Sjukling

Usch och fy...

Jag hatar att vara sjuk!

Hade 39 graders feber igår och värsta ont i halsen. Slapp jobba idag, papsen var snäll och hoppade in åt mig.

Har tillbringat dagen i sängen, förutom när jag byttade hage på hästarna. Ella är helt j*kla överenergisk och jobbig fast Pepsi trivs ganska bra, mysigt när matte är hemma och bara ligger i sängen ;)

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Förlåt!

Förlåt förlåt för att jag är så dålig på att uppdatera! Har inte riktigt tid att skriva långa härliga bloggar ;)

Men jag ska iaf skriva om dagen, vi har varit på premiering i svenljunga!

Linda har blivit stamboksförd och B-premierad, med ett godkänt bruksprov! Jag är vääldigt stolt över henne & Jan, det är inte illa att gå in och göra bruksprov när man är 23 år gammal tanta. Med lite hjälp så gick allt jättebra, Fröken fick stå med så att Linda såg henne och så kom Jans ex-fru till hjälp med när jag inte kunjde vara behjälplig. Tack Eva! 




Frökis visades ju med, 38p och alltså klass 1. Jag är såå nöjd & stolt över henne! Inte bara pga av det här, hon är en så härlig häst att ha med sig ute på sånt här. Lugn och sansad och bara helt underbar. Jag älskar min fina lilla gula ponny-pålla! Hon har växt lite med, 137,5cm mätte hon idag lill-strumpan..



Visst är hon den vackraste hästen i världen?

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

I'm back!

Efter helgen i tingsryd, trött som ett ålderdomshem men kul har vi haft!

Som tur var så kände jag ungefär likadant om hur länge vi skulle titta osv så det slapp vi diskutera. Fick shoppat en del på börjes med;

-reptömmar
-selunderlägg
-selstickor
-supersköna ridhandskar
-fluff till körbröstan
-knoppningssnoddar

Bloggar mer i morgon, nu är jag trött!

Permalink Allmänt Kommentarer (5) Trackbacks ()

Sista veckan nu!

Och jag börjar få lite ångest (lightversion) att det snart är slut. Hade lätt kunnat ha ett par veckor till! Men nästa år ska jag ha låååång och skön semester med (förhoppningsvis) både föl och valpar.

Fröken är iaf ombetäckt nu, hon gick i brunst av sig själv så vi behövde inte spruta bort gulkroppen. Hoppas nu bara att det är ett gott tecken och att hon tar sig denn gången. Vill ju ha en lite gule-bebis!

Ikväll ska Linda fixas och putsas och grejas, visning i morgon ju! Är lite lite nervös men det ska nog gå bra. Spännande att se om hon har bevarat sig bra, hon fick ju 40p som ung. Det lär hon iofs inte få nu ;) Fast hon är himla fin när hon inte stå och hänger, när hon sträcker påå sig lite och showar så ser man hur fin hon var som ung. Det är bara att hoppas att hon piggnar till i morgon! Jag lär få springa utav bara satan för att hänga med ;)

Packar just nu inför min & Lottas stora resa till Tingsryd ;) Massa saker som inte ska glömmas bl.a. REGNKLÄDERNA!

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Såhär efter "nästan"-helgen

Så känns det ändå ganska okej, bara att ta nya tag och planera in nya saker. Det är ändå "bara" en tävling/utställning i mängden!

Har planerat in lite utställningar nu med, det blir Ronneby, Sofiero och Öland. Och jag som svär dyrt och heligt att aldrig mer åka till Öland ;) Finns till och med filmbevis på det hela när jag kör över den där j*vla ölandsbron. I hate Ölandsbron! Men nu bär det iaf åter igen dit, denna gången ihop med Pia & R2 och så ville kanske Susanne, Oscar & Thea med igen. Men jag ska INTE köra över nån bro igen! ;) Det blir tävling i lydnad på lördagen och utställning på söndagen, bra att kunna göra både och!

None

På fredag bär det av till Tingsryd med Lotta, vi ska till Fjord SM och titta på en massa fina hästar. Jäääy!!

Permalink Allmänt Kommentarer (5) Trackbacks ()

Ellis rapporterar!

Nu är det äntligen dags för mig att få skriva igen! Det har hänt så mycket nu de senaste dagarna, först i fredags ställde jag ut mig på snygghetstävling och igår tävlade jag i lydnad. =)


I fredags var matte lite förvirrad så vi var lite tidiga till utsällningen men jag passade på att sova i min bur. Jag gilar min bur för den är trygg och mysig. sen vet jag ju att matte sitter bredvis så då kan jag sova lugnt ;) Efter vi hade väntat jättelänge så gick jag ut alldeles sömning och blev borstad av matte. Fast jag gillar verkligen INTE när hon borstar mig bakom öronen!!

