Fröken-uppdatering igen:p


Johan spenderade 1½h hos oss igår med hovfixning.


Fick börja med att springa med henne så han såg hur hon rörde sig, okay i skritt emn jättehalt i traven. In i stallet och plocka av skon och metallsulan och börja skära bort ännu mer hovvägg, den tryckte nämligen in på kötthoven varje steg hon tog. Ut och springa igen men hon haltade fortfarande, skära bort lite till. Ingen förbättring då heller! :eek:


Med tanke på hur hoven såg ut vid det här lagt så var jag gråtfärdig och illamående, ingenting kvar alls nästan:crazy: Tyvärr hade jag inte med kameran ut men nu kan tänka er hur mkt han tog bort första gången och ta bort lika mkt till!

Johan stod iaf länge och funderade och tillsist och efter att vi hade diskuterat för och nackdelar lite så bestämde vi oss tillslut för att plasta upp iaf, inte mycket att välja på.


Fram med gladpack, värmepistol och lagom till detta så är där ingen ström i stallet:mad: Förlängningssladd in till grannen så fixade det sig iaf. Johan borstade med stålborste och jag fick stå och hålla upp andra framhoven. Hon var så öm i hoven att när han tryckte med tummen så höll hon på att gå i taket stackarn. Efter det torkade vi hoven med värmepistolen och på med plastmassan, därefter gladpack runt hela hoven och sen vänta när det härdade. Plastmassan blev jättevarm men Fröken stod bara helt lugnt och stilla:love: Sen blev iaf hoven raspad så att den såg ut som en hov igen, vi fick svart plast med så det syns knappt att den är lagad.  Så estetiskt ;)


Så nu ser hon faktiskt ganska hel ut! Vi får ge det ett par dagar innan vi kan se om det har gjort nytta men Johan tyckte att hon rörde sig lite bättre när vi travade upp efteråt iaf så man kan ju hoppas iaf:)

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Vår allra första..

Min och Nickes debut.. Min på distansbanan, Nickes egentliga debut som ridhäst...

Och det gick... Som en dröm, han uppförde sig som om han aldrig hade gjort annat än att vara på distanstävlingar hela livet. Åt ordentligt, lite dålig på att dricka dock. Travade på glatt hela vägen med spetsade öron utan en endaste tendens till att protestera eller bli trött. Han gick som ett urverk och jag kunde inte göra annat än att hänga på och smila =)

I förbesiktningen var jag nervös som ett as, men Pellefjant skötte sig som en champion och stod snyggt uppställd med en benet fram som om han hade varit ute på 1000-tals distanstävlingar, pulsen var på 40 slag/min, samma puls som han har hemma. Gott tecken! Sen var det dags för det jag var mest orolig för.. Upptravningen! Men han fattade direkt och travade på fint, fick beröm för att han var fint musklad =)

När vi kom in till hinkning fattade han direkt att det var paus, åt lite blöt betfor och sen gick han snällt och betade med Nina under tiden som jag drack cola, kissade och käkade äpple. När vi kom till hinkstället hade vi ridit ca 9km i rask trav på 1h och 10 min, mattarna hade haft en kort drickapaus på vägen när vi skrittade lite bara. Efter 10 min vila var det dags att sitta upp igen och han bara går ut på nästa sträcka, öronen framåt och så var vi igång igen. Underbara lilla Fjant!

Efter att ha ridit ungeför 1h igen i bara rask trav så skrittade vi den sista kilometern för att få ner pulsen innan vet grinden, det är ju mest det man är nervös för ;) Kom i mål till applåder, vilken härlig publik! Många som frågade hur det hade gått och grattis och hejarop, ganska annorlunda stämning mot "vanliga" tävlingar. Iaf så kom vi i mål efter att ha blivit lite skraja för funktionärstältet och jag lämnade över Nicke till mina eminenta hästskötare som tog med honom in i vilområdet för avsadling och kylning. Under tiden passade jag på att få ifyllt vårt veterinärkort och sen gå och klä av mig hjälm, shortchaps och midjeväska. När jag var klar med det var nicke såpass väl omhändertagen att jag pulsade honom, ok puls så vi gick in i vetgrinden. Killen gick igenom helt UA och domaren tyckte han var en av tävlingens fräschaste hästar =D Pulsen han hade då var 52 slag /min och maxpulsen man fick ha var 60 slag/min så vi hade en del tillgodo!

Är sååå trött men samtidigt så otroligt nöjd med både mig och Nicke, vi fixade det! På riktigt! Vi kämpade på ihop som ett team, och vi övervann både trötthet och värmen. Kan säja som så att det blir svååårt att lämna hem honom om 3v nu när han beter sig såhär. Älskade lilla killen!

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Lika som bär?


Holly 6 månader


Jämfört med far sin:


Joy 9v


Ganska lika va?

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Alla sätt är bra..

Utom de dåliga!

Och det är ju inte alltid man vet vilket som är dåligt! Började ny kurs igår, Ellas tur att få jobba. Även om Holly kanske hade behövt det mer. Men jag tror att det ger matten mer att gå med Ella och sen kunna träna själv med Holly och ev. ta en kurs med Holly till våren sen.

Ang kursen så känner jag redan att jag kommer få en hel del att tänka på, både jag & Ella är ju grönisar på klickerträning. Men det är så beroendeframkallande!! Dessutom börjar man överföra delar av det till övriga livet. "Varför blev det så? Vad tränade jag egentligen?"

Jaja.. Nu tänkte jag bidra med lite bilder jag fick på mailen från Phs prova på dag. Tänk er 8 phaléner hemma hos mig!!


Ella och jag kör agility, vi var lätt sämst i klassen.


En del vovvar ute och tränar lydnad (längst till vänster är "min" valp Lycke med sin nya matte Anna, en väl förvaltad stjärna redan=))


Söta Titti, 9 månader


Anna med sin Wilma, snabb som blixten!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Husmodern talar..

Ja eller.. Nästan iaf! Jag är huslig idag, har köttgryta på långkok nu tills ikväll och innan idag lagade jag & nina kycklingrullar. Det var hemskt mumsigt faktiskt! Mamma och Pappa kommer upp sen ikväll och äter köttgryta, känns som en liten droppe i havet som mamma ger mig.

Min mamma är den underbaraste som finns, vet att jag har skrivit det innan men det är sant. Är så glad att jag fick just min mamma och ingen annan. I fredags tex hjälpte hon mig att städa här hemma, nu är här jättefint och luktar gott i hela huset. Hon åkte med mig till Slöinge med Fröken 2ggr förra veckan också! I love my mama!

Fröken stapplar på här ute, fått uppverkat ännu mer av hoven och metallsula under mellan hov och sko. Blev lite bättre men det lär ta ett bra tag till innan hon går okay. Ska tillbaka till Per med henne den 19 aug så han kan kolla knäet. Hoppas hoppas det ser okay ut. Vill inte att min Frök ska gå och ha ont :S




Ikväll är det lite spännande, börjar ny kurs med Ella. Det är fortsättningen på den kursen jag gick med Kutte, ska bli jättekul att komma igång med henne igen. Hade ju gärna velat få ordning på apporten så att vi kunde kört på i tvåan också. Det är dags nu, jag är taggad!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()