Härliga Fröken!

Igår var jag & Fröken på "playdate" hos min Anna, vi tränar ju inför vår kommande långritt som ska gå av stapeln första helgen i okt.

Så igår var det dags att låta Fröken & Casskad träffas för första gången då, skulle ut och rida en runda på 1 mil i skritt för att känna av dem och så. Vädret sög, mulet och regnat hängde i luften när jag åkte hemifrån. Glömde självklart regnkläderna med Men gud var nådig och vädret höll som tur var uppe!

Gjorde oss iordning uppe hos A för att hästarna skulle få träffas lite genom galler först, men det var ingen fara alls. "åhh matte där är en sån som jag" sa båda två. A's Casskad belv dessutom helt förälskad i Fröken, äntligen hade det kommit en riktig tjej till honom Vindstjarna & Malaxis duger liksom inte till mer än att bita på

Det var skitkul att rida ut ihop med en likadan häst, som går lika fort osv. Det tog oss ca 2,5h att rida den milen i promenadtempo! Casskad hade massa viktiga saker för sig, lukta Fröken i rumpan och sånt. Men hon blev konstigt nog inte ett dugg sur på honom, la inte ens bak öronen. Skönt!!

Jag vågade dessutom slappna av och red långa bitar på hängade tyglar och bara satt och pratade med Anna utan att sitta på helspänn, det kom tillochmed bilar och Fröken reagerade knappt! Vi red de km på asfalten som är till Brännalt utan att jag blev skakis och sen var det bara jättemysigt!

Men som det snille man är så låg ju kameran kvar i bilen Ska försöka komma ihåg den tills nästa gång! För nu ska vi får tummarna ur och rida ut mer ihop!

Fröken var så underbar, hoppas hon håller sig såhär go som hon är nu över hela vintern. Nu är hon allt jag önskar i en häst!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Spår och skymning

Var ute och spårade med Christel & hennes vovvar igår. Var alldeles för längesen vi var ute i skogen ihop =) Letade lite mark innan vi gav upp och åkte till hultalid där vi vet att det finns bra mark. La ut spår till Mac & Doxa innan vi åkte en bit upp och la ut spåren till mina. De var dock inte på långa vägar lika avancerade som Christels :-O

Men Ella var superduktig, hon tuffade på som ett litet tåg i spåret! Jag blev både förvånad och jätteglad, hon har inte fattat grejen med spåren innan men nu hade tydligen poletten trillat ner. Dags att göra dem lite svårare tyckte Christel! 

Pepsi.. Ja.. Vad ska man säja? Spår är ju inte riktigt hennes grej om man säjer så ;) Hon går där och snusar lite och vet inte riktigt vad hon gör. Tillsist råkar vi komma fram till slutet och "oj nån har ställt en skål godis här!" Hon ska få göra spår med retning istället tror jag, matte i slutet på spåret drar nog mer =)

Sen gjorde vi två sökövningar med bus-Rebell, han är en riktig personlighet den gangstern. Fast idag gjorde han inte skäl för sitt smeknamn iaf ;) Rebellosaurius Rex!! Han letade upp oss båda två utan att tjuvnypas ett endaste dugg.. När det var dags för Mac & Doxa att gå sina spår var det helt plötsligt mörkt :S Men som de stjärnor de är så fixade dem det ändå!

Blir nog en spårdag till i helgen och så ska jag nog träna lydnad på söndag i o-ström!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Ella igen

Jippie jag fick skriva igen!!!

Igår var jag och tränade med matte, vi ligge ri hårdträning inför Ölandsresan. Pinsamt att göra bort sig när man är på sånt stort ställe juh ;) Min kompis R2 och hans matte var också med och tränade, det tycker jag är roligt. Jag gillar liksom hans matte för hon är rolig och så brukar hon ha gott godis med. Så jag smet till henne så fort matte inte såg *hihi*

Jag fick faktiskt träna ganska mycket, blev tilloch med lite trött på slutet. Matte och R2's matte höll på med en massa konstiga grejer. När jag & matte gick fritt följ så sa R2's matte en massa saker "stanna, sitt, ligg, kommendera" och jag skulle inte göra nåt av det? Ha det fattade jag väl (efter ett tag, jag la mig ner en gång bara) men sen så jädrans löd matte mig och då gick det som tåget =)

