Karibisk Fläskfilé
I morgon ska jag bjuda upp farmor och farfar på middag tänkte jag =)
Lite mysigt att fira första advent ihop. Däremot så blir det ingen julmat utan jag hittade en fläskfilé i frysen som jag ska använda. Jag brukar göra Basilika filé men i morgon blir det istället Karibisk Fläskfilé med ris och så får jag nog svänga ihop nån god efterrätt..
Här kommer iaf receptet på fläskfilén;
4 portioner
1 fläskfilé ca 500 g
1 msk vegetabilisk olja
1-2 gula lökar
2 msk stark curry (t ex. orientalisk)
3 dl kycklingbuljong
4 dl kokosmjölk
1/2 tsk salt
1/2 tsk svartpeppar
2 krm kajennpeppar
2 msk hackad gräslök
1. Skala och hacka löken.
2. Hetta upp oljan i en stekpanna eller järngryta.
3. Fräs lök och curry i ca 5 min tills löken är mjuk.
4. Skär fläskfilén i 1 cm tjocka skivor.
5. Låt dem bli bryna i pannan.
6. Tillsätt buljong, kokosmjölk, salt och peppar.
7. Låt koka upp.
8. Sänk värmen och låt sjuda i ca 20 minuter.
9. Strö över gräslöken vid serveringen.
10. Servera tillsammans med ris.