Gulaschsoppa
Detta är en snabb och enkel soppa som blir godare ju längre den får koka!
Jag har inga bestämda mått så det är ungefärligt allting =)
Ca 1kg Köttfärs
Potatis
1 Paprika
Köttbuljong-tärningar
1 stor gul lök eller 2 mindre
1 msk paprikapulver
salt och peppar
1pkt passerade tomater
pressad vitlök
Börja med att bryna köttfärsen, hacka löken och sen bryna den med. Tärna paprikan och ner med den i grytan också. Skala och tärna potatisen, mängden får man känna sig för lite med. Ju mer potatis desto mer mättande soppa!
Fyll sedan på med passerade tomater och vatten tills det blir en lagom "sopp-konsistens", i med ett par buljongtärningar och pressad vitlök samt paprikapulvret. Låt därefter koka minst tills potatisen är mjuk men gärna längre. Smaka av med mer paprikapulver om det behövs samt salt och peppar.
Servera ihop med en klick creme fraiche och ett gott bröd!
Riktigt god höstmat och perfekt att ha med sig ut i skogen i mat-thermos! Jag har även bjudit på den när jag har haft kalas, mycket uppskattat =)