Sen skulle vi värma upp oss lite och matte blev helt tokig :-O Hon sprnag och busade och var jätterolig så jag blev jätteglad! Sen gick vi in och vann vår klass direkt! Haha där fick de andra :P Sen efter en ltien stund skulle vi tävla om bästa tik och då vann Bettan (min storasyrra) och sen kom en annan hund som fick ett cert. Sen kom jag som fick ett CK och matte blev jätteglad! Jag fick massor av pussar och godis och sånt!

Fast jag såg att matte blev lite ledsen över det där certet så jag fick pussa lite extra på henne. Hon blev lite gladare när hon fick vår kritik där det stod en massa bra om mig och sen stod det en sak om matte med :-) "Shown and moved well" det blev hon glad för! Mormor handlade alla rosetterna, hon samlar på dem på en vägg hemma hos oss förstår ni, jag har jättemånga och Pepsi har bara två *hihi*

Efter det gick vi och handlade saker till nån valp, de handlade en jätterolig pipälg som jag ville ha men jag fick den inte! Fy fasen vad snåla de är! Taskigt! De handlade en borste med (stackars valp) och TVÅ koppel, räcker det int med ett undrade jag? Matte förkalrade att valpisen skulle ha ett när han följer med oss och ställer ut sig och ett när han springer i skogen och jagar älgar. Ska han få jaga? Det får ju aldrig jag.. Inte ens katten, inte ens lite!



Igår var det ju dags för att tävla lydnad, jag var lite nervös för att matte skulle vara trött efter utställningen och så men hon var faktiskt riktigt duktig. Vi gick in och gjorde vårt bästa men det räckte inte hela vägen. Tyvärr! Jag ville ju inte lägga mig när det var sådär blött och äckligt i gräset... Sen tog jag apporten men flyttade mig så jag såg matte ordentligt.. Så vi fick noll på båda dem momenten. Men vi fick jättebra på allt annat!
Platsen 9,5 (hörde inte riktigt matte när jag skulle sätta mig)
Tandvisningen 10
Linförighet 8
Läggandet 0
Inkallningen 10 (med kommentar härligt tempo, snyggt!)
Ställande 10 (med kommentar snyggt!)
Apport 0
hoppet 9,5 snett sitt
helhet 10

Och matte var jättenervös, det var ju på håret om det skulle räcka men icke,159,5p fick vi! Retligt på den där sista sa matte.. Men hon var nog ganska glad ändå för alla tyckte jag var så söt och duktig så de kom frma och sa det till oss. Då blev matte glad coh stolt så hon glömde nog bort lite att det inte gick så bra..

Domaren och TL hade sagt sen att de tyckte vi var jätteduktiga! Vår kompis Nina var skrivare och de tyckte jag var duktig som inte ens tittade åt henne innna vi var klara. Sen sprang jag däremot fram och hälsade på henne =)
Mina kompisar Imsa-pinscher & R2 var där och kollade med, det var bra för då kändes det som vanligt. Och matte hann inte bli sådär nervös heller ;)

Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

CK!

Ellis blev 3e bästa tik och fick CK i Tvååker idag! Matten är vääldigt lycklig!

Tror med största sannolikhet att Ellis kommer avlägga en egen rapport här inom den närmsta framtiden ;) Vi har ju en sak för oss i morgon med =)

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Tomt igen!

Det var tomt i Frökens mage... Ännu en gång!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Ultraljud igen =)

Nu är det 10 ½h kvar till jag får veta om det finns nåt i maggen på Frök eller inte. Håll tummarna för oss!

Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

Saga

Igår fick jag ett mystiskt mail.. Öppnade iaf det och blev ganska förvånad, det var från tjejen som har Frökens mamma! Oj vad glad jag blev! Skickade ett pm till henne för längesen på fjordforumet men har inte fått svar, trodde hon inte ville ha nån kontakt så jag tänkte inte mer på det.

Men hon hade inte varit inne där på länge så nu hade hon läst det!


Körde Fröken med rockarden för första gången igår, allt gick jättebra och hon var så himla duktig! Mamma åkte med men höll på att trilla av för hon envisades med att inte stoppa in benen ;)

Här är Frökens lilla mamma SAGA!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Bad!


 
Igår fick Fröken Saga & Linda gå ner till sjön för att bada, det var superhärligt! Har inte skrattat så mkt på länge. Tänk om man kunde ha det så bra som igår när man hade det som värst?

Lisa är lycklig!

Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

Kort från tävlingen


Bild från vår tävling, fler bilder finns i min pixbox http://www.pixbox.se/alb_show_id847744_page0.html
Gillar det som är på inkallningen!

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

ÄNTLIGEN!!

Idag fick jag och Ellis äntligen vårt efterlängtade 1a pris i lydnadsklass1. Små steg kan tyckas men vi har iaf klarat det! 164,5p skrapade ihop och hade ett nolalt moment (apporteringen)

Jag är så stolt över min lilla Elskling! Underbara hund!

Permalink Allmänt Kommentarer (6) Trackbacks ()