Utgifter..

Har precis betalt mina räkningar för denna månaden, var nöjd över att jag låg bra på plus ;)

Dock så har jag haft en hel del utgifter nu, absolut väl valda men ändå lite större som känns lite i plånboken. Eller snarare på sparkontot!

- Sista helgen i mars åker jag och Nina på 3d intensivkurs på Jultorp Ranch. Massa ridning och dte ska bli jätteskönt att komma iväg hemifrån!

- Enya har fått en ny sadel, det blev en Jacson Legano XXW i brunt. Helt underbart snygg <3


- Eurohorse i helgen, ska inte handla tokmycket men det går ju ändå en del pengar. På listan står iaf en sadelgjord till nya sadeln, en svängd brun mjuk lädergjord.

Och till det sista tråkiga.. Har min hästtransport inne på jobbet för att fixa lite med den innan besiktningen, har bland annat satt på höga bak/broms/blinkersljus baktill så man syns bättre, bytat låsen till lämmen och gett den en ordentlig tvätt. Sen skulle grabbarna kolla över bromsar och dyl. Så upptäcker de att hela dragstången är sned!!! =O Så allt det måste bytas! Inte så värst kul.. Kan det bero på att någons hyresvärd körde in i mitt släp med sin traktor? Jaja det får man nog aldrig veta, huvudsaken är att det blir fixat iaf!

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()

Enya tuffar till sig

Dags att uppdatera igen ;)

I söndags passade jag & Jessica på att rida ut en liten runda på Malaxis och Enya, det hade kommit lite nysnö och det är ju tacksamt. Blir lite tyngre och man kan inte hitta på lika mkt bus! Red Pers runda som tar ca 20min och provade att trava lite och sen kom vi till uppförsbacken varpå jag mitt DUMMA nöt kläcker ur mig "prova att öka lite så ser vi om Enya slår över till galopp"

Hmm ja det gjorde hon också.. I två språng innan hon gjorde en bock med twist, bakutspark och skallade mig rakt i ansiktet innan jag gjorde en snygg saltomortal över huvudet på henne och landade i en djup snödriva i diket =S All snö var skumt neongul, jag fick näsblod, spräckte läppen, fick en smäll på kinden och skadade handen. Åhh vad det är kul att rida unghäst ;)

Fick pulsa uppför backen innan jag kunde sitta upp igen men resten av rundan skötte Enya sig perfekt. Tur det för jag var rätt skakis och hade blodsmak i munnen av näsblod/läppen.. Tydligen ska vi vänta ett tag till med galoppen =P


Lånade hem ett par olika sadlar idag, har ju ingen som passar henne. Hade med mig följande hem;

- Wintec 500 cc
- Henri de Rivel hopp
- Prestige Golden Star
- Tekna hopp
- Jacson Legano hopp

Jacsonen var den enda som låg hyfsat men den var för smal så nu letar jag Legano 17"eller 17,5" i bomvid xxw eller xw.. Dessutom var den underbart skööön!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Saknad..

Idag tänker jag på min Frök..

Vad jag saknar dig!

Sitter i bilen på väg till jobbet, har dålig täckning på radion så jag får bara in P4 som jag nästan aldrig annars lyssnar på. Tänker på mina djur, tänker på de som jag har förlorat..

Så kommer denna underbara låten! Ett tecken?



I den stora sorgens famn
finns små ögonblick av skratt
så som stjärnor tittar fram
ut ur evighetens natt
och i solens första strålar
flyger svalorna mot skyn
för att binda sköra trådar
tvinna trådar
till en tross
mellan oss..
så vi når varandra


i den hårda tidens brus
finns de skrik som ingen hör
allt försvinner i ett sus
som när vinden sakta dör
alla tårarna har torkat
till kristaller på min kind
jag har ropat allt jag orkat
allt jag orkat efter dig
hör du mig
kan vi nå varandra

i den långa vinterns spår
trampas frusna blommor ner
och där ensamheten går
biter kylan alltid mer
ändå har jag aldrig tvekat
mellan mörker eller ljus
för när månens skära bleknat
har allt pekat åt ditt håll
och från mitt håll
kan vi nå varandra

i den stora sorgens famn..

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()

Äntligen!

Snälla Johan gick med ut och fotade oss idag;


Busar


Duktig häst!




Glad matte!!

Fler bilder finns i min pixbox; http://www.pixbox.se/alb_show_id1162188_page0.html

Permalink Allmänt Kommentarer (4) Trackbacks ()

Dag 2 som ridhäst

Blev en liten sväng på Enya idag också!

Lika bra att passa på när man väl har sällskap tänkte jag. Enya blev iaf lycklig, hon stod blickstilla när jag tog på sidepullet och sen sadlade Jessica henne. Hon hade lite svårt att stå stilla vid uppsittningen idag och behövde påminnas ordentligt en gång. Kan det bero på att det är roligt att blir riden? Eller att jag inte gick lika lång runda innan jag satt upp idag?

Man ska ju egentligen longera henne en liten stund innan jag sitter upp om man ska vara ordentlig men jag promenderade bara en sväng igår med stigbyglarna nere och det funkade fint. Och varför bryta ett vinnande koncept?

Ridningen gick bättre idag, hon började gå direkt när jag la mot skänkeln och smackade. Sen gick hon snällt efter Malaxis och när jag sen stannade henne stannade hon snällt fast Malaxis fortsatte gå. Provade att öka skritten och sen driva på lite till och då gick hon upp i trav, saktade av direkt när jag tog i tyglarna.