Pepsi fick göra lite saker med, då var jag avis hela tiden. Fast jag fick jobab mest som tur var! Pepsi fick iaf hoppa hindret några gånger och gå fint vid matte, fast hon går lite som hon vill. Ibland på vänster och ibland på höger sidan, och sitta ordntligt vid sidan kan hon inte heller. Fast hon är ganska duktig på att rulla runt och när hon gör det blir matte jätteglad =)


Jag längtar faktiskt redan till torsdag för då ska jag få träna igen!!!

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Ellas rapport

I lördagskväll rastade jag matte på klubben, det var ju tävling där. Fast jag hade lite mycket sprall i benen :P Så det gick inte sådär jättebra. Fast jag gjorde en massa grejer som var bra, typ platsen och linförigheten och hoppet sa matte att jag var bäst på!

En sak jag inte var bäst på var läggandet under gång, eller ja... Jag var ju bäst, det var bara det att matte var inte snabb nog att kommendera så jag hann lägga mig ner före *hihi* Sen när vi skulle göra ställandet så jäklar skulle hon få se! Fy tusan vad snabbt jag la mig ner! Ha där fick hon! Och som jag viftade på svansen sen när jag låg och väntade. Men när hon vände sig om så börjar hon SKRATTA!!! Och TL skrattade med.. De är allt bra konstiga de där människorna..

Tur att man har en matte som inte blir arg när man är lite kreativ, tänk om hon hade blivit sur på mig? Jag vet att det finns sånna mattar och hussar för jag har sett dem. Tur att vi inte känner några sånna, vi känner bara snällisar =)



Matte har lite andra konstiga saker för sig med, hon går ut varje dag och klappar Fröken-hästen, sen mumlar hon ett tag innan hon går in igen. Man förstår sig inte på henne riktigt. Samma sak med Whitneys valpar, där blir hon alldeles till sig och pussar och kelar en massa med dem. De är ju liksom bara äckliga små råttor! Sen när jag ska smyga upp och ge dem lite smäll då blir hon ARG på mig. Hon borde faktiskt vara tacksam istället!

Som när jag & Eskil-katten hjälpte matte att fånga fladdermusen som hade flyttat in hos oss, fy jädrans vad bra vi var! Vi jagade den in i kattrummer och sen tog matte fast den under en burk. Sen fick vi inte jaga den mer för då släppte hon ut den. Fast jag såg allt att hon var skraj för hon grät en massa och skrek ;) Som tur var så hjälpte vi henne, Pepsi däremot gömde sig i mattes säng under täcket. Hon trodde att matte var arg och då gömmer hon alltid sig, hon har inte kommit på svanstricket ännu :P

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Låång dag

Har jobbat ensam hela dagen idag, det är sjukt tråkigt. Har inte haft sällskap mer än små stunder och jag är ju ganska sällskapssjuk ;)

Red en liten runda igår ihop med Thérese. Jag fick ta Lindan men fick iaf ha min bomlösa =) Lindis var pigg men helt kontrollerbar, skönt när hon inte är helt crazy.

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

I morgon är det dags igen

För då ska jag hämta Fröken hos Lars-Göran för sista gången iår ;)

Nu är hon betäckt 3ggr med Myckle och dessutom behandlad med hippotrim så nu håller jag & familjen alla tummar som går för att hon ska vara dräktig. Vill ju ha en liten fjordtös med Fröken-mamma. Min (fd.) fjording-hatande mamma har redan bestämt namn på den så nu är dt säkrast att det blir något =) Blir det en hingst ska den heta Million och om det blir ett sto så ska den heta Melissa. Lite roligt är det med Melissa, betydelsen av det är Bi undermeningen av det är söt som honung! Det tyckte jag var väldigt passande när jag läste det, hon kan min lilla mamma!

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Sjusovare

Imorse var jag trött.. Sjukt trött... Ola gick upp och åkte hem vid åtta, jag vaknade och pussade hejdå. Somnade om och sov till 12.05!! Fattar ni jag sov bort hela dan!

