligen passar det bättre för då kan mamma åka med så jag slipper åka helt själv. Men på söndag ska jag iaf försöka åka till Slöinge och rida för nu behöver vi faktiskt komma igång!

Fotade mina prinsessor i snön;





Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()