Hon är väldigt stadig, både i skritt och trav så vinglar hon knappt. Andra ungisar jag har suttit på har varit mycket vingligare. Den senaste gick ju som en pilsk orm i början, hon kunde ju knappt gå rakt lilla Vindstjarna! Men det tog ett par ggr för henne med sen gick det som tåget. Hennes matte är iaf nöjd med min inridning och det är så himla kul =) Hon hade varit ute och ridit en runda häromdagen och efteråt fick jag ett sms "Vindstjarna är mycket tryggare än C att rida men sen är hon ju inriden av ett proffs också ;)" C är hennes gamla fjording, han har iof en den idéer för sig men är ändå både äldre och mer världsvan än 5-åriga Vindstjarna. Där ser man var en bra uppväxt och grunduppfostran gör! Efterosm hon var så himla väluppfostrad och lyhörd från början så gick det väldigt lätt att rida in henne, hon fattade fort vad jag bad henne om. Sen är det upp till matte att underhålla nu tills hon ska föla och sen börja reda ut alla växlar =) Det är ju en 5-växlad turbo nämligen ;)

Blir nog en liten runda på Enya i morgon igen. Tror det är ett bra koncept, lite men ofta!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Snöbus & premiär!

Det kom ju lite snö igår, närmare bestämt ungefär 25cm. Jag hade emigrerat till mamma i förebyggande syfte för att öht kunna ta mig till jobbet på morgonen så hundarna var där på dagen. Smet tidigare från jobbet för att de behövde komma ut och fick därför nästan hela dagen ledig =D

Passade på att åka inom farmor och gratta henne på födelsedagen med en stor bukett lila tulpaner. Och då fick vi såklart fika där och äta lite tårta! Inte fel nånstans ;)

Sen åkte jag hem och hittade då hästarna inne i stallet, Jan tyckte det var för mkt busväder för att släppa ut dem. Tur var väl det för då upptäckte jag att Malaxis hade skadat sitt öga! Alla hemska minnen från Scarlets öga kom tillbaka och jag blev sketnervös, som tur var så hade Jessica också ledigt från jobbet så jag ringde henne så hon kunde ringa ut vetten. Släckte sen ner i hela stallet så att Maxen fick vila ögat! Under tiden jag väntade på Jessica passade jag på att göra lite lunch som jag bjussade på när hon kom upp. Efter det gick vi ut i stallet och tog ut Linda och borsta av henne och klädde på henne. Sen tog jag en liten ridtur i den djupa härliga snön på min fina, trygga Linda <3



Hmm eller ja.. Trygg och trygg! Hon var megabusig och sparkade bakut flera ggr i ren lycka =) Red lite på backen och sen tog vi lilla stigen i skogen så hon fick en liten galopp också. Sen var det en nöjd och glad Linda som fick gå ut i hagen igen..




Fina, fina Linda!


Efter Linda hade fått gå ut passade jag på att mocka till Linda och Enya innan vetten kom. Det var ingen större fara än så länge med Maxen så hon får stå inne i mörker 3d med ögonsalva i 10d sen ska hon förhoppningsvis vara okay! Enya fick gå ut till Linda och tyckte det var vääldigt kontigt att inte Malaxis skulle med ut, nyttigt att sära på dem emellanåt!

På kvällen kom Jessica upp igen och skrittade en sväng barbacka på Malxis så att hon fick röra på sig lite. Jessica trotsade ett par av sina fasor; 1) Rida själv utan sällskap 2) Rida barbacka 3) Rida i mörkret men det gick kanonbra.Du är så duktig gumman ;)

Under tiden hon var ute och promenerade tog jag in Linda & Enya, gjorde i ordning E:et. På med sadel och nya sidepullet och longerlina och hjälm på matten. Sen gick vi ut och promenerade lite med stigbyglarna nere innan jag parkerade henne på gården, hämtade pallen och satt upp. Utan medhjälpare för första gången! Det är typ 4:e gången nån sitter på henne öht. Sen stod vi still lite och jag klappade henne, talade om att hon var duktig. sen kom Jessica tillbaka och rundade oss och då följde vi bara med, lite problem i starten när hon inte förstod att hon fick lov att gå bara. Så går det när man tränar mycket att hon ska stå still när stela matte ska upp =O

Sen skrittade vi iväg över gårdsplanen och ut på lilla hundrastar-svängen. Enya gick på som om hon aldrig har gjort annat än att gå med matte på ryggen=) Vi råkade hamna lite på efterkälken i uppförbacken och då bjöd hon upp till trav och travade ikapp. Lite vingligt bara!
"Jessica, jag travar på min häst, utan att nån håller i!" 
"Lisa jag blir nästan tårögd"

Det gick bra att vända längst upp och gick vi tillbaka hem, stannade på gården och stod stilla ett tag innan jag satt av. Det gick precis så bra som jag hade hoppats att det skulle gå!

Min häst är totalt underbar och jag är så otroligt förälskad i henne, hon passar mig som handen i handsken. Jag hoppas att hon kommer finnas med mig hela hennes liv och fortsätta göra mig såhär lycklig som jag var idag.

Linda & Enya, mina fina tjejer! =)

/Från en fortfarande fånigt leende matte

Permalink Allmänt Kommentarer (1) Trackbacks ()