Har varit en mkt lat människa idag med, legat på mammas altan och läst en bok. Busat med Kutte har jag ju också självklart gjort. Han är så söt och en riktig ligist, godingen..

På onsdag ska Ellis til Birthe igen coh få lite akupunktur inför den stora tävlingen på lördag. Hon har tappat mkt muskler i ryggen och det är inte bra, vet inte vad det beror på riktigt men det lär ju Birthe se..

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Så underbart ...



Så underbart bra igår, trots TRE kassa förband innan Miss Li.
Klockan 9 var det dags för mannen vi hade kommit dit för; Lars Winnerbäck!

Bästa låten var helt klart Hugger i sten, det blir bara bättre och bätte.
Live är den helt underbar och man får nästan tårar i ögonen ;) 
Frös däremot som en fisk, "glömde" regnkläderna och himlen öppnade sig.
Smart asset Blondin-Lisa!

Kom Änglar =)



Tack Susanne för att du finns! Du är den underbaraste vännen i hela världen!
Vad vore världen i all sin glans om inte min fru fanns ;)
Hoppas jag får ha dig till vän alltid, jag är en halv människa utan dig!

Lägger in en låt till, no need to say anymore!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Snabba ryck!

Fröken, söta lilla Fröken!

Hon åkte ju ner till Myckle i tisdags kväll ihop med lite medicin och en något besviken matte.
hon blev iaf glad att komma tillbaka till L-G och klev rakt in i stallet och in i boxen, kollade om det fanns mat i krubban innan hon kunde ta sig tid att hälsa ;) Myckle ropade ju på henne redan när vi lastade av.

Hon backade för första gången ut självmant, hon brukar alltid vända sig i transporten. Gick iaf fin-fint! Men hon gillar ju att vara ute och åka och det är jag VÄLDIGT glad för..

Igår var det iaf klippt och skuret och hon var i brunst igen. tänk om hon har gått hela tiden och velat ha Myckle i stället? ;) Vilken elak matte hon har haft som valde Melvin istället när det kanske var den äldre mannen hon ville haft ;P

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Kurtan!



Får jag lov att presentera:

Digeshults Kurt




Jag är valpsjuk.... =)

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Uppgiven!

Fröken var tom även denna gång.. Jag är sååå besviken!

Men nya tag för ett sista ryck blir det, antibiotika mot inflammation samt byte av hingst så får vi se om det löser sig.. Nu är det Mykle som ska få göra ett försök..

Permalink Allmänt Kommentarer (2) Trackbacks ()

Äntligen Fredag!

Och nu är det helg om en halvtimme. Här är så dött på jobbet nu, inget alls att göra.

Har suttit lite och kikat på tradera, det är som Lotta säjer! Beroendeframkallande!
Har shoppat 2 saker idag, ett kombitäcke från Hansbo till Fröken och en liten jättesöt gul Hurtta flytväst til Ellis. Nu kan de äntligen få ha en flytväst var mina vovvar! Har bara haft en som har varit lagom liten till dem för den ena har varit lite för stor framtill för Pepsi så hon har lyckats knixa in frambenen i halslinningen och det blir inge bra. Men nu kan de ha varsinn iaf!

I morgon kommer det en tjej som heter Thérese och hälsar på Fröken. Hon ska kanske bli medryttare på henne om allt funkar som det ska! Kul med sällskap i stallet och skönt att få lite hjälp med motionen och så. Hoppas allt funkar som det ska och att de gillar varandra.

Ska försöka ta mig ut och köra henne en runda på söndag. Har längtat efter det hela veckan men det har varit så sjukt varmt att det inte har varit lönt att ens försöka. Det tar ju lite mer tid att köra eftersom jag bara kör i Fägrilt där jag inte behöver ta mig över nån väg. Så då får man stoppa Frökis i transporten och åka dit först.


Ellis ska få träna lite med, hon är helt understimulerad. Skäller och ska busa hela tiden ;) Pepsi tar vila mkt bättre, hon tycker det är rätt gött att slippa göra nåt. Men sen blir hon helt tokigt glad när vi ska åka bil nånstans!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()