Mysdag!

Dagen har bjudit på massa avslappning, mycket snö och en hel del mat =)

Mamma bjöd på lunch, rester från igår så självklart åt man tills magen stod i 4 hörn. Efter det klädde vi på oss hela familjen och åkte till Fägrilt, pappa var snäll och plogade i hagen åt hästarna och körde ut hösilage åt rådjuren. Vi har väldigt mycket snö och djuren börjar bli tunna, de behöver all hjälp de kan få just nu. Som tur är så har vi ett jaktlag som faktiskt bryr sig om "sitt" vilt och fodrar dem på vintern så att de har en chans att överleva.

Under tiden tog jag och mamma in hästarna och gav oss ut på en tur i vinterlandet, mammas premiärtur på sin Sky. Hon fick prova rida i Enyas sadel och det kändes bättre för henne, det är ju dammodell på den så den passar mamma bättre med sina korta ben :) Som tur är så är Enya & Sky väldigt lika i ryggen så det kan ha varandras sadlar, täcken och träns. Det skiljer ett par hål på sadelgjordarna och nåt hål på tränset som Sky är större men troligtvis är Enya snart ikapp :)

Sky var ganska piggelin och jag fick lite dåligt samvete för att jag satte upp mamma på henne, men med lite guidning så fixade mamma det galant! Sky är ju superlydig men visar gärna att hon vill busa även om hon inte gör något. Än en gång förvånad jag över hur underbar Enya är, Sky småtravade och låtsades bli rädd för saker en bra bit och vad gör Enya? Jo hon lunkar på lika snällt på långa tyglar hela tiden. När Sky stannar och inte vågar gå mer så är det bara att styra fram Enya så leder hon oss vidare. Min underbara trygga Snöflinga <3

Efter ett tag hade bustrolle Sky lugnat ner sig och det blev en lugn och mysig tur i djupsnön, Enya var ganska trött när vi kom hem men inte Sky. Tur att Sky ska få sig ett rejält pass i ridhuset i morgon ;) Är ju bara 2 dagar kvar tills vi ska på clinic så det är bäst att ha ridit igenom henne ordentligt!

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()


Kommentarer

Postat av: Susanne

Heja Mamma Lena!!!

Postat av: Lisa

Javisst det tar sig sa pyromanen ;)


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback