Linda, still going strong!

Dubbelt inlägg idag, men Linda förstjänar faktiskt ett eget!


Var och kollade hennes tänder igår, hon har ätit lite långsamt de senaste veckorna. Tränade lastning på mitt nya släp i söndags och då gick det kanonbra men man vet aldrig med Linda, hon kan gå på som en ängel ena dagen och vägra nästa. Bäst att vara ute i god tid!

Började dagen klockan 9 med att ge frukost och borsta Linda, man ska ju vara fin när man ska till doktorn. Släppte ut de andra två som blev ledsna och oroliga att tant inte skulle med ut. Gick med Linda till transporten och blev förvånad när hon knatar rakt på =O DUKTIG tjej!! =D Sen tog det ungefär en timme innan var var framme hos veterinären Ylva Rubin på www.lundens.com

Linda fick lugnade innan undersökningen och innan det kollade vetten hälsotillståndet samtidigt som hon ställde en del frågor. Vad hon åt, hade för bett, andra problem mm. Sen var det dags för kollen i munnen, de fotade munnen så man fick se på en tv vid sidan. Sen pekade hon, visade och förklarade vad som var problem och vad som var bra, vad det berodde på och vad man gör åt det. Sånt gillar jag! Lärde mig massor =D

Linda har iaf gått och bitit tag i bettet och slitit ner sin främsta tänder i överkäken så att motsvarande tänder i underkäken har blivit för långa och så har hon bitit sår i gommen. Aj! De slipade iaf ner de tänderna lite så tat det inte ska göra ont och så fick hon lackat de tänderna samt en tand längre bak som var hål i. Sen provades det ut nytt bett i mycket mindre storlek, Linda har haft ett tredelat 13,5cm bett hela sitt liv. Egentligen ska hon ha 10,5cm =S Stackars häst! Fick iaf utprovat ett rakt Kimblewick i 12,5cm för hon behövde ett lite större för att få plats med kinderna när det blev skänkel på. Otroligt bra och proffsig klinik! Dit ska jag med Enya med =)


Resultatet kom fort, i morse hade hon ätit upp sitt hö först av alla =D

Provred i eftermiddags och det känns verkligen bra! Lär ta en stund att ställa om hjärnan på damen bara men det verkar funka iaf!

Filmade henne med, detta är normal skitt för Linda.. Ingen snabbspolning ;)

Permalink Allmänt Kommentarer (3) Trackbacks ()


Kommentarer

Postat av: Lotta

Va kul att höra att Ylva Rubin var duktig! Då åker jag henne nästa gång det behövs göras nåt med Charlies tänder! ☺

Postat av: Lisa

Ja hon var kanonbra! Dessutom gillar jag när de förklarar och visar så man lär sig =) Ska snart dit med Enya också!

Postat av: Ami

Ja visst är Ylva o co bra? Vi har åkt dit med alla våra hästar/ponnier. Det känns verkligen som att de tar sig tid för varje häst och ägare, förklarar noga och visar precis vad de gör. Och samtidigt som de är så lugna. Det kostar ju en liten slant men det är det verkligen värt!


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback